PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dragnea: Absolut sigur în turul II la Satu Mare Ponta îl învinge pe Iohannis

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit astăzi cu conducerile PSD din municipiu şi judeţul Satu Mare, şi cu primarii, discutând despre rezultatele alegerilor prezidenţiale din judeţ, şi despre strategia pentru turul II.

Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat că vicepremierul nu a venit nici de data aceasta cu „tolba goală” la Satu Mare, urmând ca săptămâna viitoare să anunţe exact ce proiecte va sprijini.

„Pot să afirm cu mulţumire şi satisfacţie că judeţul Satu Mare este în sfârşit unul din judeţele pe care Guvernul României a început să le ia în serios. E păcat că de-a lungul anilor Satu Mare nu a fost un judeţ ajutat de guvernele anterioare. Acum finanţăm un program de dezvoltare extrem de serios, de bine articulat, atât de bine articulat la nivelul municipiului şi judeţului, oamenii au început să simtă lucrul acesta. Sunt programe de dezvoltare din toate domeniile, alimentări cu apă, canalizări, cămine culturale, drumuri judeţene, comunale, locale, şcoli, unităţi sanitare”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai precizat că în cadrul întâlnirii s-a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor din primul tur şi a ajuns la concluzia că la Satu Mare cu siguranţă va câştiga Victor Ponta.

Ca şi concluzie a mea: absolut sigur în turul II în Satu Mare Victor Ponta va avea un număr mai mare de voturi decât Klaus Iohannis. Este important că toate organizaţiile noastre, toţi militanţii noştri au înţeles că obiectivul principal îl reprezintă contacte cât mai dese cu oamenii, să meargă din casă în casă, să vorbească cu oamenii, să le explice cu tărie, fermitate şi fără niciun fel de reţinere care sunt obiectivele lui Victor Ponta ca preşedinte al României şi cine este Klaus Iohannis”, a mai spus Dragnea.

În opinia sa, este foarte important ca românilor să li se explice foarte clar cum stau lucrurile și mai ales ideea de dezbinare a Ardealului de restul României, pe care ar promova-o Iohannis.  

Le-am cerut colegilor să nu fie retraşi, temători, să aibă curaj pentru că au de ce şi au potenţial şi vor avea un scor bun în turul II”, a punctat vicepremierul.

Referitor la invitaţia preşedintelui Băsescu de a fi organizată o dezbatere la Cotroceni, Dragnea a declarat: “Ar fi culmea să mergem la Cotroceni să ne arbitreze Băsescu. Asta ar fi maxim. Se plictiseşte, vrea să se bage în seamă, probabil. Ideea de a face o singură dezbatere implică ideea de spectacol, oamenii ăştia vor spectacol, nu contează unde. Eu cred că oamenii trebuie să vadă nu spectacol, ci dezbateri aşezate pe teme bine stabilite din care oamenii să înţeleagă ceva. La Cotroceni se va merge după ce vor fi câştigate alegerile. Victor Ponta va merge acolo după ce câştigă alegerile. Băsescu, după ce nu va fi preşedinte, poate să încerce să devină moderator de emisiuni sau dezbateri. S-ar putea să nu fie rău, numai depinde la ce oră le face, să nu fie prea târziu“.