PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD Satu Mare: România are nevoie de Victor Ponta preşedinte

 Guvernul va creste pensiile, salariul minim si va dubla alocatiile pentru copiii din familii sarace.

Pentru ca aceste decizii sa se intample – pensii marite, salariu minim crescut, alocatii dublate – Romania are nevoie de Victor Ponta presedinte!

1. Cu 2,6% crestere economica pe semestrul I 2014, fata de semestrul I 2013, Romania are a opta rata de majorare a PIB real din UE, crescand de doua ori mai mult decat media europeana si de peste 3 ori mai mult relativ la media zonei euro. “Vom continua sa distribuim echitabil beneficiile cresterii economice (chiar daca mai mica decat anul trecut) prin realizarea unui mix consistent intre stimularea economiei private si masuri de crestere a veniturilor populatiei”- afirma premierul Victor Ponta.

2.Victor Ponta continua sa faca dreptate, sa reduca inechitatea sociala, sa fie alaturi de pensionari si de grupurile vulnerabile.

Pensiile vor creste cu 5%! Guvernul Ponta a dat pensionarilor banii taiati de guvernul Boc si a majorat pensiile peste rata inflatiei. Acest proces de crestere a pensiilor si de reparatie sociala continua si in 2015 cu o valoare peste rata inflatiei. Nivelul de trai al pensionarilor trebuie sa creasca – acesta este unul dintre obiectivele asumate de Victor Ponta ca premier, dar si ca viitor presedinte.

Salariul minim va creste la 975 lei! Cand Victor Ponta a preluat conducerea Guvernului, salariul minim in Romania era de 700 de lei. “Am crescut, constant, valoarea acestui salariu, iar din 2015 salariul pe care aprox. 1 milion de romani il primesc va creste cu alti 75 lei!” declara premierul.

Alocatiile pentru copiii care provin din familii sarace vor fi DUBLATE! Vorbim despre 500.000 de copii care provin din familii cu venituri reduse si pentru 600.000 de copii din diverse sisteme institutionalizate. In total, 1.1 milioane de copii vor beneficia de aceasta decizie.

De asemenea, incepand cu ianuarie 2015, indemnizatiile persoanelor cu handicap vor fi majorate. Guvernul lui Traian Basescu a taiat aceste indemnizatii. Guvernul Ponta le creste. Persoanele cu dizabilitati trebuie sustinute si incurajate, nu aruncate la margimnea societatii, asa cum a facut Traian Basescu si cum vrea sa faca Klaus Iohannis.

In timp ce guvernul PDL, format din actualii aliati ai lui Iohannis, a crescut TVA, a taiat salarii, a impozitat pensii, a dat oameni afara, Victor Ponta a reusit un mix de politici care a relansat Romania.  Cateva date:

Comparativ cu luna august a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 4,9%, iar puterea de cumparare a angajatilor a crescut cu 4%.

Preturile de consum au scazut in august 2014 cu 0,3% comparativ cu iulie 2014 si au crescut cu numai 0,84% comparativ cu august 2013.

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele 8 luni din 2014 cu 7,6% comparativ cu primele 8 luni din 2013.

Productia industriala s-a majorat cu 9% in primele 8luni din 2014 relativ la aceeasi perioada din 2013.

Exporturile Romaniei au atins un nivel record de 4,8 mld euro in luna iulie 2014! Comparativ cu 2013, exporturile s-au majorat cu 8,9% in lei, respectiv cu 7,5% in euro.

Pentru ca aceste lucruri – pensii marite, salariul minim crescut, alocatii dublate – sa se intample, este nevoie sa continuam modelul de crestere economica al guvernului Ponta. Aceasta inseamna Victor Ponta – presedinte si un guvern cu care acesta sa colaboreze pentru a continua lucrurile bune incepute.

Sursa: PSD Satu Mare