PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Două din victimele exploziei de la Acâş au murit

 Cei doi adulţi răniţi în urma exploziei de la ştrandul din Acâş au murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti. De la internare, medicii au afirmat că şansele de viaţă erau de sub 10%, având arsuri foarte grave. Femeia avea 31 de ani iar bărbatul 28. Starea copilului de şase ani este stabilă, el are arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.

Expertul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare a stabilit că explozia de la ştrandul termal din Acâş a fost provocată de bărbatul care încerca să-şi aprindă o ţigară, a anunţat şeful ISU Satu Mare, col. Dan Gheorghe.

Potrivit acestuia, la Acâș a fost o explozie în toată regula din cauza faptului că nu s-au respectat normele de protecţie. Practic, cu toate că regulile erau afișate, scria să fumatul este interzis, bărbatul respectiv și-a aprins o ţigară, moment în care s-a produs deflagraţia. Ţigările şi bricheta au fost găsite la faţa locului. Urmează ca experţii în geodezie să stabilească exact cum s-au acumulat gazele în încăpere şi s-a produs explozia.

Imediat după incident, victimele au fost transportate cu un avion la Bucureşti.