Ultima actualizare: azi, 13:24
Locale

Două din victimele exploziei de la Acâş au murit

 spartan-smurd-aeroport-satu-mare-4Cei doi adulţi răniţi în urma exploziei de la ştrandul din Acâş au murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti. De la internare, medicii au afirmat că şansele de viaţă erau de sub 10%, având arsuri foarte grave. Femeia avea 31 de ani iar bărbatul 28. Starea copilului de şase ani este stabilă, el are arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.

Expertul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare a stabilit că explozia de la ştrandul termal din Acâş a fost provocată de bărbatul care încerca să-şi aprindă o ţigară, a anunţat şeful ISU Satu Mare, col. Dan Gheorghe.

Potrivit acestuia, la Acâș a fost o explozie în toată regula din cauza faptului că nu s-au respectat normele de protecţie. Practic, cu toate că regulile erau afișate, scria să fumatul este interzis, bărbatul respectiv și-a aprins o ţigară, moment în care s-a produs deflagraţia. Ţigările şi bricheta au fost găsite la faţa locului. Urmează ca experţii în geodezie să stabilească exact cum s-au acumulat gazele în încăpere şi s-a produs explozia.

Imediat după incident, victimele au fost transportate cu un avion la Bucureşti.

6 comentarii

 1. Yvette Berner Răspunde

  sigur ca da, e usor sa puna vina pe saracul om decedat, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 2. Camelia Popescu Răspunde

  Sa va

  Sa va fie rusine celor care anchetati cazul

 3. ingrid Răspunde

  Nu trebuia sa explodeze asta ar veni ca eu intru in peco cu tigara si expldeaza ,dar nu explodeaza !!!! La strandul ala taranesc multe nu-s in regula,doar toata lumea tace . Dumnezeu sa-i odihneasca in pace

 4. matroz Răspunde

  Am putea sti si noi care este numele expertului invocat de Dan si care a stabilit ca a fost o „explozie in toata regula”?L-am putea folosi si la altceva!!!
  Am putea sti cum se numeste gazul buclucas care a produs „explozia”?
  Am putea afla si alte efecte ale „exploziei in toata regula”?
  Raspunsul la cel putin aceste intrebari ar trebui sa fie considerat de catre Dan obligatoriu ,in presa,ca drept la libera informare a cetatenilor.
  Spre stiinta domnule Dan sau expert:Explozie:Proces de descompunere a substanțelor explozive și de transformare a lor în alți compuși, mai simpli, însoțit de dezvoltare mare de căldură, lumină, zgomot și de efectuare de lucru mecanic într-un timp foarte scurt.
  Deflagratie:Ardere explozivă a unui corp (cu flacără sau cu scântei), care se propagă cu viteză relativ mică.
  Care din aceste conditii minime au fost indeplinite?
  Cate geamuri au fost sparte,dar usi smulse din balamale,dar peretii din lemn ai casutei daramati???

 5. Erika Wagner Răspunde

  Mare-i gradina Domnului….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.