Creșterea gradului de conștientizare a importanței schimbării atitudinii și a comportamentului în rândul oamenilor este esențială pentru a preveni și a reduce violența împotriva femeii.
În acest sens, ca în fiecare an, Rețeaua locală de acțiune împotriva violenței în familie Satu Mare, organizează în perioada 25.11.2014 – 02.12.2014 o campanie pentru susținerea femeilor agresate în familie pentru a marca Programul național “16 zile de activism împotriva violenței împotriva femeii ”.
Prin activitățile organizate în cadrul campaniei din acest an dorim să informăm femeile dar și comunitatea în general cu privire la legislația existentă care protejează victimele, să încurajăm atât femeile abuzate cât și persoanele din jurul lor să acționeze, să ceară suport, să nu rămână indiferente.
Activitățile organizate în acest an sunt:
Marți – 25.11.2014, –Scrisoare către părinții mei– mesajul copiilor către adulți, într-o scrisoare citită pe toată perioada campaniei la posturile locale
Marți – 25.11.2014, ora 9 –discuții cu specialiștii în cadrul emisiunii Cafeaua de dimineață – Radio Transilvania. Invitați: d-na director Doina Văsuț-director SPAS și D-na Săndulescu Simona –ofițer IPJ Satu Mare
Marți -25.11.2014 ora 10- Radio 1- dialog pe tema violenței în familie susținut de către Săndulescu Simona –ofițer IPJ Satu Mare și Volosciuc Valentina , reprezentantul Asociației Stea
Joi – 27.11.2014, ora 14 – Acțiune în cadrul Penitenciarului Satu Mare cu un grup de deținuți și familiile acestora, activitate susținută de psihoterapeutul Alexandra Rițiu și asistentul social Pop Marcela.
Marți 02.12.2014, ora 13 – Întâlnire cu tinerii în sala Multimedia din cadrul Inspectoratului Școlar Satu Mare, acțiune susținută de psihoterapeuții Sorina Bumbuluț și Alexandra Rițiu.
Pe tot parcursul campaniei se vor difuza spoturi publicitare la posturile de radio locale, mesajele d-nei Pocola Eleonora-președintele Asociației Vivad Cluj; se va distribui în cadrul grădinițelor și școlilor din oraș, “Scrisoarea către părinții mei” și afișe, pliante cu privire la paleta de servicii oferite de instituții și organizații care activează în domeniu . Campania se va încheia cu o dezbatere televizată susținută de membrii rețelei.
Rețeaua este constituită în anul 2011 la inițiativa SPAS Satu Mare, instituția coordonatoare și are în componența sa următorii membrii: Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Poliţia Locală Satu Mare, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Organizaţia Caritas Satu Mare, Asociaţia Stea, Centrul Artemis, fundația FARA și Asociația multiculturală de psihologie și psihoterapie.
Alătură-te campaniei și acționează pentru protejarea femeilor agresate în familie!