Ultima actualizare: azi, 10:23
Locale

Dragnea: Absolut sigur în turul II la Satu Mare Ponta îl învinge pe Iohannis

Mircea Govor, Liviu Dragnea, Dorel Coica (1)Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit astăzi cu conducerile PSD din municipiu şi judeţul Satu Mare, şi cu primarii, discutând despre rezultatele alegerilor prezidenţiale din judeţ, şi despre strategia pentru turul II.

Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat că vicepremierul nu a venit nici de data aceasta cu „tolba goală” la Satu Mare, urmând ca săptămâna viitoare să anunţe exact ce proiecte va sprijini.

„Pot să afirm cu mulţumire şi satisfacţie că judeţul Satu Mare este în sfârşit unul din judeţele pe care Guvernul României a început să le ia în serios. E păcat că de-a lungul anilor Satu Mare nu a fost un judeţ ajutat de guvernele anterioare. Acum finanţăm un program de dezvoltare extrem de serios, de bine articulat, atât de bine articulat la nivelul municipiului şi judeţului, oamenii au început să simtă lucrul acesta. Sunt programe de dezvoltare din toate domeniile, alimentări cu apă, canalizări, cămine culturale, drumuri judeţene, comunale, locale, şcoli, unităţi sanitare”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai precizat că în cadrul întâlnirii s-a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor din primul tur şi a ajuns la concluzia că la Satu Mare cu siguranţă va câştiga Victor Ponta.

Ca şi concluzie a mea: absolut sigur în turul II în Satu Mare Victor Ponta va avea un număr mai mare de voturi decât Klaus Iohannis. Este important că toate organizaţiile noastre, toţi militanţii noştri au înţeles că obiectivul principal îl reprezintă contacte cât mai dese cu oamenii, să meargă din casă în casă, să vorbească cu oamenii, să le explice cu tărie, fermitate şi fără niciun fel de reţinere care sunt obiectivele lui Victor Ponta ca preşedinte al României şi cine este Klaus Iohannis”, a mai spus Dragnea.

În opinia sa, este foarte important ca românilor să li se explice foarte clar cum stau lucrurile și mai ales ideea de dezbinare a Ardealului de restul României, pe care ar promova-o Iohannis.  

Le-am cerut colegilor să nu fie retraşi, temători, să aibă curaj pentru că au de ce şi au potenţial şi vor avea un scor bun în turul II”, a punctat vicepremierul.

Referitor la invitaţia preşedintelui Băsescu de a fi organizată o dezbatere la Cotroceni, Dragnea a declarat: “Ar fi culmea să mergem la Cotroceni să ne arbitreze Băsescu. Asta ar fi maxim. Se plictiseşte, vrea să se bage în seamă, probabil. Ideea de a face o singură dezbatere implică ideea de spectacol, oamenii ăştia vor spectacol, nu contează unde. Eu cred că oamenii trebuie să vadă nu spectacol, ci dezbateri aşezate pe teme bine stabilite din care oamenii să înţeleagă ceva. La Cotroceni se va merge după ce vor fi câştigate alegerile. Victor Ponta va merge acolo după ce câştigă alegerile. Băsescu, după ce nu va fi preşedinte, poate să încerce să devină moderator de emisiuni sau dezbateri. S-ar putea să nu fie rău, numai depinde la ce oră le face, să nu fie prea târziu“.

250 comentarii

 1. SATMAREAN Răspunde

  În opinia mea, premierul Victor Ponta, candidat la cea mai înaltă funcție din stat, trebuia să se autosuspende pe perioada campaniei electorale, pentru a oferi egalitate de șanse tuturor candidaților. Domnia sa nu a făcut acest gest și s-a folosit de toate mijloacele și atuu-rile pe care le are în calitate de șef al Executivului, inclusiv de o relație privilegiată cu BOR, care s-a revanșat la nivelul Mitropoliei Clujului printr-o circulară ce recomandă enoriașilor să aleagă un președinte ortodox. Nu cred că Victor Ponta are calitățile care l-ar recomanda să ajungă președinte. Pe lângă faptul că a plagiat, este inconsecvent în decizii politice. De exemplu, s-a manifestat cu vehemență împotriva exploatării gazelor de șist, iar apoi a devenit partizanul exploatării. A promis un million de locuri de munca, iar rezultatul îl vedem ilustrat prin nivelul șomajului. Despre demagogia acestuia, nu mai are niciun sens să ofer vreun exemplu. E clar pentru toți cei care nu sunt intoxicați politic cine este Victor Ponta, un adevărat pericol pentru democrație. În acest sens, fac următorele precizări: dânsul declară că este un apărător al justiției, însă face jocul penalilor în Parlament, nefiind de acord cu încuviințarea urmăririi penale și cu ridicarea imunității parlamentare pentru apropiații săi. Exemplul cel mai recent e situația parlamentarilor din Dosarul Microsoft. Fiind și prim-ministru și candidat, măsurile luate în ultima vreme au avut integral conotații electorale, fără să ia în calcul împovărarea bugetului de stat pentru 2015. Victor Ponta s-a declarat împotriva discriminării, însă faptele îl contrazic, inclusiv în ceea ce îi privește pe copii, unii au alocație normală, iar alții dublă. Să nu uităm la acest la capitol de discriminările de natură etnică și religioasă, cele folosite în campania electorală, vizându-l direct pe principalul său contracandidat, Iohannis. De asemenea, Victor Ponta, deși e absolvent al Facultății de Drept, prin organizarea defectuoasă a procesului de vot, în special, în diasporă, a contribuit la încălcarea unui drept constituțional, la împiedicarea exercitării dreptului de vot. Sunt multe argumente pentru care Victor Viorel Ponta nu trebuie să ajungă președintele României.
  Pe 16 noiembrie 2014,românii trebuie să aleagă între începutul sfârșitului democrației, prin alegerea lui Victor Ponta, și o Românie normală, o Românie a lucrului bine făcut, Klaus Iohannis!
  Nu uitați! Votul vă aparține. Nu dați curs recomandărilor făcute de aliații lui Ponta: Meleșcanu (viitor consilier prezidențial pe probleme de Securitate Națională), C.T. Tăriceanu (posibil premier și în această calitate poate implementa proiectul guvernamental-Prima nevastă), Vadim Tudor (cel care i-a dedicat recent premierului o odă de neuitat „Mr. Pârț și fata popii”), Diaconescu (exploratorul Elodiei)! Dragi români, votul este puterea voastră! Înainte de a vota, reflectați la viitorul țării! Pe 16 noiembrie, nu trebuie să fie începutul sfârșitului democrației!

  • Toader Răspunde

   Votez impotriva mafiotilor. Votez Iohannis!

  • Horea Răspunde

   Celor care le pasa de viitorul tarii sa iasa la vot si sa voteze impotriva lui Ponta! Votati, Iohanis!

   • matroz Răspunde

    draga Horia ,tu vb?EU VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!
    Si de ce Ponta ? Răspunsul este simplu: EDUCAȚIA! Ce-i drept are două componente, de ce nu Johannis și de ce Ponta, iar cele două se leagă în rezultatul votului (cel puțin în cazul meu). Vorbim despre clasa politică, partide, stanga, dreapta, americani, ruși, chinezi, justiție, etc, dar uităm un lucru esențial, anume că atât cei de dreapta cât și cei de stânga sunt foarte slab educați. De fapt, în medie electoratul de stanga este mai educat și mai informat (chiar dacă sursele de informare sunt oarecum viciate), dar în esență discutăm despre lipsa unei educații adecvate. Ori această lipsă evident a educației este exprimată în toate domeniile sociale, nu numai în politică. Sunt suficiente studii care dovedesc creșterea productivității, a speranței medii de viață, scăderea infracționalității, etc, odată cu creșterea nivelului de educație al cetățenilor.

    Și acum de ce NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

    De ce PONTA. Pentru că a devenit premier în mai 2012 și a reușit să repare foarte multe din prostiile făcute de PDL, cel puțin în materie de educație. A fost modificată Legea Educației astfel încât cei care termină clasa a VIII pot să meargă direct la profesională, fără să mai facă un an de liceu și asta a însemnat o reducere cu 30 % a celor care abandonau liceul după ce terminau gimnaziu. Pentru cei de ”dreapta” acei copii sunt neimportanți pentru că provin din familii sărace și singura politică a postacului de dreapta de pe net este: ”să moară toți săracii în chinuri”, dar pentru mine este important fiecare an în plus pe care acei copii îi vor petrece în școală, pentru că asta îi va face mai responsabili și mai pregătiți pentru viitor. Creșterea bugetului nu a fost semnificativă (dar a fost), dar dacă la asta adăugăm aproximativ 1 % din PIB pe care acest guvern le plătește profesorilor banii furați de guvernul BOC, atunci se poate spune că s-a alocat aproape 4 % din PIB pentru educație ceea ce reprezintă un record pozitiv. Se discută, în același timp și despre modificarea costurilor per elev, astfel încât școlile vocaționale și cele tehnologice să se poată încadra în buget (o altă prostie marca Boc), dar asta o trec la capitolul promisiuni așa că nu o contorizăm. În ce privește fondurile europene lucrurile sunt clare, guvernul Ponta a reușit să reia plățile de le UE pe toate liniile de finanțare și este printre primele țări din Europa care are aprobate liniile de finanțare pe 2014 – 2020. În plus s-au făcut eforturi serioase pentru simplificarea lucrului cu organismele intermediare și se încearcă eliminarea art. 34 din legea 284 (cel mai bun exemplu ca cei din PDL nu aveau nici un interes in accesarea de fonduri structurale.

    În concluzie, nu voi vota cu Johannis pentru că în spatele lui așteaptă să preia ciolanul puterii acei oameni care au dorit să distrugă educația românească. Voi vota cu Ponta, pentru că, cel puțin pe aceste două segmente educația și fondurile structurale a dovedit că este mai interesat să facă lucruri bune.
    Răspunde

  • Bubu Răspunde

   Iohannis este inconjurat de cei care au taiat pensiile si salariile, adica de pdl-isti. Basescu il sustine pe Iohannis si deja se vede premier in locul lui Ponta. Fratilor ACL-isti: keep calm and vote for Ponta!!!

   • Totti Răspunde

    Dumneata nu stii ce spui – pensiile nu pot fi taiate niciodata, lucru sustinut si de Curtea Constitutionala in 2010 cand s-a incercat taierea lor.

   • Silviu Răspunde

    Minti, Bubule! Totti are dreptate.

  • matroz Răspunde

   @satmarean:
   “Iohannis pune în pericol unitatea României. La Timişoara au fost pancarte care promovau Republica Banat. Eu vreau să-i atenţionez că generează un fenomen extrem de periculos pentru că şi ceilalţi români care nu sunt ardeleni încep să se uite cu atenţie la aceste lucruri şi riscă să nască un sentiment contrar în cealaltă parte a României. Nu va ajunge preşedintele României, dar nu este în regulă să faci orice să pui în pericol integritatea teritorială şi unitatea acestei ţări doar din dorinţa de a ajunge preşedintele României.

   El a adăugat că toţi cei care în 2004 şi 2009 au stat în spatele lui Băsescu şi care acum îi fac campanie lui Klaus Iohannis au construit ideea de dezbinare.

   “S-a tot mers de-a lungul anilor pe dezbinarea între pensionari şi cei care muncesc, între tineri şi vârstnici, între cei care muncesc la stat şi cei care muncesc la privat. Acum au identificat un motiv extrem de periculos, de o gravitate foarte mare: dezbinarea dintre ardeleni şi restul ţării. Domnul Iohannis nu înţelege cât de periculoasă este această sămânţă, care odată sădită poate să creeze falii foarte mari în România. Mai avem câţiva ani şi vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Cum vrea domnul Iohannis să întâmpinăm această sărbătoare, cu o ţară sfâşiată? Eu îl rog să înceteze, să ceară celor care sunt în spatele lui, să înceteze cu stimularea acestui sentiment, a acestei dezbinări”,

   “Şi a spus că are încredere că domnul Klaus Iohannis va sprijini solicitările şi dorinţele dumnealui. Am văzut mulţumirile pe care domnul Iohannis i le-a adresat domnului Tokes pentru această susţinere”,

   “În politică greşelile nu se repară, se plătesc. E un moment periculos pentru ţară. Nu bănuiam ca în 2014 să ni se fluture steagul autonomiei teritoriale”,

   • Darius Răspunde

    Intoxicatii pesediste, nimic altceva.Iohannis trebuie sa ajunga presedinte, nu plagiatorul Ponta!

 2. Reformatorul Răspunde

  Iohannis-Presedinte!

 3. cineva Răspunde

  A venit dragnea ca sa le zica cum sa fraudeze alegerile. Daca bate la usa mea un psdist il trimit sa-l pupe in cur pe ponta.

 4. Darius Răspunde

  L-am votat pe Tariceanu, insa in al doilea tur il voi vota pe Iohannis, nu pe Ponta, cum imi cere Stef.

  • un vot pt PONTA ! Răspunde

   NU JOHANNIS !!! Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

 5. Relu Răspunde

  Victorie Iohannis! Romani, treziti-va si votati impotriva plagiatorului Ponta!

 6. George Răspunde

  M-am saturat de propaganda pontista, de stalpii impaunati cu chipul lui Ponta. Votati, Iohannis!

 7. Laura Răspunde

  Pro-Iohannis! Votati Iohannis!

 8. Salam Răspunde

  Acuma promit marea şi sarea, dar vom rãmâne cu praful de pe tobã. Sã vedem o mentalitate Germany, ca de ţiganie nu mai este curioasã poporul Ponta se aliazã şi cu dracu numai sã fie” president “. Hai Johanis Klaus! Cu tine votez. Diaspora e cu tine!

  • observator Răspunde

   Votati Iohannis! Nu va lasati influientati de marionetele lui Ponta: Tariceanu, Melescanu, Diaconescu, Vadim si Hunor!Votul e la voi, folositi-l pentru voi!

 9. Supermanul Răspunde

  O … o sa casige ponta in judet!!!
  Sau Dragnea are deja planuri cum sa fura!!!

 10. Teo Răspunde

  Noul aliat al lui Ponta, Vadim Tudor, i-a dedicat în trecut o “poezie” actualului premier, cu titlul “Mr pârț şi curva popii”, în care în care îl terfelea în stilul caracteristic pe aspirantul la fotoliul de la Cotroceni al PSD care acum s-a aliat cu el.
  “Tata-socru, ce idee/A pontat la fundul lui/Nu-i bărbat, dar nici femeie/Face pofta orisicui”, spunea Vadim în “poezia” lui.`

 11. geo Răspunde

  cineva trebuie sa dea socoteala pentru anumite lucrari care s-au efectuat in sm si modernizare imobil in supur si etc….avere interpusa la greu speram ca bariera se va ridica odata sa se afle adevarul

 12. SATMAREAN Răspunde

  În opinia mea, premierul Victor Ponta, candidat la cea mai înaltă funcție din stat, trebuia să se autosuspende pe perioada campaniei electorale, pentru a oferi egalitate de șanse tuturor candidaților. Domnia sa nu a făcut acest gest și s-a folosit de toate mijloacele și atuu-rile pe care le are în calitate de șef al Executivului, inclusiv de o relație privilegiată cu BOR, care s-a revanșat la nivelul Mitropoliei Clujului printr-o circulară ce recomandă enoriașilor să aleagă un președinte ortodox. Nu cred că Victor Ponta are calitățile care l-ar recomanda să ajungă președinte. Pe lângă faptul că a plagiat, este inconsecvent în decizii politice. De exemplu, s-a manifestat cu vehemență împotriva exploatării gazelor de șist, iar apoi a devenit partizanul exploatării. A promis un million de locuri de munca, iar rezultatul îl vedem ilustrat prin nivelul șomajului. Despre demagogia acestuia, nu mai are niciun sens să ofer vreun exemplu. E clar pentru toți cei care nu sunt intoxicați politic cine este Victor Ponta, un adevărat pericol pentru democrație. În acest sens, fac următoarele precizări: dânsul declară că este un apărător al justiției, însă face jocul penalilor în Parlament, nefiind de acord cu încuviințarea urmăririi penale și cu ridicarea imunității parlamentare pentru apropiații săi. Exemplul cel mai recent e situația parlamentarilor din Dosarul Microsoft. Fiind și prim-ministru și candidat, măsurile luate în ultima vreme au avut integral conotații electorale, fără să ia în calcul împovărarea bugetului de stat pentru 2015. Victor Ponta s-a declarat împotriva discriminării, însă faptele îl contrazic, inclusiv în ceea ce îi privește pe copii, unii au alocație normală, iar alții dublă. Să nu uităm la acest capitol de discriminările de natură etnică și religioasă, cele folosite în campania electorală, vizându-l direct pe principalul său contracandidat, Iohannis. De asemenea, Victor Ponta, deși e absolvent al Facultății de Drept, prin organizarea defectuoasă a procesului de vot, în special, în diasporă, a contribuit la încălcarea unui drept constituțional, la împiedicarea exercitării dreptului de vot. Sunt multe argumente pentru care Victor Viorel Ponta nu trebuie să ajungă președintele României.
  Pe 16 noiembrie 2014,românii trebuie să aleagă între începutul sfârșitului democrației, prin alegerea lui Victor Ponta, și o Românie normală, o Românie a lucrului bine făcut, Klaus Iohannis!

 13. vasile Răspunde

  mai gândiţi-vă ungurii en – bloc votează Iohannis, indiferent ce zice Kelemen Hunor. De poveşti, şi de promisiuni sau săturat sătmărenii. Vede-ţi cum arată Sibiului comparativ cu Satu Mare.

 14. observator Răspunde

  Cu cine s-a aliat Ponta?
  Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM, a anuntat marti ca il va sustine pe Victor Ponta, in turul doi al alegerilor prezidentiale, in urma semnarii unui protocol de colaborare cu UNPR. Cu toate acestea, C.V. Tudor este autorul mai multor pamflete recente, extrem de violente in limbaj si mesaj, la adresa premierului Ponta si a sotiei sale. Acum cativa ani Ponta nu avea cuvinte bune despre Tariceanu, cel caruia i-a propus recent functia de prim-ministru, relateaza ziare.com

  Intr-unul din pamfletele lui Vadim, un poem de 24 de strofe, intitulat “MR. PIRT SI CURVA POPII”, acesta face trimiteri extrem de evidente la identitatea premierului Victor Ponta si la Daciana Sarbu, care sunt comparati cu cuplul Ceausescu.
  http://www.revista22.ro/ponta-sa-aliat-cu-razgindeanu-vezi-ce-spunea-ponta-despre-tariceanu-acum-cativa-ani-si-ce-spunea-vadim-despre-ponta-inaintea-semnarii-protocolului-cu-unpr-49688.html

  • Florin Răspunde

   Satmareni, votati Iohannis!

   • votez PONTA ! Răspunde

    NU JOHANNIS !!! Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

 15. dascal Răspunde

  Fie-vă milă de noi, domnule Ponta!
  N-am simțit niciodată nevoia să vă vorbesc. Dacă o fac acum este pentru că aspirați, cu șanse mari se zice, la funcția de președinte al țării. Iar fiind și țara mea, „îmi pasă”. Așa se face că mi-ați ajuns în mod fatal interlocutor.
  Nu știu dacă m-am așezat vreodată cu mai multă nerăbdare (sentiment al urgenței?) să scriu o scrisoare cuiva. Deși este, după cum vedeți, o „scrisoare deschisă”, îmi imaginez tot timpul, scriind, că sunteți singurul cititor al rândurilor mele. Mai mult: am senzația, începând să scriu, că e ca și cum vom sta de vorbă singuri, privindu-vă în ochi și căutând punctul acela de inflexiune care trimite la ultima fărâmă de receptivitate din ființa cuiva. Altfel spus, deși suntem pe scenă, am uitat de sală înainte de a începe spectacolul.
  Aș vrea să știți de la bun început că nimic din ce-am să vă spun nu e menit să vă jignească. Nu de un „pamflet” e vorba aici, oricât de abrupte vor fi pe alocuri cuvintele. Ele nu vor face decât să descrie. Voi încerca să vă plimb prin față o oglindă, în speranța că ați putea fi dispus, fie și o clipă, să deslușiți în ea imaginea celui care, candidând, își propune să conducă o țară. Vă las să judecați apoi dacă, punându-vă în locul meu, v-ați da sau nu pe mâna lui.

  Limbajul
  Înainte de a deveni prim-ministru în urmă cu doi ani și jumătate, v-am remarcat prin cele câteva intervenții din Parlament. Erau în linia maestrului dvs într-ale politicii, Adrian Năstase. Împărtășeați cu el aroganța aceea neșlefuită caracteristică indivizilor care se confruntă cu puterea la prima generație și care, la nivelul cuvântului, se manifestă sub forma jignirii, a deriziunii și prin introducerea „glumiței” în limbajul politic. Ați supralicitat cât ați putut stilistica aceea bășcălios-năstăsiană de genul poantei cu număratul ouălor. Era de un prost gust desăvârșit. Pe dvs v-a cucerit. Și v-a provocat. Îmi amintesc și-acum de scheciurile vulgare pe care le compuneați acasă și pe care apoi le citeați, mândru de umorul lor inexistent, amuzându-vă singur, de la tribuna Parlamentului.
  O să-mi răspundeți poate că ăsta e un detaliu, care nu are nimic de-a face cu soarta țării și cu celelalte lucruri mărețe de care vorbim aici. Dar nu e deloc așa și, nu întâmplător, trag prima tușă a portretului dvs începând cu acest „detaliu”: pe poarta „miștocărelii”, care, cu aportul dvs deloc neglijabil, a devenit un loc comun al limbajului public de la noi, a intrat golănismul în clasa politică. Au intrat analfabeții, tipii al căror limbaj, înregistrat pe când puneau la cale afaceri dubioase, te făcea să crezi că ai descins în inima Ferentarilor. Au intrat miniștri ai culturii și ai învățământului incapabili de un acord gramatical corect. A intrat o șleahtă de huligani publici, prezenți în fiecare seară la televizor, care făceau din cuvinte materia primă pentru minciună, sofism, amenințare, jignire. Ați transformat clovnii în vedete ale partidului și ați lăsat neamendate înjurăturile lansate de la tribună la adresa procurorilor. Ați cauționat parlamentari PSD agresivi care, în discursurile lor, se inspirau din biografia lui Nero (?!), cerându-le colegilor de partid „să pună foc la toate județele din țară necolorate în roșu”. Pe scurt, ați reușit, prin propriile performanțe lingvistice (un fel de insolențe de puber devenite stil de exprimare), cât și prin oamenii pe care i-ați tras după dvs odată ajuns prim-ministru, să degradați nu numai climatul public și starea noastră de spirit, dar și funcțiile politice și administrative cele mai importante ale țării. V-ați obligat adversarii politici să folosească replici pe măsură și ați dus astfel la escaladarea fără precedent a vulgarității în viața politică. Din acest punct de vedere, comparativ cu ce se întâmplă acum, primele parlamente românești de după 1990 semănau cu Camera Lorzilor. Ne-ați obligat pe toți să ne scăldăm zi de zi în această mocirlă lingvistică și, astfel, să devenim în proporție de masă răi, agresivi și dureros de neciopliți.
  Tupeul
  În materie de cutezanță impudică ce depășește orice limită, sunteți în clipa de față un performer. Cel mai mare. Sunteți campionul. Ați mers atât de departe cu tupeul în planul realului, încât nimeni nu are pretenția că vă mai poate urma în planul cuvintelor. Pe scurt, ne-ați condamnat la Inexprimabil. Când e vorba de comportamentul dvs, pentru a-l descrie, nu ne-a rămas decât interjecția. Cam toți cei care ne pierdem timpul scriind am simțit că, în fața libertăților pe care vi le luați, puterea noastră de a formula intră în criză. Nu există în clipa de față un om al condeiului capabil să vă „cânte” insolențele de pe scena publică, comportamentul discreționar scăldat în dispreț, așa cum, pe vremuri, cronicarii reușeau să dea o narațiune convenabilă a isprăvilor pe care le făcea câte un personaj pitoresc scăpat la cârma țării. Așa încât, nu pot decât să enumăr, fad formulate pe lângă formidabila lor suculență, câteva dintre „faptele dvs de arme”.
  Să luăm ca pildă pentru început – nu vă grăbiți să dați, sastisit, din mână! – faimosul dvs plagiat. O, nu sperați că trecerea timpului îl va șterge din memoria celor care contează! El vă însoțește ca o umbră și, la un moment dat, ea vă va ajunge din urmă și vă va înhăța. Plagiatul ăsta face parte din arhivele eterne ale lumii românești. Nu și dacă ați fi stat pitit prin nu știu ce cută a societății. Dar așa, ați ieșit pe scenă și ați început să faceți bezele cu aceeași mână cu care vă trecuserăți în cont, printr-un simplu copy paste, aproape o sută de pagini. Chiar nu înțelegeți că nu puteți defila fălos, la nesfârșit, ca procuror, prim-ministru și ca eventual președinte, cu o asemenea mârșăvie în portofoliul vieții dvs? Ceea ce ne-a stupefiat pe toți cei care înțelegeam caracterul scandalos al faptei dvs (în epocă, Dan Tăpălagă și-a încercat primul forțele în lupta cu punerea în cuvinte a acestei escrocherii – vezi articolul antologic De ce furi, procurorule?) a fost că ați putut, psihic și omenește vorbind, să țineți piept acestei grozăvii date pe față. Faptul că ați reușit nu e un motiv de mândrie, ci mai degrabă un simptom îngrijorător. Orice om sănătos, după ce pățește o poveste ca asta, moare de rușine, dispare o vreme, se duce acasă și se bagă sub plapumă.
  Îmi amintesc prima conferință de presă după declanșarea scandalului, când le arătați ziariștilor cartea născută din furt. O tot răsfoiați sub ochii camerelor și, încolăcindu-vă în minciuni puerile, cu o mină senină, explicați de zor inexplicabilul. Doi ani mai târziu, ați avut tupeul să readuceți singur vorba despre „chestia aia” și să spuneți că până și o crimă se prescrie, darămite „așa ceva”. Ei bine, cred că ar fi cazul să știți că un plagiat n-are cum să se prescrie, nici măcar dacă, așa cum v-a sugerat recent dna Alina Mungiu, ați mai da un doctorat „pe bune”, sub privirea ei exigentă.
  Ce n-ați făcut atunci ca să ștergeți de pe podeaua vieții dvs petele astea de sânge care nu se lasă șterse? Ați desființat comisii academice constituite anume pentru acreditarea titlurilor universitare. V-ați pus mercenarii să le stingă membrilor comisiei lumina, în timp ce deliberau. Ați înființat alte comisii, mamut, de câte patruzeci de oameni, ca rușinea participării la acoperirea unei crimei să se distribuie, verhovenskian, pe cât mai multe capete și verdictul să se piardă în anonimat. Ne-ați explicat, lăsându-ne perplecși, că în anul susținerii, 2003, nu existau reguli ferme pentru punerea ghilimelelor (?!), ca și cum, în lumea modernă, regulile citării sunt perisabile și ar putea evolua (sau s-ar negocia) de la un secol la altul. Ați pus un coleg de partid, ministru și el, să ne explice (nouă!) că plagiatul face parte, de la Aristotel încoace, din obiceiurile academice ale Europei. Ce energie, ce armate de oameni ați pus în mișcare, ca să ne convingeți că de fapt nu vă văzuserăm toți în pielea goală, ci bine îmbrăcat, în complet, de la chiloți la șubă! Vi s-a atras atenția că, de-acum înainte, toți șefii de state, dând mâna cu dvs, vor ști mereu cu cine au de-a face și că hoția asta se va rabate asupra imaginii poporului român: popor de hoți, vor spune, de vreme ce și-a ales un hoț să-l reprezinte.
  Totul a fost în zadar! Ați fost, de fapt, redutabil! V-ați bazat oare pe faptul că 90% din poporul român nu știe ce-i un plagiat? (Asta e prima întrebare pe care, de doi ani încoace, i-o pun fiecărui șofer deîndată ce mă urc într-un taxi. Și, spre bucuria mea, am constatat că toți știau. Unul dintre ei mi-a spus: „Sigur că știu: îi furi unuia în cinci minute munca lui de un an-doi”.) S-ar putea să fie așa. Poate că 90% dintre români nu știu, și prea puțin le pasă, de plagiatul dvs. Da, dar alde noi (plus șoferii de taxi!) și străinii pe care-i întâlniți –știu. Și-atunci, dacă aș vrea să mă exprim prețios, v-aș spune că vă ascundeți după o judecată cantitativă, acolo unde e nevoie de una de esență.
  Aș mai pomeni încă vreo două-trei din recentele dvs isprăvi. Legate tot de tupeu. Prima: în 2010, l-ați numit pe Mircea Cărtărescu „intelectualul Führer-ului”. Acum, pe 8 octombrie, în preajma anunțării câștigătorului Nobel pentru Literatură, i-ați transmis că-i țineți pumnii pentru a doua zi, „ca să ne bucure cu un nou laureat”. Un adevărat salt mortal pe care, privindu-l, Cărtărescu s-a mărginit să spună că „respinge cu dezgust” urările pe care i le făceați. Nu v-a dat mai multă importanță. Nu a scos din recuzita scrisului său cuvinte pompoase pentru a-și exprima perplexitatea și sila.
  Iarăși, recent, v-ați purtat față de ruși, cum bine s-a spus, ca un avocat al lor, căci ați intervenit în treburile justiției și ați cerut procurorilor să ridice sechestrul pus pe stocurile de la Lukoil pentru fraudarea banilor poporului român. După care v-ați grăbit să-l denunțați pe Băsescu ambasadelor din România că atentează la independența justiției!
  Românii n-au mai avut parte, în țara lor, de un spectacol de contorsionism de o asemenea anvergură. Patentul este sovietic. Hrușciov se ducea să instaleze rachete în Cuba, după care declara că marele popor sovietic luptă pentru pace. Astăzi, Putin ocupă teritorii ucrainiene, după care îi acuză pe ucrainieni de agresivitate. Nu vreau să spun că tupeul dvs e cultivat sau că are surse de inspirație răsăritene. Sunt convins, dimpotrivă, că are puritatea unui zăcământ autohton. Și că ar putea să fie un dar al lui Dumnezeu făcut, prin dvs, poporului român: o terapie de șoc, „terapia Ponta”. Încep să cred că prin dvs lucrurile sunt împinse hăt-departe, până în punctul-limită al degradării lor. Și că, odată ajunse acolo, ele se vor retrage, cu maxima viteză de recul, într-un „înapoi” salvator. Iar în acel „înapoi” – către care ne îndreptăm dramatic cu ajutorul „terapiei Ponta” – vom redescoperi poate cândva tot ceea ce dvs ne-ați furat: decența, pudoarea, bunul simț și locul pe care fiecare dintre noi se cuvine să-l ocupe în societate. Și asta pentru motivul simplu că nimic nu poate stărui la nesfârșit în inomabil.
  Aș mai spune că, înnăscut fiind, tupeul dvs s-a manifestat de fiecare dată în forme compatibile cu vârsta. Dar de-abia din clipa în care ați intrat în viața politică, el și-a găsit debușeul, a devenit vizibil, nociv și a început să înflorească cu adevărat, atingând, în ultimii doi-trei ani, formele lui de exprimare mature. Asta a fost pentru dvs politica românească de la ora actuală: debușeul pentru un viciu. Iar viața politică de la noi s-a rostogolit atât de jos în acești 25 de ani, încât s-a dovedit pregătită pentru a-l primi și pentru a vi-l cultiva.
  Minciuna
  Este de fapt o componentă a tupeului dvs. Pentru că e minciună împotriva evidențelor. Dvs, de pildă, dacă ați fi pe jos, în țărână, ați susține sus și tare că sunteți în șa și călăriți voios. Minciuna are sens câtă vreme induce în eroare, câtă vreme își păstrează forța de desfigurare. Dar minciuna dvs nu păcălește pe nimeni (mă rog, pe nimeni dintre cei care au ieșit din minoratul mental). Cei care v-au împins înainte vă acceptă așa cum sunteți și consideră pesemne că minciunile fac parte din „arsenalul” dvs, că asta e arma pe care o preferați. Oricum pe ei nu-i afectează, câtă vreme vă pot utiliza în mod eficient. Nouă, celorlalți, minciunile dvs ne sunt băgate cu forța pe gât, devenind astfel o nemaipomenită formă de sfidare și dispreț. „Îți bați joc de mine?, se spune. Mă minți de la obraz?” Mințind în mod public și de la obraz, dvs ne disprețuiți pe toți.
  Felul dvs de a minți a devenit legendar. „Minte și când îl întrebi cât e ceasul”, mi-a spus despre dvs un prieten după vara lui 2012. Ceea ce-nseamnă că prezentarea distorsionată a lucrurilor a devenit la dvs un reflex. Mințiți și când nu e necesar, ca să fiți sigur că veți minți cu rost dacă la o adică va fi necesar. Iarăși, acest tip de a minți nu face parte dintr-un sistem, așa cum se-ntâmpla în comunism. Acolo politicienii mințeau solemn și uniform, de la nivelul unei minciuni colective și impersonale care, ca ideologie, îi îngloba pe toți și-i străjuia de undeva de deasupra capetelor lor. Pentru că toți mințeau la fel, minciuna lor nici nu mai avea relief.
  Dvs practicați minciuna oportună, ocazională, la firul ierbii. La dvs, minciuna are personalitate. Mințiți numai pe cont propriu, nu inspirat de vreo mare minciună colectivă. Mințiți după cum vă bate vântul minciunii, după cum cad zarurile în ziua aceea, după ce potlogărie sau minciună anterioară trebuie să cârpiți. Rezultatul? O suită de afirmații punctuale care nu se adună în caracterul unificator al unei linii. Comportamentul dvs nu poate depăși nivelul punctului, nu poate deveni liniar, ca să nu mai vorbim că nu poate alcătui harta cu contururi ferme care e necesară pentru nașterea unui caracter. Fiind făcut din milioanele de puncte dipersate ale minciunilor dvs, așadar neputând oferi garanția unei coerențe morale, dvs nu aveți, obiectiv vorbind, caracter. E, și acesta, un viciu de construcție, o malformație, un handicap din naștere. Cum naiba să vrei să conduci o țară în felul ăsta? Gândiți-vă că, sculându-se dimineața, românii nu vor ști niciodată în ce punct al minciunilor dvs se află în ziua aceea. Or, e extrem de neliniștitor, de inconfortabil și de văduvitor de proiecte să nu știi niciodată exact pe ce lume ești. Cu dvs ne putem culca seara în Europa și trezi a doua zi în China.

 16. Nu vrem manipulare!!!!! Răspunde

  Da cine se crede Dragnea asta, Mama Omida?? Ghiceste el viitorul sau ne dicteaza el cu cine sa votam? Mai greu, o sa ia o teapa si Govor si Dragnea, cei doi fomisti de bani publci, disperati sa iasa Ponta presedinte ca daca nu vine DNA sa ii lege. Asta e culmea, sa asculte satmarenii de la cel mai mare evazionist in viata, adica Govor!! Iar Dragnea se stie cine e si el, de fapt cine sa fie in PSD daca nu numai hoti si fomisti de bani publici. Ei cred ca daca ne arunca niste bani ca vor face si vor drege e destul sa ne ,,prostituam..pt ei si sas ii votam. Eu unul prefer sa nu iau un ban in plus, ca nu sunt la mila statului, dar prefer sa fie inchisi aia care fura. Haideti sa le incurcam planurile si sa nu iasa Ponta presedinte si sa fie asa ,,scapa cine poate dupa aia,,….Pe ei…pe mama lor!!!!:)

 17. Biro Răspunde

  VICTORIE-IOHANNIS!

 18. Faraon Răspunde

  De ce nu explica Dragnea de ce nu retrag din Parlament proiectul ce prevede gratierea coruptilor?!

  • Macovei Răspunde

   Pt ca acei “corupti” au 50% vina, iar diferenta o au cei ca tine 🙂 pt ca sa obtii ce ai, te-ai tarat in genunchi…banul e ochiul dracului, esti la fel de vinovat si ar trebui sa-mparti celula cu cei inchisi ! …sau sa-ti tii gura inchisa…

 19. vasile Răspunde

  ungurii din Satu Mare votează cu Klaus Iohannis.

 20. Agentul MTO Răspunde

  Hai sa fim seriosi, toate investitiile de care zic ei se duc tot la ei sub forma de comisoane, deoarece Govor are sarcina sa se ocupe de rezolvarea licitatiilor si oferirea lucrarilor spre firmele lor de casa, ca daca nu e asa cum vrea Govor, trimite el DIICOT-ul si ameninta cu DNA-ul!!! Va dati seama ce bine am ajuns daca institutiile statului asculta de Govor.

 21. observator Răspunde

  FOARTE INTERESANT: din 38 de comentarii 37 sunt pro Iohanis??? Pesedeii dorm la ora asta???

 22. anti-comunism Răspunde

  Sătmăreni, vă place cum arata Satu Mare? Parca suntem în Corea de Nord. Vi se pare normal….sa dai jos steagurile UE și sa le pui pe cele roșii. Asta s-a întâmplat la Satu Mare, cu prilejul vizitei conducătorului iubit al PSD la Sambra Oilor. Treziți-va , până nu e prea târziu. Nu mai credeti în minciunile frumos împachetate.

  • radu Răspunde

   Satmareni nu uitati ca suntem romani , votam PONTA PRESEDINTE

   • Dorin Răspunde

    Si Iohannis e roman, nenorocitule!

    • michi Răspunde

     Mai radule de dimineata tot mai citesc comentariile de aicea numai TU esti care tot vrei pe ponta si ca satmarenii sa ne trezim .DA pentru ce?Dupa 1989 cine a vandut ce am avut? ACL,UDMR PDL?NU PSD tatuca unchiul tau ionica care indrumeaza si pe ponta al tau. Ce crezi ca daca el va fii presedintele nostru va fii mai altfel?olaie!tot asa cum ai la noi in oras
     cu govor
     stef e presedinte govor vice si stef face ce spune govor la tine aste e democratie ? e libertate? ca toti romanii fug in strainatate pentru o viata mai buna?
     TU crezi ca ponta al tau face o viata mai buna pentru noi? Mai inventeaza ceva taxa in plus na dute la VOT raducule si voteaza pe p….a de ponta!!!

    • matroz Răspunde

     Sa mori tu ca e asa!!!

  • radu Răspunde

   Da ne place , se lucreaza , se vede schimbarea in bine SATMARENI NU VALASATI VANDUTI NEAMUL ROMANESC VOTAM PONTA PRESEDINTE

 23. Mihai Răspunde

  Satmarenii din Stuttgart voteaza cu Klaus Johannis!!! Jos cu PSD-ei corupti. Jos cu Govor, jos cu Coica!

 24. radu Răspunde

  Satmareni ! Avem nevoie de un presedinte ROMAN ORTODOX VOTATI PONTA PRESEDINTE

  • Cristina Răspunde

   Avem voie sa fim de alta religie? Puneti semnul egalitatii intre religie, nationalitate si etnie? Domule Radu, astept un raspuns, asta daca nu cumva sunteti o masinarie de postat lozinci!

  • mihai Răspunde

   :))) asta ii cea mai mare prostie pe care am auzit-o. Președinte Ortodox pentru ce? Nu ajunge ca ii creștin? Cu ce sunt mai buni ortodocșii decât alti creștini? Din cate vad Romania ii distrusa si plina de hoți ortodocși. Nu exista in lumea asta nici macar o singura tara dezvoltata ortodocsa.

  • Toader Răspunde

   Nu face descriminari,Radule! Voi care spuneti ca Ponta uneste, prin asemenea afirmatii dezbinati. Votati Iohannis!

  • Biserica ortodoxa greseste Răspunde

   Dar ateul Ion Iliescu cum de a ajuns presedinte!!!!!!!!¿????????????¿what the … ATEU!!!!!!

  • romi Răspunde

   radule oare la ce post aspiri de dai asa limbi la comunisti!!!!!!

 25. cetatean sm Răspunde

  Klaus…Satu Mare ţine cu Tine!Nu conteaza cu ce minciuni vine psd-ul sau ce personaje fac ei o campanie mizerabilă.Noi…cetaţenii cu picioarele pe pământ,indiferent de etnie trebuie să votăm Johannis ptr.binele poporului.De psd ne-am lămurit!!!!

 26. Satmareanul II Răspunde

  EU VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!
  Si de ce Ponta ? Răspunsul este simplu: EDUCAȚIA! Ce-i drept are două componente, de ce nu Johannis și de ce Ponta, iar cele două se leagă în rezultatul votului (cel puțin în cazul meu). Vorbim despre clasa politică, partide, stanga, dreapta, americani, ruși, chinezi, justiție, etc, dar uităm un lucru esențial, anume că atât cei de dreapta cât și cei de stânga sunt foarte slab educați. De fapt, în medie electoratul de stanga este mai educat și mai informat (chiar dacă sursele de informare sunt oarecum viciate), dar în esență discutăm despre lipsa unei educații adecvate. Ori această lipsă evident a educației este exprimată în toate domeniile sociale, nu numai în politică. Sunt suficiente studii care dovedesc creșterea productivității, a speranței medii de viață, scăderea infracționalității, etc, odată cu creșterea nivelului de educație al cetățenilor.

  Și acum de ce NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

  De ce PONTA. Pentru că a devenit premier în mai 2012 și a reușit să repare foarte multe din prostiile făcute de PDL, cel puțin în materie de educație. A fost modificată Legea Educației astfel încât cei care termină clasa a VIII pot să meargă direct la profesională, fără să mai facă un an de liceu și asta a însemnat o reducere cu 30 % a celor care abandonau liceul după ce terminau gimnaziu. Pentru cei de ”dreapta” acei copii sunt neimportanți pentru că provin din familii sărace și singura politică a postacului de dreapta de pe net este: ”să moară toți săracii în chinuri”, dar pentru mine este important fiecare an în plus pe care acei copii îi vor petrece în școală, pentru că asta îi va face mai responsabili și mai pregătiți pentru viitor. Creșterea bugetului nu a fost semnificativă (dar a fost), dar dacă la asta adăugăm aproximativ 1 % din PIB pe care acest guvern le plătește profesorilor banii furați de guvernul BOC, atunci se poate spune că s-a alocat aproape 4 % din PIB pentru educație ceea ce reprezintă un record pozitiv. Se discută, în același timp și despre modificarea costurilor per elev, astfel încât școlile vocaționale și cele tehnologice să se poată încadra în buget (o altă prostie marca Boc), dar asta o trec la capitolul promisiuni așa că nu o contorizăm. În ce privește fondurile europene lucrurile sunt clare, guvernul Ponta a reușit să reia plățile de le UE pe toate liniile de finanțare și este printre primele țări din Europa care are aprobate liniile de finanțare pe 2014 – 2020. În plus s-au făcut eforturi serioase pentru simplificarea lucrului cu organismele intermediare și se încearcă eliminarea art. 34 din legea 284 (cel mai bun exemplu ca cei din PDL nu aveau nici un interes in accesarea de fonduri structurale.

  În concluzie, nu voi vota cu Johannis pentru că în spatele lui așteaptă să preia ciolanul puterii acei oameni care au dorit să distrugă educația românească. Voi vota cu Ponta, pentru că, cel puțin pe aceste două segmente educația și fondurile structurale a dovedit că este mai interesat să facă lucruri bune.

  • mihai Răspunde

   :))) acest comentariu este inca un motiv pentru care eu votez cu Iohannis. Nu vreau sa ajungă tara mea sa fie condusa de asemenea principii.

  • Toader Răspunde

   Esti penibil,Satmarean II! Pentru o asemenea atitudine marsava voi vota Iohannis!

  • Cristi Răspunde

   Daca minciuna, opera de plagiat, dedublarea personalitatii, rispa de bani publici si populismul ar recomanda pe cineva pentru a ajunge presedinte, Ponta Viorel Victor ar fi cel mai potrivit sa fie presedinte. Eu votez Klaus Iohannis!

 27. simplu Răspunde

  Votati Johannis,care vrea sa lupte pentru ţara si nu pentru partid sau mafioti.Sustine investitori europeni si nu chinezi.Da,are şase case,DECLARATE!Si nu opt din care doua declarate…

 28. adina Răspunde

  Cu coica instanga lui !Dragnea sa fie sigur ca in Satu Mare castiga Iohanis,nici nu se pune problema de altceva ,noi santem satui de mincinosul si hotul de apan,
  JOS COICA MINCINOSUL….

  • radu Răspunde

   PDL si Domnule Johanis ! CUM E CU SCOLILE ,DATE INAPOI DOAR PENTRU CA PRIMAIRIA SA PLATEASCA CHIRIE PROPIETARILOR PENTRU A LE FOLOSI ? STIMATI SATMARENI VOTAM PONTA

   • matroz Răspunde

    EU VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!
    Si de ce Ponta ? Răspunsul este simplu: EDUCAȚIA! Ce-i drept are două componente, de ce nu Johannis și de ce Ponta, iar cele două se leagă în rezultatul votului (cel puțin în cazul meu). Vorbim despre clasa politică, partide, stanga, dreapta, americani, ruși, chinezi, justiție, etc, dar uităm un lucru esențial, anume că atât cei de dreapta cât și cei de stânga sunt foarte slab educați. De fapt, în medie electoratul de stanga este mai educat și mai informat (chiar dacă sursele de informare sunt oarecum viciate), dar în esență discutăm despre lipsa unei educații adecvate. Ori această lipsă evident a educației este exprimată în toate domeniile sociale, nu numai în politică. Sunt suficiente studii care dovedesc creșterea productivității, a speranței medii de viață, scăderea infracționalității, etc, odată cu creșterea nivelului de educație al cetățenilor.

    Și acum de ce NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

    De ce PONTA. Pentru că a devenit premier în mai 2012 și a reușit să repare foarte multe din prostiile făcute de PDL, cel puțin în materie de educație. A fost modificată Legea Educației astfel încât cei care termină clasa a VIII pot să meargă direct la profesională, fără să mai facă un an de liceu și asta a însemnat o reducere cu 30 % a celor care abandonau liceul după ce terminau gimnaziu. Pentru cei de ”dreapta” acei copii sunt neimportanți pentru că provin din familii sărace și singura politică a postacului de dreapta de pe net este: ”să moară toți săracii în chinuri”, dar pentru mine este important fiecare an în plus pe care acei copii îi vor petrece în școală, pentru că asta îi va face mai responsabili și mai pregătiți pentru viitor. Creșterea bugetului nu a fost semnificativă (dar a fost), dar dacă la asta adăugăm aproximativ 1 % din PIB pe care acest guvern le plătește profesorilor banii furați de guvernul BOC, atunci se poate spune că s-a alocat aproape 4 % din PIB pentru educație ceea ce reprezintă un record pozitiv. Se discută, în același timp și despre modificarea costurilor per elev, astfel încât școlile vocaționale și cele tehnologice să se poată încadra în buget (o altă prostie marca Boc), dar asta o trec la capitolul promisiuni așa că nu o contorizăm. În ce privește fondurile europene lucrurile sunt clare, guvernul Ponta a reușit să reia plățile de le UE pe toate liniile de finanțare și este printre primele țări din Europa care are aprobate liniile de finanțare pe 2014 – 2020. În plus s-au făcut eforturi serioase pentru simplificarea lucrului cu organismele intermediare și se încearcă eliminarea art. 34 din legea 284 (cel mai bun exemplu ca cei din PDL nu aveau nici un interes in accesarea de fonduri structurale.

    În concluzie, nu voi vota cu Johannis pentru că în spatele lui așteaptă să preia ciolanul puterii acei oameni care au dorit să distrugă educația românească. Voi vota cu Ponta, pentru că, cel puțin pe aceste două segmente educația și fondurile structurale a dovedit că este mai interesat să facă lucruri bune.
    Răspunde

 29. papagal Răspunde

  Ponta e un papagal cu tot psd’u.Ne-am lamurit de ei.Johannis presedinte!Merita o sansa din partea tuturor satmarenilor si din partea României!

 30. cetatean sm Răspunde

  V-ati saturat de nivelul de trai?V-ati saturat de hotie,de minciuna,de neseriozitate?Nu va mai plangeti…iesiti la vot si sa îl votati pe Johannis.Nu aveţi ce pierde daca îi acordati lui o sansa cum nu aveţi ce pierde daca nu votati Ponta.

 31. cetatean sm Răspunde

  Nu imi plac oamenii disperati…Iar psd-iştii sunt foarte disperati sa ajunga la putere.Din cauza asta si din cauza ca au facut o campanie greţoasa si nu una corecta,îl voi vota pe Klaus!

  • radu Răspunde

   Pentru liniste vom VOTA PONTA PRESEDINTE

  • matroz Răspunde

   EU VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!
   Si de ce Ponta ? Răspunsul este simplu: EDUCAȚIA! Ce-i drept are două componente, de ce nu Johannis și de ce Ponta, iar cele două se leagă în rezultatul votului (cel puțin în cazul meu). Vorbim despre clasa politică, partide, stanga, dreapta, americani, ruși, chinezi, justiție, etc, dar uităm un lucru esențial, anume că atât cei de dreapta cât și cei de stânga sunt foarte slab educați. De fapt, în medie electoratul de stanga este mai educat și mai informat (chiar dacă sursele de informare sunt oarecum viciate), dar în esență discutăm despre lipsa unei educații adecvate. Ori această lipsă evident a educației este exprimată în toate domeniile sociale, nu numai în politică. Sunt suficiente studii care dovedesc creșterea productivității, a speranței medii de viață, scăderea infracționalității, etc, odată cu creșterea nivelului de educație al cetățenilor.

   Și acum de ce NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

   De ce PONTA. Pentru că a devenit premier în mai 2012 și a reușit să repare foarte multe din prostiile făcute de PDL, cel puțin în materie de educație. A fost modificată Legea Educației astfel încât cei care termină clasa a VIII pot să meargă direct la profesională, fără să mai facă un an de liceu și asta a însemnat o reducere cu 30 % a celor care abandonau liceul după ce terminau gimnaziu. Pentru cei de ”dreapta” acei copii sunt neimportanți pentru că provin din familii sărace și singura politică a postacului de dreapta de pe net este: ”să moară toți săracii în chinuri”, dar pentru mine este important fiecare an în plus pe care acei copii îi vor petrece în școală, pentru că asta îi va face mai responsabili și mai pregătiți pentru viitor. Creșterea bugetului nu a fost semnificativă (dar a fost), dar dacă la asta adăugăm aproximativ 1 % din PIB pe care acest guvern le plătește profesorilor banii furați de guvernul BOC, atunci se poate spune că s-a alocat aproape 4 % din PIB pentru educație ceea ce reprezintă un record pozitiv. Se discută, în același timp și despre modificarea costurilor per elev, astfel încât școlile vocaționale și cele tehnologice să se poată încadra în buget (o altă prostie marca Boc), dar asta o trec la capitolul promisiuni așa că nu o contorizăm. În ce privește fondurile europene lucrurile sunt clare, guvernul Ponta a reușit să reia plățile de le UE pe toate liniile de finanțare și este printre primele țări din Europa care are aprobate liniile de finanțare pe 2014 – 2020. În plus s-au făcut eforturi serioase pentru simplificarea lucrului cu organismele intermediare și se încearcă eliminarea art. 34 din legea 284 (cel mai bun exemplu ca cei din PDL nu aveau nici un interes in accesarea de fonduri structurale.

   În concluzie, nu voi vota cu Johannis pentru că în spatele lui așteaptă să preia ciolanul puterii acei oameni care au dorit să distrugă educația românească. Voi vota cu Ponta, pentru că, cel puțin pe aceste două segmente educația și fondurile structurale a dovedit că este mai interesat să facă lucruri bune.
   Răspunde

 32. Satmareanul II Răspunde

  Dragii mei satmareni mai vreti niste pensii si salarii taiate ? Votati Iohannis !!!
  Iohannis este inconjurat de cei care au taiat pensiile si salariile, adica de PDL-isti. Basescu il sustine pe Iohannis si deja se vede premier!!!
  Nu va lasati imbatati cu apa rece pe ultima suta de metru ci iesiti la vot dragi romani si votati Victor Ponta presedinte pentru ca are maturitatea politica necesara pentru a fi un garant al Constitutiei si pentru a fi un presedinte care uneste si nu unul care dezbina !!!
  Nu va lasati orbiti de Iohannis cu realizarile lui in orasul al carui primar este pentru ca in realitate nu are nici un merit ! Centrul Sibiului, Spitalul Judetean, autostrada etc. sunt investitii ale Guvernului Romaniei !!!

  • mihai Răspunde

   Ponta si PSD-ul fac parte din așa numita axa a răului. Eu sper sa nu ajungă PSD-ul sa câștige aceste alegeri

  • Biserica ortodoxa greseste Răspunde

   Iohannis a declarat ca nu va permite taierea pensiilor si salariilor!!!si cand spune asa si face! Nu se trezeste peste 5minute sa isi schimbe declaratia, ca si Ponta! Presedintele Romaniei nu are puterea de a taia salarii! Disperarea o sa va invinga cu succes! La PSD se da 500 de lei pentru o lista de contacte!!!!!what?!de ce?sa platesti proprii memvrii?!e disperare mare la ei! Daca Ponta nu castiga, si nu v-a castiga, PSD incet dar sigur dispare! Le urez soarta PNTCD! Desi taranistii nu si-au meritat soarta, in intregime!

 33. radu Răspunde

  PONTA PRESEDINTE

 34. Satmareanul II Răspunde

  EU VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!
  Si de ce Ponta ? Răspunsul este simplu: EDUCAȚIA! Ce-i drept are două componente, de ce nu Johannis și de ce Ponta, iar cele două se leagă în rezultatul votului (cel puțin în cazul meu). Vorbim despre clasa politică, partide, stanga, dreapta, americani, ruși, chinezi, justiție, etc, dar uităm un lucru esențial, anume că atât cei de dreapta cât și cei de stânga sunt foarte slab educați. De fapt, în medie electoratul de stanga este mai educat și mai informat (chiar dacă sursele de informare sunt oarecum viciate), dar în esență discutăm despre lipsa unei educații adecvate. Ori această lipsă evident a educației este exprimată în toate domeniile sociale, nu numai în politică. Sunt suficiente studii care dovedesc creșterea productivității, a speranței medii de viață, scăderea infracționalității, etc, odată cu creșterea nivelului de educație al cetățenilor.

  Și acum de ce NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

  De ce PONTA. Pentru că a devenit premier în mai 2012 și a reușit să repare foarte multe din prostiile făcute de PDL, cel puțin în materie de educație. A fost modificată Legea Educației astfel încât cei care termină clasa a VIII pot să meargă direct la profesională, fără să mai facă un an de liceu și asta a însemnat o reducere cu 30 % a celor care abandonau liceul după ce terminau gimnaziu. Pentru cei de ”dreapta” acei copii sunt neimportanți pentru că provin din familii sărace și singura politică a postacului de dreapta de pe net este: ”să moară toți săracii în chinuri”, dar pentru mine este important fiecare an în plus pe care acei copii îi vor petrece în școală, pentru că asta îi va face mai responsabili și mai pregătiți pentru viitor. Creșterea bugetului nu a fost semnificativă (dar a fost), dar dacă la asta adăugăm aproximativ 1 % din PIB pe care acest guvern le plătește profesorilor banii furați de guvernul BOC, atunci se poate spune că s-a alocat aproape 4 % din PIB pentru educație ceea ce reprezintă un record pozitiv. Se discută, în același timp și despre modificarea costurilor per elev, astfel încât școlile vocaționale și cele tehnologice să se poată încadra în buget (o altă prostie marca Boc), dar asta o trec la capitolul promisiuni așa că nu o contorizăm. În ce privește fondurile europene lucrurile sunt clare, guvernul Ponta a reușit să reia plățile de le UE pe toate liniile de finanțare și este printre primele țări din Europa care are aprobate liniile de finanțare pe 2014 – 2020. În plus s-au făcut eforturi serioase pentru simplificarea lucrului cu organismele intermediare și se încearcă eliminarea art. 34 din legea 284 (cel mai bun exemplu ca cei din PDL nu aveau nici un interes in accesarea de fonduri structurale.

  În concluzie, nu voi vota cu Johannis pentru că în spatele lui așteaptă să preia ciolanul puterii acei oameni care au dorit să distrugă educația românească. Voi vota cu Ponta, pentru că, cel puțin pe aceste două segmente educația și fondurile structurale a dovedit că este mai interesat să facă lucruri bune.

  • TOADER Răspunde

   Esti un mincinos! De ce faci un asemenea comentariu fara argumente? De ce dezinformezi?

   • votez PONTA ! Răspunde

    Toader, daca esti pe langa realitate , nu ai dreptul sa-l faci mincinos !!! Ce a spus Satmareanul II e adevarat, si cu parere de rau iti spun ca esti PROST 🙂 stii cum se spune : daca taceai, filozof ramaneai…

  • alin Răspunde

   Iohannis-presedinte!

   • matroz Răspunde

    EU VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!
    Si de ce Ponta ? Răspunsul este simplu: EDUCAȚIA! Ce-i drept are două componente, de ce nu Johannis și de ce Ponta, iar cele două se leagă în rezultatul votului (cel puțin în cazul meu). Vorbim despre clasa politică, partide, stanga, dreapta, americani, ruși, chinezi, justiție, etc, dar uităm un lucru esențial, anume că atât cei de dreapta cât și cei de stânga sunt foarte slab educați. De fapt, în medie electoratul de stanga este mai educat și mai informat (chiar dacă sursele de informare sunt oarecum viciate), dar în esență discutăm despre lipsa unei educații adecvate. Ori această lipsă evident a educației este exprimată în toate domeniile sociale, nu numai în politică. Sunt suficiente studii care dovedesc creșterea productivității, a speranței medii de viață, scăderea infracționalității, etc, odată cu creșterea nivelului de educație al cetățenilor.

    Și acum de ce NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

    De ce PONTA. Pentru că a devenit premier în mai 2012 și a reușit să repare foarte multe din prostiile făcute de PDL, cel puțin în materie de educație. A fost modificată Legea Educației astfel încât cei care termină clasa a VIII pot să meargă direct la profesională, fără să mai facă un an de liceu și asta a însemnat o reducere cu 30 % a celor care abandonau liceul după ce terminau gimnaziu. Pentru cei de ”dreapta” acei copii sunt neimportanți pentru că provin din familii sărace și singura politică a postacului de dreapta de pe net este: ”să moară toți săracii în chinuri”, dar pentru mine este important fiecare an în plus pe care acei copii îi vor petrece în școală, pentru că asta îi va face mai responsabili și mai pregătiți pentru viitor. Creșterea bugetului nu a fost semnificativă (dar a fost), dar dacă la asta adăugăm aproximativ 1 % din PIB pe care acest guvern le plătește profesorilor banii furați de guvernul BOC, atunci se poate spune că s-a alocat aproape 4 % din PIB pentru educație ceea ce reprezintă un record pozitiv. Se discută, în același timp și despre modificarea costurilor per elev, astfel încât școlile vocaționale și cele tehnologice să se poată încadra în buget (o altă prostie marca Boc), dar asta o trec la capitolul promisiuni așa că nu o contorizăm. În ce privește fondurile europene lucrurile sunt clare, guvernul Ponta a reușit să reia plățile de le UE pe toate liniile de finanțare și este printre primele țări din Europa care are aprobate liniile de finanțare pe 2014 – 2020. În plus s-au făcut eforturi serioase pentru simplificarea lucrului cu organismele intermediare și se încearcă eliminarea art. 34 din legea 284 (cel mai bun exemplu ca cei din PDL nu aveau nici un interes in accesarea de fonduri structurale.

    În concluzie, nu voi vota cu Johannis pentru că în spatele lui așteaptă să preia ciolanul puterii acei oameni care au dorit să distrugă educația românească. Voi vota cu Ponta, pentru că, cel puțin pe aceste două segmente educația și fondurile structurale a dovedit că este mai interesat să facă lucruri bune.
    RăspundeEU VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!
    Si de ce Ponta ? Răspunsul este simplu: EDUCAȚIA! Ce-i drept are două componente, de ce nu Johannis și de ce Ponta, iar cele două se leagă în rezultatul votului (cel puțin în cazul meu). Vorbim despre clasa politică, partide, stanga, dreapta, americani, ruși, chinezi, justiție, etc, dar uităm un lucru esențial, anume că atât cei de dreapta cât și cei de stânga sunt foarte slab educați. De fapt, în medie electoratul de stanga este mai educat și mai informat (chiar dacă sursele de informare sunt oarecum viciate), dar în esență discutăm despre lipsa unei educații adecvate. Ori această lipsă evident a educației este exprimată în toate domeniile sociale, nu numai în politică. Sunt suficiente studii care dovedesc creșterea productivității, a speranței medii de viață, scăderea infracționalității, etc, odată cu creșterea nivelului de educație al cetățenilor.

    Și acum de ce NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

    De ce PONTA. Pentru că a devenit premier în mai 2012 și a reușit să repare foarte multe din prostiile făcute de PDL, cel puțin în materie de educație. A fost modificată Legea Educației astfel încât cei care termină clasa a VIII pot să meargă direct la profesională, fără să mai facă un an de liceu și asta a însemnat o reducere cu 30 % a celor care abandonau liceul după ce terminau gimnaziu. Pentru cei de ”dreapta” acei copii sunt neimportanți pentru că provin din familii sărace și singura politică a postacului de dreapta de pe net este: ”să moară toți săracii în chinuri”, dar pentru mine este important fiecare an în plus pe care acei copii îi vor petrece în școală, pentru că asta îi va face mai responsabili și mai pregătiți pentru viitor. Creșterea bugetului nu a fost semnificativă (dar a fost), dar dacă la asta adăugăm aproximativ 1 % din PIB pe care acest guvern le plătește profesorilor banii furați de guvernul BOC, atunci se poate spune că s-a alocat aproape 4 % din PIB pentru educație ceea ce reprezintă un record pozitiv. Se discută, în același timp și despre modificarea costurilor per elev, astfel încât școlile vocaționale și cele tehnologice să se poată încadra în buget (o altă prostie marca Boc), dar asta o trec la capitolul promisiuni așa că nu o contorizăm. În ce privește fondurile europene lucrurile sunt clare, guvernul Ponta a reușit să reia plățile de le UE pe toate liniile de finanțare și este printre primele țări din Europa care are aprobate liniile de finanțare pe 2014 – 2020. În plus s-au făcut eforturi serioase pentru simplificarea lucrului cu organismele intermediare și se încearcă eliminarea art. 34 din legea 284 (cel mai bun exemplu ca cei din PDL nu aveau nici un interes in accesarea de fonduri structurale.

    În concluzie, nu voi vota cu Johannis pentru că în spatele lui așteaptă să preia ciolanul puterii acei oameni care au dorit să distrugă educația românească. Voi vota cu Ponta, pentru că, cel puțin pe aceste două segmente educația și fondurile structurale a dovedit că este mai interesat să facă lucruri bune.
    Răspunde

 35. Hanny Răspunde

  Iohannis Președinte!!!

  • matroz Răspunde

   EU VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!
   Si de ce Ponta ? Răspunsul este simplu: EDUCAȚIA! Ce-i drept are două componente, de ce nu Johannis și de ce Ponta, iar cele două se leagă în rezultatul votului (cel puțin în cazul meu). Vorbim despre clasa politică, partide, stanga, dreapta, americani, ruși, chinezi, justiție, etc, dar uităm un lucru esențial, anume că atât cei de dreapta cât și cei de stânga sunt foarte slab educați. De fapt, în medie electoratul de stanga este mai educat și mai informat (chiar dacă sursele de informare sunt oarecum viciate), dar în esență discutăm despre lipsa unei educații adecvate. Ori această lipsă evident a educației este exprimată în toate domeniile sociale, nu numai în politică. Sunt suficiente studii care dovedesc creșterea productivității, a speranței medii de viață, scăderea infracționalității, etc, odată cu creșterea nivelului de educație al cetățenilor.

   Și acum de ce NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

   De ce PONTA. Pentru că a devenit premier în mai 2012 și a reușit să repare foarte multe din prostiile făcute de PDL, cel puțin în materie de educație. A fost modificată Legea Educației astfel încât cei care termină clasa a VIII pot să meargă direct la profesională, fără să mai facă un an de liceu și asta a însemnat o reducere cu 30 % a celor care abandonau liceul după ce terminau gimnaziu. Pentru cei de ”dreapta” acei copii sunt neimportanți pentru că provin din familii sărace și singura politică a postacului de dreapta de pe net este: ”să moară toți săracii în chinuri”, dar pentru mine este important fiecare an în plus pe care acei copii îi vor petrece în școală, pentru că asta îi va face mai responsabili și mai pregătiți pentru viitor. Creșterea bugetului nu a fost semnificativă (dar a fost), dar dacă la asta adăugăm aproximativ 1 % din PIB pe care acest guvern le plătește profesorilor banii furați de guvernul BOC, atunci se poate spune că s-a alocat aproape 4 % din PIB pentru educație ceea ce reprezintă un record pozitiv. Se discută, în același timp și despre modificarea costurilor per elev, astfel încât școlile vocaționale și cele tehnologice să se poată încadra în buget (o altă prostie marca Boc), dar asta o trec la capitolul promisiuni așa că nu o contorizăm. În ce privește fondurile europene lucrurile sunt clare, guvernul Ponta a reușit să reia plățile de le UE pe toate liniile de finanțare și este printre primele țări din Europa care are aprobate liniile de finanțare pe 2014 – 2020. În plus s-au făcut eforturi serioase pentru simplificarea lucrului cu organismele intermediare și se încearcă eliminarea art. 34 din legea 284 (cel mai bun exemplu ca cei din PDL nu aveau nici un interes in accesarea de fonduri structurale.

   În concluzie, nu voi vota cu Johannis pentru că în spatele lui așteaptă să preia ciolanul puterii acei oameni care au dorit să distrugă educația românească. Voi vota cu Ponta, pentru că, cel puțin pe aceste două segmente educația și fondurile structurale a dovedit că este mai interesat să facă lucruri bune.
   Răspunde

 36. Ioan Răspunde

  votez un om serios, al faptelor! Votez Iohannis!

  • matroz Răspunde

   EU VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!
   Si de ce Ponta ? Răspunsul este simplu: EDUCAȚIA! Ce-i drept are două componente, de ce nu Johannis și de ce Ponta, iar cele două se leagă în rezultatul votului (cel puțin în cazul meu). Vorbim despre clasa politică, partide, stanga, dreapta, americani, ruși, chinezi, justiție, etc, dar uităm un lucru esențial, anume că atât cei de dreapta cât și cei de stânga sunt foarte slab educați. De fapt, în medie electoratul de stanga este mai educat și mai informat (chiar dacă sursele de informare sunt oarecum viciate), dar în esență discutăm despre lipsa unei educații adecvate. Ori această lipsă evident a educației este exprimată în toate domeniile sociale, nu numai în politică. Sunt suficiente studii care dovedesc creșterea productivității, a speranței medii de viață, scăderea infracționalității, etc, odată cu creșterea nivelului de educație al cetățenilor.

   Și acum de ce NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

   De ce PONTA. Pentru că a devenit premier în mai 2012 și a reușit să repare foarte multe din prostiile făcute de PDL, cel puțin în materie de educație. A fost modificată Legea Educației astfel încât cei care termină clasa a VIII pot să meargă direct la profesională, fără să mai facă un an de liceu și asta a însemnat o reducere cu 30 % a celor care abandonau liceul după ce terminau gimnaziu. Pentru cei de ”dreapta” acei copii sunt neimportanți pentru că provin din familii sărace și singura politică a postacului de dreapta de pe net este: ”să moară toți săracii în chinuri”, dar pentru mine este important fiecare an în plus pe care acei copii îi vor petrece în școală, pentru că asta îi va face mai responsabili și mai pregătiți pentru viitor. Creșterea bugetului nu a fost semnificativă (dar a fost), dar dacă la asta adăugăm aproximativ 1 % din PIB pe care acest guvern le plătește profesorilor banii furați de guvernul BOC, atunci se poate spune că s-a alocat aproape 4 % din PIB pentru educație ceea ce reprezintă un record pozitiv. Se discută, în același timp și despre modificarea costurilor per elev, astfel încât școlile vocaționale și cele tehnologice să se poată încadra în buget (o altă prostie marca Boc), dar asta o trec la capitolul promisiuni așa că nu o contorizăm. În ce privește fondurile europene lucrurile sunt clare, guvernul Ponta a reușit să reia plățile de le UE pe toate liniile de finanțare și este printre primele țări din Europa care are aprobate liniile de finanțare pe 2014 – 2020. În plus s-au făcut eforturi serioase pentru simplificarea lucrului cu organismele intermediare și se încearcă eliminarea art. 34 din legea 284 (cel mai bun exemplu ca cei din PDL nu aveau nici un interes in accesarea de fonduri structurale.

   În concluzie, nu voi vota cu Johannis pentru că în spatele lui așteaptă să preia ciolanul puterii acei oameni care au dorit să distrugă educația românească. Voi vota cu Ponta, pentru că, cel puțin pe aceste două segmente educația și fondurile structurale a dovedit că este mai interesat să facă lucruri bune.
   Răspunde

 37. Gigi Becali Răspunde

  Ponta suge la fel ca si intregul PSD!!! Jos Ponta, jos Coica!

 38. Satmareanul II Răspunde

  Dragi satmareni si ardeleni !
  Vreti sa stiti cu cine s-a aliat Iohannis pe care vreti unii dintre dv sa-l votati?? Cu Tokes dragii mei!!!

  Dragă Iohannis, cum să te votez mă eu pe tine când te văd de mână cu Tokes?

  Nu mă sperie nimic mai mult pe lumea asta decât să știu că la Cotroceni am putea avea un președinte ca tine. Un președinte care stă de mână cu Tokes și le cere voturile ardelenilor. Dragă Iohannis tu știi că maghiarii sunt în covârșitoarea lor majoritate oameni cu capul pe umeri? Cum crezi tu că un extremist ca Tokes poate să-i convingă pe maghiari să te voteze? Cum îți imaginezi tu că, stând lângă acest individ, care a făcut atât de mult rău prin ura cu care a scuipat pe România, poți să crești șansele de a fi președintele României?

  • mihai Răspunde

   🙂 da? Dar Ponta sta de mana cu Vădim.Noi votam Iohannis. Voi puteți emigra cu Ponta in Corea de Nord sau China.

   • michi Răspunde

    Ai dreptate MIhai!

   • matroz Răspunde

    EU VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!
    Si de ce Ponta ? Răspunsul este simplu: EDUCAȚIA! Ce-i drept are două componente, de ce nu Johannis și de ce Ponta, iar cele două se leagă în rezultatul votului (cel puțin în cazul meu). Vorbim despre clasa politică, partide, stanga, dreapta, americani, ruși, chinezi, justiție, etc, dar uităm un lucru esențial, anume că atât cei de dreapta cât și cei de stânga sunt foarte slab educați. De fapt, în medie electoratul de stanga este mai educat și mai informat (chiar dacă sursele de informare sunt oarecum viciate), dar în esență discutăm despre lipsa unei educații adecvate. Ori această lipsă evident a educației este exprimată în toate domeniile sociale, nu numai în politică. Sunt suficiente studii care dovedesc creșterea productivității, a speranței medii de viață, scăderea infracționalității, etc, odată cu creșterea nivelului de educație al cetățenilor.

    Și acum de ce NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

    De ce PONTA. Pentru că a devenit premier în mai 2012 și a reușit să repare foarte multe din prostiile făcute de PDL, cel puțin în materie de educație. A fost modificată Legea Educației astfel încât cei care termină clasa a VIII pot să meargă direct la profesională, fără să mai facă un an de liceu și asta a însemnat o reducere cu 30 % a celor care abandonau liceul după ce terminau gimnaziu. Pentru cei de ”dreapta” acei copii sunt neimportanți pentru că provin din familii sărace și singura politică a postacului de dreapta de pe net este: ”să moară toți săracii în chinuri”, dar pentru mine este important fiecare an în plus pe care acei copii îi vor petrece în școală, pentru că asta îi va face mai responsabili și mai pregătiți pentru viitor. Creșterea bugetului nu a fost semnificativă (dar a fost), dar dacă la asta adăugăm aproximativ 1 % din PIB pe care acest guvern le plătește profesorilor banii furați de guvernul BOC, atunci se poate spune că s-a alocat aproape 4 % din PIB pentru educație ceea ce reprezintă un record pozitiv. Se discută, în același timp și despre modificarea costurilor per elev, astfel încât școlile vocaționale și cele tehnologice să se poată încadra în buget (o altă prostie marca Boc), dar asta o trec la capitolul promisiuni așa că nu o contorizăm. În ce privește fondurile europene lucrurile sunt clare, guvernul Ponta a reușit să reia plățile de le UE pe toate liniile de finanțare și este printre primele țări din Europa care are aprobate liniile de finanțare pe 2014 – 2020. În plus s-au făcut eforturi serioase pentru simplificarea lucrului cu organismele intermediare și se încearcă eliminarea art. 34 din legea 284 (cel mai bun exemplu ca cei din PDL nu aveau nici un interes in accesarea de fonduri structurale.

    În concluzie, nu voi vota cu Johannis pentru că în spatele lui așteaptă să preia ciolanul puterii acei oameni care au dorit să distrugă educația românească. Voi vota cu Ponta, pentru că, cel puțin pe aceste două segmente educația și fondurile structurale a dovedit că este mai interesat să facă lucruri bune.
    Răspunde

  • Sandel Răspunde

   Sa-ti fie rusine, pontist nerusinat!Nu mai bate campii!

   • votez PONTA ! Răspunde

    Suntem mai multi “pontisti” decat crezi… si nu ne e rusine 🙂 Satu Mare voteaza Ponta !

 39. marin Răspunde

  Nu va faceti iluzii , Dragnea a venit sa-si ia comisionul ,,negru” de la TEHNIC ASSIST(GOVOR)! Il doare undeva de satmareni!!

 40. Ianculescu Răspunde

  Romanii tb sa se trezească acum in al 12lea ceas.Romania are nevoie de un președinte care unește si care își dorește unitate, liniște si pace.Victor Ponta va fi președintele României!

  • SATMAREAN Răspunde

   Nu avem nevoie de un presedinte iresponsabil!
   În opinia mea, premierul Victor Ponta, candidat la cea mai înaltă funcție din stat, trebuia să se autosuspende pe perioada campaniei electorale, pentru a oferi egalitate de șanse tuturor candidaților. Domnia sa nu a făcut acest gest și s-a folosit de toate mijloacele și atuu-rile pe care le are în calitate de șef al Executivului, inclusiv de o relație privilegiată cu BOR, care s-a revanșat la nivelul Mitropoliei Clujului printr-o circulară ce recomandă enoriașilor să aleagă un președinte ortodox. Nu cred că Victor Ponta are calitățile care l-ar recomanda să ajungă președinte. Pe lângă faptul că a plagiat, este inconsecvent în decizii politice. De exemplu, s-a manifestat cu vehemență împotriva exploatării gazelor de șist, iar apoi a devenit partizanul exploatării. A promis un million de locuri de munca, iar rezultatul îl vedem ilustrat prin nivelul șomajului. Despre demagogia acestuia, nu mai are niciun sens să ofer vreun exemplu. E clar pentru toți cei care nu sunt intoxicați politic cine este Victor Ponta, un adevărat pericol pentru democrație. În acest sens, fac următoarele precizări: dânsul declară că este un apărător al justiției, însă face jocul penalilor în Parlament, nefiind de acord cu încuviințarea urmăririi penale și cu ridicarea imunității parlamentare pentru apropiații săi. Exemplul cel mai recent e situația parlamentarilor din Dosarul Microsoft. Fiind și prim-ministru și candidat, măsurile luate în ultima vreme au avut integral conotații electorale, fără să ia în calcul împovărarea bugetului de stat pentru 2015. Victor Ponta s-a declarat împotriva discriminării, însă faptele îl contrazic, inclusiv în ceea ce îi privește pe copii, unii au alocație normală, iar alții dublă. Să nu uităm la acest capitol de discriminările de natură etnică și religioasă, cele folosite în campania electorală, vizându-l direct pe principalul său contracandidat, Iohannis. De asemenea, Victor Ponta, deși e absolvent al Facultății de Drept, prin organizarea defectuoasă a procesului de vot, în special, în diasporă, a contribuit la încălcarea unui drept constituțional, la împiedicarea exercitării dreptului de vot. Sunt multe argumente pentru care Victor Viorel Ponta nu trebuie să ajungă președintele României.
   Pe 16 noiembrie 2014,românii trebuie să aleagă între începutul sfârșitului democrației, prin alegerea lui Victor Ponta, și o Românie normală, o Românie a lucrului bine făcut, Klaus Iohannis!

  • michi Răspunde

   Na ma da tu de unde ai aparut ianculeSCUle?

 41. nela Răspunde

  Bravo Marin, ai dreptate, jos mafiotii PSD!joS JOS , la vot … jos raspopitii, duca se dracu noi stim ce avem de facut votam Iohannis!

 42. Daniel Răspunde

  Oameni buni ce vreți de la iohannis???? Habar nu aveți ce ne pregătește asta…., autonomie in Ardeal? Romanilor acum e momentul sa le dam o lecție nenorociților care nu au creier si sa votam PTR romani PTR educație PTR o viața liniștita.un om tânăr si dinamic Victor Ponta

  • EVA Răspunde

   Minciuni!Votez Iohannis!

  • vreau demnitate, nu furt Răspunde

   Vreau sa traiesc bine in tara mea, ACASA! Cu Ponta presedinte sigur nu se va realiza! Eu mi-as dori federatie! Sa fie fiecare regiune istorica cu Parlament si guvern propriu, in aceeasi Romanie! Sunt ferm convibs ca in 20 de ani am ajunge cel putin Austria din urma! Si nu mi-as mai face probleme pentru pensie si sanatate!

 43. Un cetatean Răspunde

  Satmareni treziti-va !
  Votam Victor Ponta Presedinte !!!

  Când îl văd înconjurat,de către gașca de interlopi politici,nici nu-mi vine să mai merg la vot. Zice IOHANIS că va menține indepedența justiției. Unde o vedea el că JUSTIȚIA ar fi independentă????.Faptul că Elena Udrea are mai multe fapte penale decât anii ca vârstă și nimeni din justiție no-ntreabă nimic,asta înseamnă pt.Iohanis că avem justiție independentă???.Cu Iohanis președinte,nu se va produce schimbarea în bine mult așteptată de către milioanele de cetățeni ai României ci va fi continuarea dezastrului accentuat în urmă cu 10 ani de către Băsescu.

 44. Toader Răspunde

  In primul tur am votat cu Iohannis, va spun sincer, dar daca s-a infratit cu extremistul imputit de Tokes in turul II votez VICTOR PONTA- PRESEDINTE !

  • Totti Răspunde

   Stai asa – nu s-a infratit cu nimeni, Tokes si ai lui au spus inca din start (inainte de turul 1) ca nu vor sa-l sustina pe Ponta in turul 2

 45. Mirica Răspunde

  “Votati Iohannis” n-are legătura cu politica, ci cu instinctul de supraviețuire!
  la cei putini care mai latra pe aici le este frica ,ca isi pierd osciorul..

 46. Mirica Răspunde

  cam putini catalasi pentru Ponta pe aici..
  ce s-a intimplat nu va-ti primit ratia???s-au pastila?

 47. Mirica Răspunde

  Într-adevăr, Victor Ponta ar putea fi președintele care-i unește pe oportuniști cu escroci, pe hoți cu extremiști, pe pușcăriași cu legiuitori, pe antimaghiari cu victimele lor. El este puntea peste care ei își dau mâna, el este forța care ar putea face din PSD ceea ce a fost și chiar mai mult decât atât. În jurul lui fac front comun cei 20 de parlamentari PSD cu dosare penale și aproape jumătate dintre baronii partidului, care stau cu inima cât un purice de frica DNA. Antena 3 ține aproape fiindcă la mijloc există o promisiune implicită: voi mă ajutați pe mine, eu vă ajut pe voi. Dan Voiculescu așteaptă cu sufletul la gură grațierea, în vreme ce mulți alții ar fi avantajați de amnistie. Legea pe care o negocia Dan Șova cu Viorel Hrebenciuc ar putea deveni realitate în spiritul „unirii“ despre care vorbea Victor Ponta.

  Un guvern PSD cu Victor Ponta președinte ar transforma din nou statul în domeniul privat al tovarășilor din partid, ceea ce premierul face deja, de vreme ce i-a dat ordin corpului său de control să-i verifice lui Klauss Iohannis, cu 10 zile înainte de-al doilea tur de scrutin, retrocedările făcute ca primar al Sibiului acum 14 ani. Victor Ponta crede că el este statul și că instituțiile publice trebuie să lucreze pentru el. Vor oare românii o reîntoarcere în timp?

 48. A&L Răspunde

  Klaus Iohannis,Satu Mare te vrea Presedinte !!! Votati Iohannis sa avem o alta Romanie !!!

 49. ella Răspunde

  In judetul Satu Mare se va vota Iohannis PRESEDINTE !!!

 50. cetatean sm Răspunde

  Buna dimineaţa!Duminica viitoare sa mergem la vot,sa îl votăm pe Iohannis si pe urmă să ne bucurăm de victorie!Îi salut pe toţi cei care îl susţin pe Klaus

 51. Ion Roata Răspunde

  Adevărul (despre premierul Victor Ponta) care ne zbârlește părul
  A doua scrisoare deschisă către Victor Ponta

  Cetăţene prim-ministru,

  Având în vedere că sesiunea parlamentară s-a încheiat săptămâna trecută, vă transmit o scrisoare deschisă cu statut de interpelare, urmând să o înregistrez în acest sens la Senat. Am decis ca, prin această scrisoare-interpelare, să vă adresez mai multe întrebări legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul şi prezentul dumneavoastră, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplă declaraţie politică intitulată „Victoraş, ai grijă de copii!”, pe care am anunţat-o de altfel. Chiar dacă aspectele mai grave şi interesante din această declaraţie au fost verificate şi răsverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca şi dumneavoastră, am decis să respect o regulă străveche de drept „Audiatur alter pares” (Ascultă şi cealaltă parte), pe care dumneavoastră nu aţi respectat-o în cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider că după nefastul episod Ceauşescu, românii au dreptul să cunoască părţile mai întunecate din biografia conducătorilor lor.

  Aşadar şi prin urmare, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:

  1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?

  2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prietenă a mamei dumneavoastră? Dacă aţi plecat de la aceasta neanunţat, cu două geamantane, şi dacă aţi dormit ulterior prin gări şi prin parcuri? Dacă aţi avut probleme cu poliţia franceză? Dacă aţi lucrat o lună la un restaurant Mc’Donald’s şi pentru ce motive aţi fost dat afară?

  3. Dacă aţi locuit ulterior la un anume Marin Bobeică, ofiţer acoperit al SIE la Paris, cunoscut ca homosexual, şi dacă aţi întreţinut relaţii nefireşti cu acesta?

  4. Dacă, după ce aţi devenit procuror, le-aţi sprijinit pe mama dumneavoastră şi pe o mătuşă a dumneavoastră, să acapareze în mod fraudulos vila de la Poiana Ţapului (Buşteni), moştenită de doamna Nadia Marcu Pandrea de la familia Pătrăşcanu?

  5. Dacă este adevărat că, în timp ce eraţi procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aţi soluţionat un singur dosar cu rechizitoriu şi că în acesta s-a pronunţat soluţie de achitare?

  6. Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită “Umbre” sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?

  7. Dacă este adevărat că, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată , aţi fost invitat de preşedintele Traian Băsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni, unde a chemat un aghiotant cu un telefon mobil deschis, pe care vi l-a înmânat şi la care aţi discutat cu ofiţerul de legătură pe care l-aţi avut în timpul misiunii din Italia?

  8. Dacă, în timp ce eraţi şef al Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, aţi încercat de mai multe ori să-l determinaţi pe procurorul Cristian Panait, care v-a fost coleg şi prieten, să-l aresteze pe procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor, “vinovat” pentru că l-a arestat, pentru contrabandă cu produse petroliere, pe fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tarău, cunoscut sponsor local al PSD? Dacă aţi contribuit la sinuciderea procurorului Panait? Cum vă explicaţi că mătuşa la care acesta locuia a afirmat că ultimele sale cuvinte, înainte de a se arunca în gol de pe clădire, au fost “Câinele Ponta m-a ucis”?

  9. Dacă aţi participat la orgii sexuale la Hotelul Ana din Târgu Jiu, proprietatea prietenului dumneavoastră Călin Lemnaru, şi la Hotelul Rin Gran Hotel din Bucureşti, proprietatea prietenului dumneavoastră Robert Negoiţă?

  10. Care sunt motivele divorţului de prima soţie? De ce actualul socru Ilie Sârbu n-a acceptat timp de doi ani căsătoria dvs cu fiica sa Daciana?

  11. Dacă la Târgu Jiu aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, într-un apartament dintr-un bloc situat lângă Hotelul Ana, proprietatea aceluiaşi amic Călin Lemnaru, cu o membră PSD (cu iniţialele I.V.) pe care aţi promovat-o anul trecut viceprimar al municipiului Târgu Jiu? Ştiţi că aţi fost monitorizat în legătură cu această relaţie de serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor (DGIPI)? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe actualul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Salvador Caragea, care era atunci şeful SIPI Gorj?

  12. Dacă în acelaşi apartament aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituată minoră de lux, ai cărei părinţi au formulat plângere penală împotriva dumneavoastră pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu minore? Dacă ştiţi că aţi fost monitorizat de SRI în legătură cu relaţiile sexuale cu prostituata minoră? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe colonelul Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene Gorj a SRI în perioada respectivă? Dacă i-aţi solicitat naşului dumneavoastră George Maior, directorul SRI, să blocheze acest dosar?

  13. Dacă, în calitate de deputat de Gorj, aţi intermediat încheierea unui contract bănos între Complexul Energetic Turceni şi cabinetul de avocatură al prietenului dumneavoastră Dan Şova, la care eraţi asociat? Care a fost valoarea totală a acestui contract?

  14. Dacă, împreună cu amicul Dan Şova, i-aţi solicitat şi aţi primit de la actualul preşedinte al Organizaţiei judeţene PSD şi al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, pe-atunci directorul Direcţiei Regionale Banat Apele Române, suma de 50.000 de euro pentru a-l apăra pe fiul său vitreg într-un proces penal la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, promiţându-i că veţi rezolva cu preşedintele completului de judecată? Fiind chestionat ulterior, judecătorul în cauză a afirmat că nu aţi făcut niciun demers în acest sens.

  15. De ce nu recunoaşteţi plagiatul la lucrarea de doctorat “Curtea Penală Internaţională”? Întâmplător, profesorii de drept care v-au absolvit, Dumitru Diaconu de la Universitatea din Piteşti şi Gheorghiţă Mateuţ de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, mi-au fost colegi de facultate şi-mi sunt prieteni, astfel că ştiu adevărul. Aveţi demnitate, recunoaşteţi furtul şi demisionaţi!

  16. Dacă este adevărat că, cu o săptămână înaintea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie 2012, împreună cu secretarul general Liviu Dragnea, le-aţi solicitat liderilor judeţeni ai PSD să discute cu preşedinţii de secţii de votare să raporteze la orele stabilite o prezenţă mai mare cu 25 de persoane decât cea reală, pentru a asigura astfel cvorumul de prezenţă la vot? Cum se traduce penal acest fapt? Dacă l-aţi menţionat în autodenunţul depus anul trecut la DNA, după începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea pentru instigare la fraudarea referendumului? Nu este prea târziu să recunoaşteţi şi să demisionaţi!

  17. Dacă şi cu ce aţi fost şi sunteţi şantajat de preşedintele Traian Băsescu? Care este motivaţia reală a pactului de coabitare încheiat cu acesta?

  18. Cine v-a impus s-o numiţi pe Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general al României, în funcţia de procuror şef al DNA? Cumva, un fost ambasador al SUA la Bucureşti, pe care Kovesi l-a ajutat scăpându-l de răspundere penală pe fiul său minor, autorul real al accidentării mortale a chitaristului Teo Peter de la Compact?

  19. De ce v-aţi schimbat poziţia în problema exploatării gazelor de şist din România de către corporaţia americană Chevron?

  20. De ce v-aţi schimbat poziţia şi v-aţi exprimat toleranţa faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex?

  21. De ce v-aţi schimbat poziţia în privinţa statului Kosovo, recomandând recunoaşterea independenţei acestuia de către România?

  22. Dacă aţi încheiat o înţelegere cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, privind permisivitatea arborării steagului secuiesc şi lărgirea autonomiei maghiarilor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc?

  În rest, nu-mi mai inspiraţi niciun respect şi în niciun caz vreo frică.

  Satu Mare Senator

  1.07.2013 Valer Marian

 52. DNA Răspunde

  PE ASTIA TREBUIE SA-I SALTE DEMULT DNA-UL . RETEAUA MAFIOTA DIN SATU MARE : DRAGNEA -GOVOR – COICA – STEF -SILAGHI . TREBUIE CAUTATE FIRMELE SI AFACERILE DE LA TEHNIC ASIST , TEL DRUM , APASERV , FLORISAL, ETC . BANII SE DAU PRIN DIVERSE RETELE , EX. PUBLICITATE IN GNV SAU LA NVTV , LA UNII SUNT IMPLICATI INCLUSIV COPII ! ( RETETA ARGES , PRAHOVA ) .

 53. cunoaste Răspunde

  Pai cu mercedesul de LA TEHNIC ASIST CIRCULA CUMNATUL LUI GOVOR SA VEDETI CE DE TERENURI AU PE LA RATESTI ARDUD VII SI ETC …..sa vedeti ce de iprumuturi au luat de la diverse persoane publice …..

 54. ALEGATOR Răspunde

  Apel la ratiune.Satmareni votati cu cine credeti ca actioneaza in favoare poporului Roman.Aduceti-va aminte de cuvintele lui Eminescu di ,,Doina”. Cei din 1918 au avut bucuria reitregirii neamului.Noi cei de azi avem obligatia pastrarii a ceea ce sa obtinut cu mari jertfe.Este foarte important sa mergem la vot,toti daca se poatesi sa ne alegem presedintele nostru si nu al altora.Mie sa nu-mi aleaga presedintele cei din exterior.Sa mai intamplat si unde am ajuns? Ne-am facut de rasul Europei. Doamne lumineza-i pe romani!!!!

  • Rodica Răspunde

   Unul care l-a ascuns pe Silaghi de justitie, ce face pe dracu in patru sa-si protejeze coruptii,Victor Ponta, nu trebuie sa ajunga presedinte.

   • votez PONTA ! Răspunde

    NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

  • Relu Răspunde

   Da, voi alege rational.Il voi alege pe romanul Iohannis!

   • votez PONTA ! Răspunde

    Nu-i roman…mai degraba o marioneta a lui Basescu…

    • vreau demnitate, nu furt Răspunde

     Ponta este de origine italiana! Chiar el s-a laudat cu asta! What?! Avem de ales intre un italian si un neamt de etnii diferita, dar romani! Eu vitez cu neamtul, nu de alta dar tinerelul nu imi inspra si nici expira incredere! 😉

  • Reformatorul Răspunde

   Într-adevăr, Victor Ponta ar putea fi președintele care-i unește pe oportuniști cu escroci, pe hoți cu extremiști, pe pușcăriași cu legiuitori, pe antimaghiari cu victimele lor. El este puntea peste care ei își dau mâna, el este forța care ar putea face din PSD ceea ce a fost și chiar mai mult decât atât. În jurul lui fac front comun cei 20 de parlamentari PSD cu dosare penale și aproape jumătate dintre baronii partidului, care stau cu inima cât un purice de frica DNA. Antena 3 ține aproape fiindcă la mijloc există o promisiune implicită: voi mă ajutați pe mine, eu vă ajut pe voi. Dan Voiculescu așteaptă cu sufletul la gură grațierea, în vreme ce mulți alții ar fi avantajați de amnistie. Legea pe care o negocia Dan Șova cu Viorel Hrebenciuc ar putea deveni realitate în spiritul „unirii“ despre care vorbea Victor Ponta.

 55. bogdi Răspunde

  Voi nu vedeti ca Iohannis nici nu-si face campanie,pt ca nu poate!nu stie!Nu-i suficient sa fi neamt din ardeal sa ajungi presedinte,mai ales cand pt tine scrie: Garantat Blaga,Blejnar,Vass,MRU,Flutur si multi alti PDL-isti.Pai Iohannis daca n-ar avea sprijinul lor si ar candida independent sau din partea FDGR nu facea nici 3 %…..

  • Traian Răspunde

   Te inseli sivrei sa-i duci in eroare pe votanti.Nu ai dreptate! Iohannis face un altfel de campanie, una de bun-simt, nu ca Ponta, o campanie pe banii romanilor.Pe podurile Satmarului vezi numai chipul plagiatorului. Iohannis-presedinte!

 56. danut Răspunde

  Ziceti de chinezi ca nu este bn sa avem o colaborare cu ei, si vreti sa continuam cu europa mai departe…europa pana acuma nu a facut altceva decat sa ne puna piedici in dezvoltarea agriculturii si a altor zone productive pentru motiv de a putea avea ei piata de desfacere in Romania si noi acceptam orice cacaturi de la ei. De aia china este una din tarile cele mai dezvoltate si una din cele mai mari puteri mondiale ca nu acccepta conditiile impuse de altii. Iar domeniul virtual este manipularea in masa pe care un grup de experti o fac pentru Klaus si cei mai multi cad in plasa prin mici articole false. Ponta presedinte!!!

 57. profesor Răspunde

  Domnule Dascăl, toată admirația pt ce ați scris aici! Iar celor care tot o dau înainte cu PDL a tăiat pensiile și salariile, vă amintesc că pensiile n-au fost tăiate!!!! iar salariile sigur le-ar fi tăiat și Ponta ținând cont de criza economică în care a fost România, după ce TĂRICEANU a lăsat bugetul țării într-un deficit enorm! AȘA CA NOI VOTĂM IOHANNIS pt că vrem să scăpăm de ticăloși precum ȘTEF și GOVOR.

 58. Horea Anderco Răspunde

  Votez Iohannis ! Suntem satui de minciuna ,impostura si incompetenta!

 59. Ionut Răspunde

  Mirica draga sa stii ca cetatenii municipiului Satu Mare NU LATRA !Dimpotriva sunt ardeleni molcomi care isi exprima punctul de vedere liber, pt ca au acest drept ! Si nu admit sa-i priviti cu superioritate specific germana in tara lor !
  Pentru ca-i tarisoara lor!!! Iar pactul lui Iohannis cu un extremist imputit ca Tokes va fi taxat si la Satu Mare, crede-ma ! Votez Victor Ponta, Presedintele tuturor romanilor !!!

  • Toader Răspunde

   Victor Ponta ar putea fi președintele care-i unește pe oportuniști cu escroci, pe hoți cu extremiști, pe pușcăriași cu legiuitori, pe antimaghiari cu victimele lor. El este puntea peste care ei își dau mâna, el este forța care ar putea face din PSD ceea ce a fost și chiar mai mult decât atât. În jurul lui fac front comun cei 20 de parlamentari PSD cu dosare penale și aproape jumătate dintre baronii partidului, care stau cu inima cât un purice de frica DNA. Antena 3 ține aproape fiindcă la mijloc există o promisiune implicită: voi mă ajutați pe mine, eu vă ajut pe voi. Dan Voiculescu așteaptă cu sufletul la gură grațierea, în vreme ce mulți alții ar fi avantajați de amnistie. Legea pe care o negocia Dan Șova cu Viorel Hrebenciuc ar putea deveni realitate în spiritul „unirii“ despre care vorbea Victor Ponta.

   Un guvern PSD cu Victor Ponta președinte ar transforma din nou statul în domeniul privat al tovarășilor din partid, ceea ce premierul face deja, de vreme ce i-a dat ordin corpului său de control să-i verifice lui Klauss Iohannis, cu 10 zile înainte de-al doilea tur de scrutin, retrocedările făcute ca primar al Sibiului acum 14 ani. Victor Ponta crede că el este statul și că instituțiile publice trebuie să lucreze pentru el. Vor oare românii o reîntoarcere în timp?

   • votez PONTA ! Răspunde

    NU JOHANNIS. Pentru că odată cu alegerea lui ar urma un an (cel puțin) de lupte, trădări, moțiuni de cenzură și așa mai departe în care PDL plus ce a mai rămas din PNL vor face tot ce le va sta în putere să ajungă la guvernare, ori pentru mine guvernarea PDL a fost cea mai dezastruoasă din istoria postdecembristă, la toate capitolele, dar în primul rând la EDUCAȚIE. Cu 2,81 % din PIB alocat acestui capitol, guvernul Boc a stabilit un record negative, greu de egalat (sper), dar asta nu a fost sufficient. Au mai taiat salariile profesorilor cu 25 %, demotivând complet o categoriei care era și așa sub o mare presiune financiară. Iar bomboana de pe colivă a fost Legea Educației, nr. 1/2011, o lege, pur și simplu, imbecilă. Și aici putem să enumerăm: finanțarea per elev, clasa a IX-a la gimnaziu, profesionala începând cu clasa a X, examenele naționale prinse în afara statutului cadrului didactic și multe altele. O lege atât de proastă te duce cu gândul la prostie sau la sabotaj, ambele fiind de neacceptat. Șansa educației (și nu numai) ar fi fost fondurile europene, dar și la acest capitol PDL și-a dat cu stângul în dreptul reușind ca până în iulie 2012 să primească de la UE suspendarea plăților pe aproape toate liniile de finanțare pentru neregulile din 2010 și 2011.

 60. Roxy Răspunde

  Subscriu celor spuse de Bogdi si Danut ! Si stiti de ce d-le Satmarean ? pt ca tineretul, asa imatur in gandire precum il credeti, incepe sa vada realitatea !
  Votez Victor Ponta !!!

 61. Adela Răspunde

  Centrul Clujului s-a transformat în scena unui protest anti-Ponta. Peste 10.000 de oameni, potrivit organizatorilor și peste 8.000, potrivit forțelor de ordine, au ieșit în stradă pentru a cere demisia premierului Victor Ponta și a ministrului de Externe, Titus Corlățean, dar și organizarea corectă a turului al II-lea al alegerilor. ”Ponta, nu uita că Ardealul nu te vrea” a fost lait-motivul serii.

  ”Am venit aici pentru viitorul copiilor mei. Din cauza acestor nemernici din Guvern au trebuit să plece din țară”, a spus o pensionară care a venit la protest. ”Este inadmisibil modul în care și-au bătut jos de noi în 2 noiembrie”, a adăugat un tânăr care agita un steag tricolor, în timp ce scanda ”O dorință sinceră / România liberă!”
  Cei mai mulți dintre protestatari au spus că își manifestă solidaritatea cu românii din diaspora și cu studenții care au fost împiedicați să voteze acum o săptămână. Protestatarii au venit cu pancarte și cu drapele naționale, iar unii au adus și baloane cu Mickey Mouse. De altfel, ”Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse” a fost una dintre scandările preferate ale protestatarilor.

 62. Imola Răspunde

  Hallo d-l Vasile ! Care ungur din Satu Mare voteaza en-bloc cu Iohannis ?? Va inselati, ungurii in marea lor majoritate sunt oameni cu capul pe umeri !
  Votez VICTOR PONTA !

  • Satmarean Răspunde

   Nu dezinforma, Imola!Maghiarii sunt pro-Iohannis,iar Ponta stie acest lucru, fapt pentru care a apelat la tribunulVadim, cel ce i-a scris oda “Mr Part si curva popii”.

 63. dascal Răspunde

  Scriitorul Mircea Cărtărescu îndeamnă oamenii care au încredere în el să-l voteze pe Klaus Iohannis, avertizând că “nu mai e timp de nunanțări sau de dubii”.
  “De-acum, Iohannis sau nimic! Îndemn pe toată lumea care are încredere în mine să-l voteze, în turul al doilea, pe Klaus Iohannis, un om incomparabil mai bun decât oponentul său. Nu mai e timp de nuanțări și dubii. Avem de ales între bine și rău, între vest și est, între spațiul multicolor și spațiul gri. Distribuiți cât puteți!”,

 64. Andrei Răspunde

  iohanis/tokes Iohanis/ Basescu. Iohanis/ Blaga. Ăștia ne-au distrus țara. Pe ăștia vreți sa ii votați? Halal gândire…..

  • Ion Răspunde

   Antenistule, esti din galeria Oli? Esti un papagal.Repeti ce-ti spune Mircica si Doru, adica minciuni.

  • michi Răspunde

   Adica vrei sa spui ca PSD-ul nu a distrus? Da cine a inceput sa distruga tara noastra?na la asta sa-mi dai un raspuns! ma Andrei da si tu stai cu ganudu la alt ceva ca radu?Trezeste te tatuca!

 65. Andrei Răspunde

  Gata ! Noi satmarenii ne-am saturat de Klaus Iohannis ! Ne-am saturat de traficantul de copii ! Ne-am saturat de atatea minciuni si dezinformare din partea unui om care nu stie ce vrea pt Romania !Ne-am saturat de Basescu, Boc, Blaga, Udrea, Videanu ! JOS IOHANNIS ! VOTAM PONTA !

  • Satmarean Răspunde

   Pontistii mint precum respira.
   Biroul Electoral Central a transmis, vineri seară, un comunicat în care confirmă că nu are competențe de a suplimenta secțiile de vot pentru diaspora, dar reamintește să potrivit unei hotărâri adoptate încă din data de 4 noiembrie, după întâlnirea cu MAE, a dat o interpretare a unui articol din lege prin care constată „inexistența impedimentului” ca MAE să înființeze noi secții de vot în străinătate.

   Precizările BEC intervin după ce ministrul de externe, Titus Corlățean, a declarat, vineri, că numărul secţiilor de votare nu poate fi suplimentat, pentru că legea nu permite acest lucru.
   Așadar, deși o comunică sub o formă elegantă, concluzia comunicatului de la BEC, care poate fi citit integral AICI, este una singură: ministrul Titus Corlățean A MINȚIT – nicio lege nu împiedică suplimentarea secțiilor de votare din străinătate, iar DEMISIA sa este singurul gest de bun simț pe care l-ar putea face… Demisie care i-a fost solicitată aseară și de Diaspora românească.

  • raspopitul Răspunde

   Preoții ortodocsi din Cluj ar fi primit o circulara de la Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului prin care li se cere sa spuna credinciosilor sa voteze cu un presedinte care sa fie “crestin, ortodox, roman”, potrivit TVR Cluj.
   Reporterii postului de televiziune au au inregistrat mai multi preoti care au recunoscut ca au primit asemenea indicatii si care spun ca le vor urma.
   “O sa le spunem oamenilor ca trebuie sa mearga la vot si sa aleaga un presedinte crestin, ortodox, roman, din ce am inteles eu”, spune un preot inregistrat de reporterii TVR Cluj.

 66. Szabolcs Răspunde

  eu chiar nu ma las sa fiu fraierit de nimeni. Merg la vot si dau ptr câștigător. Ponta vreți nu vreți va fi președintele României in următorii 10 ani. Si prietenii mei maghiar is hotărați si Votează Ponta.

 67. Imola Răspunde

  Dumneata sa nu dezinformezi d-le Satmarean !
  Sunt “ungur” dupa cum ziceti voi si stiu ce vorbesc ! Si nu ma intereseaza pe mine oda lui Vadim sau cum ii ziceti voi…
  Eu votez Ponta Presedinte !
  si multi asemenea mie vor face la fel !

 68. Reformatorul Răspunde

  Ponta a făcut ce a avut chef cu banii țării, campania lui e finanțată de mine, prostul de alegător, nesimțirea lui e nesfârșită transferându-și, prin șantaj, la pușculița națională, aproape toți primarii, indiferent de vot, bun simț, doctrine. Minte constant și e, așa cum l-am aflat în urmă cu mai bine de zece ani, un farsor care, ca și Băsescu, nu iubește nimic, se iubește doar pe sine. Ți se pare că-l apăr pe Iohannis? I-am apărat mereu pe cei batjocoriți constant de cei care cumpără, cu bani fraudați, televiziuni, ziare, câte mai sunt, radiouri și institute de sondare a opiniei publice care se prefac că sondează, livrând marfa la cererea clientului. E patriot Ponta? Nu e. E laș, lunecos, perfid. Cum e Iohannis? Nu-l știu, dar nu-mi displac vorbele lui puține. ”E un idiot”, declară unul, tuns arici, care se dă sociolog. La rându-mi sunt înseriat ”idiot”, fără a primi o explicație pentru sentință. Un cor de îmbolnăviți de ideea că dacă nu ții cu Ponta ești băsist, repetă insulta comisă de distinsul cu diplomă de agramat.

 69. Radu Răspunde

  APEL LA RATIUNE DRAGI SATMARENI !

  Când îl văd pe Iohannis înconjurat,de către gașca de interlopi politici, m-i se face rau. Zice IOHANIS că va menține indepedența justiției. Unde o vedea el că JUSTIȚIA ar fi independentă????.Faptul că Elena Udrea are mai multe fapte penale decât anii ca vârstă și nimeni din justiție no-ntreabă nimic,asta înseamnă pt.Iohanis că avem justiție independentă???.Cu Iohanis președinte,nu se va produce schimbarea în bine mult așteptată de către milioanele de cetățeni ai României ci va fi continuarea dezastrului accentuat în urmă cu 10 ani de către Băsescu.
  VOTAM PONTA PRESEDINTE !

  • satmarean Răspunde

   Bine, Radule. Cui spui povestile astea? Ne-a ajuns cu Ponta! Votam cu responsabilitate. Votam Iohannis!

  • michi Răspunde

   Ma radu da in Satu Mare ce de interlopi avem din psd? asta tu nu-l vezi? ori esti ori?

 70. Imola Răspunde

  Bineinteles ca asa voi face d-l Satmarean !
  Dintre doua rele, o sa aleg cel mai mic rau !
  VOTEZ PONTA !

  • satmarean Răspunde

   Urmăriți cu atenție acest videoclip, iar pe 16 noiembrie să vă amintiți de conținutul acestuia!
   NU vă lăsați influiențați de cei care vor să vă manipuleze! Votul vă aparține vouă, nu lui Meleșcanu, Tăriceanu, Vadim, Kelemen Hunor sau Diaconescu. Folosiți votul în interesul vostru, cu gândul la viitorul țării!
   https://www.youtube.com/watch?v=tW9711nOz5o

 71. dascal Răspunde

  ragi prieteni care vă gândiți să nu ieșiți pe 16 noiembrie din casă pentru că n-aveți cu cine vota,

  Respectându-vă libertatea opțiunii, vă rugăm să ascultați o clipă „oful” nostru, al celor care au ieșit la vot și vor ieși și-n turul al doilea:

  Convingerea noastră este că episodul electoral prin care trecem acum este – după mineriadele din vara lui 1990 și după cutremurarea societății din vara lui 2012 – al treilea moment de alertă maximă din istoria noastră post-decembristă. Numai un orb nu vede la ce mijloace recurge un grup de oameni cinici în preajma alegerilor, pentru a pune definitiv mâna pe putere și a o utiliza doar în folosul lor. Nu contribuiți, cu dezgustul vostru pentru politică și politicieni – ajungând să credeți că „toți sunt la fel” –, la un deznodământ politic care, pentru o perioadă nedeterminată de timp, se poate dovedi catastrofal pentru viețile noastre.

  Nu toți candidații la prezidențiale „sunt la fel”. Nu toți, având pe mână bugetul țării, l-au folosit pentru campania lor electorală. Nu toți au făcut pomeni din banii noștri pentru a fi ei aleși. Nu toți și-au mituit electoratul. Nu toți l-au manipulat, exploatând ignoranța politică a oamenilor amărâți din țara noastră. Nu toți, având pe mână puterea și instituțiile statului, le-au refuzat cetățenilor români, acolo unde au socotit că pot s-o facă, dreptul de a vota. Nu toți au folosit minciuna ca supremă metodă electorală. Nu toți au recurs, în campanie, la cele mai mârșave lovituri, incompatibile cu jocul social al democrației. Nu toți și-au batjocorit contracandidatul pentru că nu are copii. Nu toți au folosit Poșta Română pentru a-i înspăimânta și a-i minți cu tăierea pensiilor pe bătrânii țării.

  Nu credeți că măcar pentru a da o replică acestor mizerii merită să veniți pe 16 noiembrie la urne? Îi puteți sancționa, îi puteți opri, prin votul vostru, pe cei care le-au făcut. De voi depinde să împiedicați căderea colectivă într-o prăpastie a istoriei. N-are cum să nu vă pese de noi toți. Nu credeți că merită să dăruiți o oră din viața voastră pentru viitorul vieților noastre? Gândiți-vă la nenorocirea care se va abate peste țară, dacă vă veți folosi libertatea de a alege ca libertate de a alege să nu alegi.

 72. Suciu Răspunde

  Mai nou sunt la moda mitingurile anti-oricine. Oameni buni! Treziti-va la realitate! Voi aveti habar in ce va bagati? In urma cu vreo 2 ani s-a iesit in strada si s-a strigat “Jos Basescu” … Aveti habar ca in cazul nefericit in care Iohannis ajunge la Cotroceni, Basescu va fi cel putin ministru? Hai sa va propun un mic exercitiu de gandire: Cine sta mai mereu in stanga si in dreapta lui Klaus? Va zic eu: Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adrian Videanu. Nu de astia am vrut sa ne scapam in urma cu 2 ani? Ce dracu facem? Ii punem inapoi la putere?
  Eu si multi alti SATMARENI nu vom uita acest lucru si pe 16 noiembrie vom vota PONTA PRESEDINTE !

  • Satmarean Răspunde

   Toti cei ninfestati de sindromul minciunilor pontiste, voteaza Iohannis! Toti cei interesati de predarea tarii pe mana hotilor, voteaza Iohannis!Ne-am saturat de govoristi si de trompetele lor!

 73. Radu Răspunde

  Spun tuturor satmarenilor si romanilor care au urechi sa auda si ochi sa vada, d-le Satmarean !
  Foarte bine zis d-le Suciu !
  Jos Basescu odata pt totdeauna ! Votam Ponta !

  • Satmarean Răspunde

   Ceea ce spui trebuie sa fie adevarat. Minti, la fel ca Pontilica! Mu vreau un presedinte iresponsabil. Votez Iohannis!

 74. Satmareanul II Răspunde

  Dragi prieteni si satmareni, care v-ati gandit sa nu iesiti la vot pe data de 16 noiembrie, va invit sa ganditi la rece !

  Mai jos va prezint echipa lui Iohannis :
  Ioan Oltean, Adrian Videanu, Sorin Blejnar, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Vasile Blaga !
  Cu ei vrea Iohannis să reformeze România. Când ne-au tăiat soldele, indemnizațiile și salariile reformau România! Când au boicotat referendumul era bine să nu te prezinți la vot! Lăsăm PDL și oamenii lui Băsescu să revină la conducerea statului român?
  Categoric NU ! VOTAM PONTA PRESEDINTE !

  • Avocat Răspunde

   Nu voi vota un aparator al coruptilor! Nu-l voi vota pe Ponta,aparatorul lui Rebenciuc si altor corupti. Vreau o Justitie care sa-si poata face treaba! Ponta nu trebuie sa ajunga presedinte!

  • dan Răspunde

   Faci cu buna stiinta confuzii, ca sa dezinformezi. Romani, nu dati tara pe mana pesedistilor! Ati vazut cat pret pun pe lege, incat vor gratierea coruptilor si incarcerarea jurnalistilor ce informeaza corect opinia publica. Votati Iohannis!

  • Horea Răspunde

   Terminati cu manipularea, nu mai aveti credibilitate!
   Iohannis are sanse mari, m-ati convins chiar voi, prin greselile voastre!

 75. Mirica Răspunde

  Este o chestie simpla si, daca gandesti, e cel mai corect ceea ce face Johannis: Nu fac aliante ca sa nu mi se ceara dupa aceaa te miri ce chestii nelalocul lor! Nu fac aliante ca sa nu am obligatii, sa fiu liber in decizii! Dar… e greu pentru multi dintre noi sa vada acest fapt ca fiind cel mai corect. Faptul ca Monica Macovei ii da voturile este pornit de la ea, nu de la el! Ea a oferit voturile(fara a fi o alianta de fapt) doar daca se intalnesc in programul lui idei din programul ei, in special cele despre justitie si amnistieri si alte potlogarii pe care vor sa le faca pesedeii ca sa poa’ sa fure liber! Nu stiu daca ati vazut ca sunt doi liberali anchetati… si ca Johannis le-a cerut sa plece din PNL. Asta da dovada ca omu’ vrea sa faca pur si simplu curatenie!

  • Avocat Răspunde

   Corecta abordare, Mirica! Iohannis este responsabil,iar Ponta un iresponsabil!Iohannis-Presedinte!

 76. Mirica Răspunde

  Primarul Craiovei, vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu, s-a arătat deranjată de iniţiativa românilor de a protesta în mai multe oraşe ale ţării, în semn de solidaritate cu românii din diaspora, precizând că poate mobiliza 20.000 de români doar la Craiova. Ştiri pe aceeaşi temă Klaus Iohannis, jignit de Olguţa Vasilescu: „Uite ce infatuat! Decât s… „Toate televiziunile sunt în delir că au ieşit 2000 de inşi în stradă. Aşa şi? Mâine suntem capabili să strângem 20 000, fără probleme, doar la Craiova. O facem şi noi? Facem război civil sau îl convinge cineva pe mutu ăla să iasă la dezbatere, să îl vadă lumea ce are în cap?“, a scris Olguţa Vasilescu, pe pagina de Facebook. După acest mesaj, pagina de Facebook a primarului de la Craiova a fost luată cu asalt.. „Ultimele postari cred ca i-au deranjat foarte tare pe simpatizantii nemtalaului, care mi-au umplut peretele privat de injuraturi. Astfel, am putut constata cu cine voteaza analfabetii, fiindca unul nu a nimerit o fraza corecta din punct de vedere gramatical. :))) Vai de voi!… Cat ati mai muncit o noapte intreaga…“, a mai scris Olguţa Vasilescu după ce a văzut valul de reacţii. Românii din marile oraşe au ieşit în stradă cu miile, sâmbătă, în semn de protest la adresa lui Victor Ponta, dar şi pentru a susţine conaţionalii din Diasporă care nu au putut vota pe 2 noiembrie, la primul tur al alegerilor prezidenţiale. Timişoara, Cluj, Iaşi, Constanţa şi Bucureştiul au fost principalele scene ale protestelor. Numeroşi români şi-au anunţat pe Facebook participarea la protestele la adresa lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale 2014, dar şi pentru susţinerea dreptului la vot a românilor din diaspora, ceea ce s-a şi întâmplat sâmbătă seară când mii de oameni au ieşit în stradă. Reamintim ca în primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, mii de români de peste hotare s-au revoltat din cauză că nu au mai putut ajunge la urne, după ce au stat mai multe ore la coadă, în faţa secţiilor de votare din incinta ambasadelor sau consulatelor României. Oamenii au criticat proasta organizare a scrutinului, de către Ministerul de Externe. Citeşte şi: BUCUREŞTI. Adunare pe Facebook la un miting anunţat în Piaţa Universităţii împotriva lui Victor Ponta şi de solidaritate cu românii din diaspora. Mai mulţi bucureşteni şi-au anunţat prezenţa la un protest la adresa lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, evenimentul fiind anunţat pentru sâmbătă, 8 noiembrie 2014, ora 18.00, în Piaţa Universităţii. Participanţii se solidarizează, totodată, cu românii din diaspora, care, la primul tur al prezidenţialelor, din 2 noiembrie, au fost lăsaţi fără drept de vot, după ce centrele de votare deschise la ambasadele sau consulatele României au fost închise la ora 21.00, în ciuda sutelor de persoane care aşteptau la rând pentru a-şi alege preşedintele. TIMIŞOARA. Mii de timişoreni ies în stradă pentru Iohannis. Revoluţionarii pesedişti se pregătesc de scandal: „O să aveţi surpriză. Cu atât mai bine că e şi noapte”. Aproape 10.000 de timişoreni s-au înscris pe Facebook la protestul organizat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei. Primăria Timişoara a aprobat mitingul anti-Ponta între orele 18.00-20.00. Protestul “Dacă nu îl vrei pe Ponta preşedinte, ieşi în stradă”, se va organiza la scara naţională pe data de 15 noiembrie. Timişorenii nu au avut însă răbdare şi au organizat un miting sub genericul „Banatul are voce!”. CLUJ. Cine sunt clujenii care ies în stradă, solidari cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur. „Destul ne-a umilit Guvernul Ponta” Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, un simbol al oraşului şi al libertăţii de exprimare, se va umple de oameni azi, 8 noiembrie, când de la ora 17.30, va avea loc un protest împotriva lui Victor Ponta, candidat la alegerile prezidenţiale 2014, în semn de solidaritate faţă de românii din diaspora care nu au putut să voteze în primul tur din cauza organizării proaste. Este al treilea protest organizat la Cluj pe această temă. citeste totul despre: alegeri prezidentiale 2014 proteste mae lia olguta vasilescu diaspora blinkfeedrss 0 share 0 inShare 15 Live 0 (0 voturi) Top articole Veronica din Canada: Domnule Ponta, sunt o „duşmancă a României“ şi vă scriu să vă povestesc cum îmi denigrez ţara, atât eu, cât şi ceilalţi români Veronica din Canada: Domnule Ponta, sunt o „duşmancă a României“ şi vă scriu să vă povestesc cum îmi denigrez ţara, atât eu, cât şi ceilalţi români acum 2 zile VIDEO Mircea Badea, umilit în luptă de motociclistul care l-a provocat VIDEO Mircea Badea, umilit în luptă de motociclistul care l-a provocat acum 2 zile VIDEO Parodie electorală cu Iohannis şi Ponta: „Răul mic vs Răul mare“ VIDEO Parodie electorală cu Iohannis şi Ponta: „Răul mic vs Răul mare“ acum 2 zile Scrisoarea Victoriei, fata Revoluţiei, pentru bunici. „Ne-aţi spus: să nu minţi, mamaie, te ia Poliţia! Dar sunteţi primii care îl aplaudaţi pe mincinosul de Ponta” Scrisoarea Victoriei, fata Revoluţiei, pentru bunici. „Ne-aţi spus: să nu minţi, mamaie, te ia Poliţia! Dar sunteţi primii care îl aplaudaţi pe mincinosul de Po… acum 2 zile VIDEO Reportaj de la bătaia încasată de Mircea Badea. Pumni şi picioare „în gura presei” VIDEO Reportaj de la bătaia încasată de Mircea Badea. Pumni şi picioare „în gura presei” ieri Alegeri prezidenţiale 2014. Cum au reacţionat fanii lui Macovei după ce a anunţat că îl susţine pe Iohannis: „Să fie într-un ceas bun“ Alegeri prezidenţiale 2014. Cum au reacţionat fanii lui Macovei după ce a anunţat că îl susţine pe Iohannis: „Să fie într-un ceas bun“ acum 3 zile FOTO VIDEO Mii de români în stradă, în sâmbăta protestelor din ţară FOTO VIDEO Mii de români în stradă, în sâmbăta protestelor din ţară ieri Alegeri prezidenţiale 2014. Cărtărescu votează cu Iohannis: „Avem de ales între bine şi rău!“ Alegeri prezidenţiale 2014. Cărtărescu votează cu Iohannis: „Avem de ales între bine şi rău!“ acum 2 zile Nicolae Raţiu, replică dură pentru Ponta: „Invocarea tatălui meu în campanie mă forţează să protestez! Ion Raţiu nu ar fi susţinut niciodată candidatura lui Ponta” Nicolae Raţiu, replică dură pentru Ponta: „Invocarea tatălui meu în campanie mă forţează să protestez! Ion Raţiu nu ar fi susţinut niciodată candidatura lui Pon… acum 2 zile Alegeri prezidenţiale 2014. De ce fug Ponta şi Iohannis de o confruntare faţă-n faţă Alegeri prezidenţiale 2014. De ce fug Ponta şi Iohannis de o confruntare faţă-n faţă acum 3 zile Angela Merkel: Diversitatea culturală a eşuat în Germania Angela Merkel: Diversitatea culturală a eşuat în Germania acum 3 zile VIDEO Al Bano şi Romina Power la Bucureşti: între hiturile care au „îmblânzit“ comunismul, „Deşteaptă-te române“ şi complexul „Hello Budapest“ VIDEO Al Bano şi Romina Power la Bucureşti: între hiturile care au „îmblânzit“ comunismul, „Deşteaptă-te române“ şi complexul „Hello Budapest“ acum 3 zile Superstiţii de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cine munceşte pe 8 noiembrie va avea parte de o moarte chinuită Superstiţii de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cine munceşte pe 8 noiembrie va avea parte de o moarte chinuită acum 2 zile FOTO Donatella Versace, de nerecunoscut: ce operaţii estetice a făcut designerul italian FOTO Donatella Versace, de nerecunoscut: ce operaţii estetice a făcut designerul italian acum 3 zile Alegeri prezidenţiale 2014. Elena Udrea: Votul de duminică trebuie să fie un vot anti-Ponta Alegeri prezidenţiale 2014. Elena Udrea: Votul de duminică trebuie să fie un vot anti-Ponta acum 2 zile Reacţii pe Facebook, după ce Ponta a spus iar că a votat cu Raţiu: Reacţii pe Facebook, după ce Ponta a spus iar că a votat cu Raţiu: “Mâine ne spune că a făcut şi puşcărie cu Ţuţea” acum 2 zile Alegeri prezidenţiale 2014. Vasile Dâncu: 14 sfaturi ca să pierzi alegerile. Cum le „respectă” Ponta şi Iohannis Alegeri prezidenţiale 2014. Vasile Dâncu: 14 sfaturi ca să pierzi alegerile. Cum le „respectă” Ponta şi Iohannis acum 3 zile Fostul preşedinte Emil Constantinescu îl susţine pe Victor Ponta şi îl laudă pentru „acţiunile meritorii“ împotriva comunismului. Răspunsul premierului Fostul preşedinte Emil Constantinescu îl susţine pe Victor Ponta şi îl laudă pentru „acţiunile meritorii“ împotriva comunismului. Răspunsul premierului acum 2 zile 1 2 3 News Alegeri prezidenţiale 2014. Lia Olguţa Vasilescu, despre pro… Loto 6/49. Premiul cel mare la extragerile de duminică este … VIDEO Real Madrid a spulberat Rayo Vallecano. Ronaldo n-are … Răzvan Lucescu l-a bătut pe Gattuso şi a urcat în prima part… Capitala şi 18 judeţe se află sub Cod galben de ceaţă. Vizib… Decimată de accidentări, HCM Baia Mare a mai bifat un eşec, … Vrei un credit fara sa mergi la banca? Aplica aici pentru creditul 100% online Cetelem! Adauga comentariu Pentru a comenta, alege una dintre optiunile de mai jos Autentificare cu contul adevarul.ro Login Autentificare cu contul de Facebook Login 3 Comentarii Sortare: Cronologic Dupa popularitate 0 comentarii in asteptare Iris IRIS Iris IRIS 31 fani 1 acum 46 minute Iata ideia ce mocneste la comunistii si neocomunistii din PSD, iata adevarata fata a PSD-ului fata de viitorul Romaniei, iat cum primarul oficial al Craiovei – oras insemnat din Romania trece peste orice ordine si desecretizeaza indicatiile primite de la conducerea din umbra a PSD – direct de la Ion Iliescu. Deci sa sa intelegm ca daca pe 16 Noiembrie din greseala de numarare a voturilor de catre lucratorii d-lui Maior, va iesi invanmgator d-l Klaus Iohannis atunci PSD va incepe RAZBOI CIVIL in Romania ? Atat asteapta Moscova si focul se aprinde in toata Europa si nu numai ! PSD este un partid promoscovit, este o formatiune politica de resturi ale pcr din Romania. COMUNISMUL SI RAZBOIUL CIVIL BANTUIIE IN ROMANIA ! ROMANIA ESTE IN PRIMEJDIE ! NATO trebuie informat in detaliul de starea incordata interna din tara- stare de fapt inainte de razboi civil – exact cum s-a exprimat MEMBRA A PSD – PRIMARA CRAIOVEI OLGUTA VASILESCU. ROMANCE SI ROMANI SA FIM PE BARICADE ! ↩ Raspunde 2 (2 voturi) Share Permalink indiferentul indiferentul 20 fani 1 acum cateva secunde Individa asta confunda marfa cu ambalajul ! In strada au fost manifestanti care au protestat ca romani din afara granitelor nu au putut vota si au stat la cozi imense , asta nu intalege ea , sluga italiano-albanezului a carui familie nu are nici macar 100 de ani aici , ponta fiind primul care are cetatenia romana prin nastere .Inca de acum se vede ce ne asteapta si cum ne trateaza psd-istii de frunte ca asta si firea ! Ea considera ca cine nu ii scrie corect injuraturi sau jigniri nu are drept sa voteze ! Ea si cei ca ea vor ajunge la putere , noi parveniti , noi vangelie ! ↩ Raspunde 0 (0 voturi) Share Permalink preisner camelia preisner camelia 8 fani 1 acum 37 minute Eu cred ca acesta mafioata PSD-ista nu-si da seama ce vorbeste,nu vede ca Transilvania si Banatul este de alta “parere”decit coloratii in rosu,si nu-si da seama ca daca se tin cu mainile si picioarele de putere si tot inseala cu excursionisti cu milioanele in ziua alegerilor,la ce va duce asta ??? Priectul de autonomie ,va prinde viata,ca asa cum se vede lumea s-a saturat de mincinosii si hotii rosii !!!!!! ↩ Raspunde 2 (2 voturi) Share Permalink musolf mihaela musolf mihaela 2 fani 1 acum 9 minute Sa nu uitati s-aduceti si minerii! ↩ Raspunde 1 (1 voturi) Share Permalink click.ro Cum arată Mircea Badea după ce a luat bătaie de la un motociclist click.ro Aşa afli dacă a votat altul în locul tău realitatea.net Reacţie ŞOCANTĂ a lui Mircea Badea pe Facebook, după bătaia încasată î… realitatea.net DESCOPERIRE. Aceasta este supa care are efect de 100 de ori mai mare d… gsp.ro VIDEO 13 la rind! Real continua seria victoriilor, 5-1 cu Rayo Valleca… gsp.ro Selfie time » Cei opt jucatori calificati la Turneul Campionilor se in… rtv.net Locuri bântuite din Bucureşti. Casa lui Mircea Eliade este bântuită de… rtv.net Ginerele lui Traian Băsescu, sancţionat pentru viteză. A rămas fără pe… rtv.net Câţi ani are creierul tău? Află-i vârsta cu ajutorul acestui test rtv.net Reţeta veche de 2500 de ani care vindecă aproape orice boală. Cum se p… Retele sociale Facebook Twitter LinkedIn Google+ Youtube RSS Newsletter Pinterest Top video PARODIE Femeia neiniţiată în tainele sexului şi poziţia „doggy-style” PARODIE Femeia neiniţiată în tainele sexului şi poziţia „doggy-style”… acum 2 zile Farsă diabolică?! Ce se întâmplă când femeile nu se mai văd în oglindă Farsă diabolică?! Ce se întâmplă când femeile nu se mai văd în oglindă… acum 3 zile Un porc spinos se luptă cu un clan de 17 lei flămânzi. Cine câştigă? Un porc spinos se luptă cu un clan de 17 lei flămânzi. Cine câştigă?… acum 2 zile Cea mai dulce compilaţie: pisicile şi bebeluşii, campioni la alintat Cea mai dulce compilaţie: pisicile şi bebeluşii, campioni la alintat… acum 2 zile Ce lucruri simple poţi face în casă ca să scazi factura la curent Ce lucruri simple poţi face în casă ca să scazi factura la curent ieri Cele mai tari farse cu tinere sexi care fac avansuri bărbaţilor, dar şi femeilor în situaţii neobişnuite Cele mai tari farse cu tinere sexi care fac avansuri bărbaţilor, dar ş… acum 24 ore Prietenia deosebită dintre o fetiţă de doi ani şi calul „Scorţişoară” Prietenia deosebită dintre o fetiţă de doi ani şi calul „Scorţişoară”… acum 2 zile Mi-ai făcut cu ochiul? Reacţia haioasă a unei bufniţe în prejma unui om Mi-ai făcut cu ochiul? Reacţia haioasă a unei bufniţe în prejma unui o… acum 2 zile Viitorul României în UE, trasat la Bucureşti Viitorul României în UE, trasat la Bucureşti acum 2 zile Dezbatere „Historia”: Cum va face faţă viitorul preşedinte marilor provocări externe: Este Iohannis pionul Germaniei sau ne duce Ponta spre Rusia şi China? Dezbatere „Historia”: Cum va face faţă viitorul preşedinte marilor pro… acum 2 zile De ce să nu subestimezi o femeie înşelată, mai ales dacă ai un Ferrari De ce să nu subestimezi o femeie înşelată, mai ales dacă ai un Ferrari… acum 2 zile Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, la Adevărul Live Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, la Adevărul Live acum 2 zile Aşa se face, om micuţ! Câinele familiei îi arată bebeluşului cum să sară Aşa se face, om micuţ! Câinele familiei îi arată bebeluşului cum să sa… acum 2 zile Cum răspund cuplurile la întrebarea: sunt cea mai tare partidă de sex din viaţa ta? Cum răspund cuplurile la întrebarea: sunt cea mai tare partidă de sex … acum 2 zile Povestea unui tânăr angajat în Big Four, după revenirea de la studii peste hotare Povestea unui tânăr angajat în Big Four, după revenirea de la studii p… acum 2 zile Despre alegeri şi online cu Cătălin Teniţă, Zelist Despre alegeri şi online cu Cătălin Teniţă, Zelist acum 3 zile Ce (nu) ştim despre ONG-uri Ce (nu) ştim despre ONG-uri acum 2 zile Ponta, huiduit la Baia Mare Ponta, huiduit la Baia Mare acum 2 zile 1 2 3 gsp.ro! “Chiar trebuie sa spun cum l-am anuntat?” » Modul ciudat prin care Simona Halep si-a luat la revedere de la Wim Fissette. Reactia antrenorului VIDEO 13 la rind! Real continua seria victoriilor, 5-1 cu Rayo Vallecano » Cristiano Ronaldo ameninta serios un record al lui Lionel Messi Selfie time » Cei opt jucatori calificati la Turneul Campionilor se intrec in poze selfie vezi mai multe stiri din gsp.ro primatv.ro Afla cum iti indrepti copilul catre un stil de viata sanatos, sambata, la „Secrete de stil” Liviu Mititelu se tine de trucuri, la Cireasa de pe Tort „Carcotasa” Ioana Petric: “Daca ar fi sa aleg intre el si Alex, l-as alege pe Alex” Vezi la ce se refera! vezi mai multe stiri din primatv.ro Top bloguri Iulia Marin 60 de motive pentru care nu votez cu Victor Ponta acum 3 zile Radu Carp De ce trebuie votat Klaus Iohannis ieri Cătălin Sturza 700 de lei pentru profesori „în regim de urgenţă” între turul I şi tur… acum 21 ore Dan Ionescu Santa Klaus nu există dacă nu crezi în el acum 2 zile Iulia Marin Antena 3 şi doctrina urii. Ghid de utilizare a televiziunii de partid… acum 2 zile Alex Ştefănescu Domnule viitor preşedinte al României acum 2 zile Lavinia Balulescu Breaking news: suntem pierduţi! acum 3 zile Cristina Hermeziu Diaspora şi schimbarea la faţă a României. 24h la vot acum 3 zile Mihaela Codreanu FOTO VIDEO Paranghelie de Mamaia la Londra. Cum ne promovăm în turism… acum 3 zile Daniel Gorgonaru Trist. Bucureştiul a devenit din ce în ce mai ROŞU ieri Gabriel Horia Nasra Uiorenii şi gaşca Apostu, noua societate civilă din Cluj-Napoca? acum 2 zile Remus Ştefureac Un sac de box numit România acum 3 zile Dan Ionescu Jurnal peste bord*: Regimul lui Victor Ponta devine periculos, de la p… acum 3 zile Bogdan Diaconu Opţiunea fatală a României: între feudalii săi şi feudalii altora acum 3 zile Cătălin Sturza Al Bano şi „nostalgia canaglia”/doamna care ne-a făcut de râs, la Sala… acum 3 zile Vlad Epurescu De ce nu vreau să fiu mândru că sunt românul lui Victor Ponta acum 3 zile Petre Barbu Responsabilitate acum 3 zile Nicolae Manolescu Cuvântul şi sabia acum 2 zile 1 2 3 220.ro Reactia uluitoare a unui copilas muscat de caine Cascadoria s-a terminat cu un mare fail Cum decoleaza un MIG-29 de pe un portavion Asa iti faci iubita sa taca Top galerii foto Imagini amuzante cu animale blănoase Imagini amuzante cu animale blănoase acum 3 zile Artă în subteran: 20 de imagini cu cele mai spectaculoase staţii de metrou din lume Artă în subteran: 20 de imagini cu cele mai spectaculoase staţii de me… ieri 20 de imagini spectaculoase din sâmbăta protestelor din ţară 20 de imagini spectaculoase din sâmbăta protestelor din ţară acum 3 ore Lumea în imagini, fotografiile zilei de 7 noiembrie Lumea în imagini, fotografiile zilei de 7 noiembrie acum 2 zile Al Bano şi Romina Power, la Bucureşti – 2014 Al Bano şi Romina Power, la Bucureşti – 2014 acum 3 zile Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 noiembrie Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 noiembrie ieri Poppy, robotul open-source fabricat cu o imprimantă 3D, material didactic pentru experimente la clasă Poppy, robotul open-source fabricat cu o imprimantă 3D, material didac… acum 3 zile Miting anti-Ponta la Timişoara Miting anti-Ponta la Timişoara acum 16 ore Sâmbăta protestelor în ţară. Mitinguri anti-Ponta şi de solidarizare cu românii din diaspora Sâmbăta protestelor în ţară. Mitinguri anti-Ponta şi de solidarizare c… acum 19 ore Înaltpreasfinţitul Eftimie Luca, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a fost înmormântat FOTO Mircea Merticariu Înaltpreasfinţitul Eftimie Luca, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a… acum 3 zile Victor Ponta in Baia Mare Victor Ponta in Baia Mare acum 3 zile Istanbul, visul oriental Istanbul, visul oriental acum 2 zile Avarie conductă apă caldă Galaţi Avarie conductă apă caldă Galaţi acum 3 zile Sărbătoarea vinului dobrogean de la Ostrov Sărbătoarea vinului dobrogean de la Ostrov acum 2 zile Sculptorul Florin Codre, un român refuzat de români Sculptorul Florin Codre, un român refuzat de români acum 21 ore Două soţii ale unor poliţişti care au murit în timpul unor misiuni, încadrate în Ministerul de Interne Două soţii ale unor poliţişti care au murit în timpul unor misiuni, în… acum 3 zile Consilierul judeţean Monica Săsărman, bătută în campanie Consilierul judeţean Monica Săsărman, bătută în campanie acum 17 ore FOTO Patriarhul Daniel la Deva FOTO Patriarhul Daniel la Deva ieri 1 2 3

 77. Florin Răspunde

  Vrem schimbare! Iohannis PRESEDINTE!

  • satmarean.... Răspunde

   Iohannis nu inseamna SCHIMBARE ! Iohannis inseamna TOT BASESCU !
   Dupa 10 ani cu Basescu, VREM TOT REGIM BASESCU ?!
   Iohannis nu inseamna nimic.E doar o marioneta ! In spatele lui,oameni puternici, fara scrupule si fara drag de tara, fac jocurile.Si sunt extremistii lui TOKES.Si e extrem de periculos…Si nu e joaca!Iohanis a acceptat sprijinul extern/intern al extremistilor si le-a si multumit !

   Vreti liniste,unitate si prosperitate sau vreti dezbinare, ura si razboi ?!…

   • Totti Răspunde

    S-o crezi dumenata! El nu s-a aliat cu nimeni, din contra Tokes si ai lui au hotarat sa il sustina inca inainte de primul tur al alegerilor (deoarece nu au vrut sa auda de Pontalau)

 78. alin Răspunde

  Am iesit la vot doar pt ca nu vreau sa vad cum un demagog si mincinos ca ponta vrea sa conduca Romania.Am iesit pentru ca am vazut ca in Timisoara,oamenii isi doresc libertatea absoluta,nu cea oferita de acest guvern mincinos si imaginar viitor presedinte!!!Iohannis-presedinte!

 79. Liberal Răspunde

  Comunistii se ocupa cu chestii marunte !! Istoria se repeta !! la fel au facut si in 1947 si ne-au furat 50 de ani de viata !! JOS COMUNISTII!!! JOS PONTA! Votati Iohanis!

 80. Geo Răspunde

  Daca iese presedinte Ponta, va fi primul presedinte DAT JOS DE POPORUL ROMAN !

 81. roman adevarat Răspunde

  bai voi astia cu legende aici pe site, va recomand sa scrieti carti, aici nu isi au loc aceste chestiuni ! oricum cei care fac miting in Timiosara sunt platiti, aveti dovezi clare, ce stiu aia de autonomie si dezbinare! dupa aia va luati voi? inseamna ca nu aveti nici in creier decat ura , lupta , huiduieli si nimic bun.
  Asta Ionii asta sau Ghiniohanis nu stie sa spuna doua vorbe coerent, invata noaptea ce tb sa spuna ziua. Vai de capul lui asta presedinte……

  • satmarean Răspunde

   Astea-s povesti pontiste de adormit copiii. Daca esti roman adevarat, ar trebui sa-ti pese pe mana carui presedinte dai Romania. Eu nu o voi da,prin votul meu, pe mana unui plagiator, a unui mincinos si demagog. Ponta declara ca apara justitia si statul de drept, insa apara coruptii din parlament si nu numai. De ce tot amana luarea unor decizii in ceea ce o priveste pe Abramburica sau Miki Spaga de exemplu?

 82. Capul lui Motoc Răspunde

  NU CONTEAZA CINE VOTEAZA CI CONTEAZA CINE NUMARA.

 83. Mirica Răspunde

  Corneliu Vadim Tudor a fost adus să tropăie în turul II în hora marii uniri pesedisto-uneperiste, chit că, în urmă cu doar cinci zile, îl găsea pe Victor Ponta „un infractor care vrea să fie şeful statului”, „spion”, „obraznic care a furat un doctorat în trei minute de pe internet”.

  Victor Ponta n-a venit la poză. Şi-a trimis generalii – Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu. Iar „spionul obraznic” s-a metamorfozat în „răul cel mai mic” că doamne fereşte să fie votat „un străin de neam şi lege, un om de o altă etnie”.

  Victor Ponta nu-l iubeşte pe Corneliu Vadim Tudor. Mariajul politic dinaintea turului doi este unul din interes. Îl va lăsa să transmită mesajul hardcore pe care o parte a electoratului, dar şi a activului de partid mai ales, vrea să-l audă mult mai tranşant, însă el nu poate să o facă.

  1. Victor Ponta nu-şi permite acum să iasă la rampă şi să-i apere pe liderii penali ai partidului, lideri care şi-au păstrat ascendentul în masa votanţilor pesedişti pe care prezidenţiabilul trebuie să-i ţină neapărat în blockstarturi pentru turul al doilea. Glasul lui Vadim Tudor le va satisface orgoliul. A făcut-o, de altfel, în prima apariţie publică în calitate de aliat a lui Victor Ponta.

  „Noi dorim să se respecte legea şi să se termine cu arestările astea abuzive. O ruşine! Arestezi un fost prim-ministru al României(Adrian Năstase-n.r.), arestezi un vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, pe Viorel Hrebenciuc. Are păcatele lui, dar a avut şi merite. Cât despre treaba cu pădurile, asta este o comicărie. A negociat cu tânărul Dan Şova să se dea o lege a amnistiei. Păi, asta am vorbit şi eu cu toată lumea. Sigur, să se dea, că sunt mulţi oameni închişi pe nedrept”

  2. Lui Victor Ponta nu-i este de ajuns naţionalismul afişat până acum în campania electorală. Are nevoie de mai mult, de un om care să ţină treaz electoratul sensibil la discursul radical deşănţat. Corneliu Vadim Tudor poate să o facă, iar acel 3,6% obţinut de acesta în primul tur este o dovadă. În plus, el se pliază şi pe electoratul lui Dan Diaconescu angajat în aceeaşi retorică. „Ca naţionalist român, eu nu voi vota niciodată un străin de neam şi lege, un om de o altă etnie”, a venit azi ca o mănuşă declaraţia lui C.V. Tudor.

  3. Nu în ultimul rând, Victor Ponta are nevoie de nostalgicii vechiului regim cărora nu are cine să le vorbească acum. Cântăreţul cuplului Ceauşescu şi mai apoi, după Revoluţie, „sifonul” securiştilor prin revista România Mare, C.V. Tudor va fi propagandistul lui Victor Ponta într-un mediu în care accesul acestuia este oarecum limitat.

  Pesonajul Corneliu Vadim Tudor va fi depăşit după aceste alegeri. Nu înainte însă de a împrăştia mirosul său pestilenţial până în cel mai ascuns colţ al urâţeniei umane.

 84. Adela Răspunde

  Da ! Dupa atatea comentarii pro si contra m-ati convins !
  Voi vota pt liniste si unitate ! Voi vota VICTOR PONTA PRESEDINTE in turul II !

 85. Horea Răspunde

  PONTA PRESEDINTE ! SATU MARE VA VOTA CU TINE !

 86. OVII Răspunde

  Nu votati hotia!!!! Omul Johanis e un om vertical, care stie ce vrea,spre deosebire de cei care vorbesc mult si fac putin.
  Acum ori niciodata votam soarta si viitorul nostru , al copiilor nostri. Imaginea cu cei trei inseamna : Hotie, coruptie, minciuna si nu in ultimul rand dispret fata de cetateni.
  Ponta nu uneste, el doar dezbina si ne desfiinteaza ca natie!!!!

  • satmarean.... Răspunde

   Iohannis si-a tradat si calcat in picioare prietenul si binefacatorul, pe cel care i-a oferit totul in PNL.Pe Crin Antonescu !
   L-a tradat si i-a furat partidul.Candidatura din partea Dreptei.Si cine tradeaza-tradeaza !
   -Si cine a primit sustinere de la TOKES si ceilalti extremisti si i-a si multumit pt asta ?! Bineinteles, ca Iohannis !
   -Si ce vrea TOKES ?! PROTECTORAT pt Transilvania ! Adica sa distruga si sa dezbine Romania!

   Cititi o scrisoare adresata de un ardelean lui Iohannis, cel care tradeaza…tradeaza…

   Crin Antonescu NU IL SUSTINE !Nu-i raspunde nici macar la telefon !
   Mircea Ionescu Quintus NU-L SUSTINE NICI EL ! Doi fosti presedinti PNL !
   Culmea este , ca nici cancelarul Angela Merkel nu-l sustine pe Iohannis ! I-a refuzat invitatia/sustinerea acestuia ! In schimb, pe dl. PONTA l-a primit cu covor rosu si toate onorurile unui sef de stat ! Alaturi PONTA stau si 7 sefi de guverne din UE ! E alaturi de el si fostul presedinte Constantinescu ! TONY BLAIR ,fostul premier al Marii Britatnii,de asemenea , ii este prieten si sustinator!

   Alaturi de Iohannis sunt TOKES si ceilalti extremisti ,presedintele Basescu, Biserica Evnghelista,forumul german…
   Pana acum, au fost 10 ani cu Basescu.Cu bune si rele.Cu rele.Dar ce ar putea fi cu Iohannis sprijinit de TOKES…Nu e de joaca !
   Vreti HAOS sau alegeti linistea, pacea sociala, prosperitatea si adevarata SCHIMBARE in BINE ?!…

   E chiar tragic ! Nu mai e un joc politic.Acum se transeaza destinul unei natiuni ! Se joaca destinul tarii noastre, destinul Romaniei si romanilor-indiferent daca acestia sunt romani, maghiari,svabi,evrei,ucrainieni, tigani, chinezi,pachistanezi si altele…

   http://www.b1.ro/stiri/politica/iohannis-criticat-pentru-asocierea-cu-tokes-nu-te-votez-pentru-ca-ne-iei-de-pro-ti-pe-noi-pe-a-tia-din-ardeal-95365.html

   • Teo Răspunde

    Minciuni, dezinformari, specialitatea voastra. Iohannis-presedinte!

   • Totti Răspunde

    Dumneata stii ce vb acolo? El nu s-a aliat cu nimeni, Tokes si ai lui vor sa-l sustina (lucru hotarat inca inainte de turul 1) si v-as fi recomandat sa te uiti la emisiunea de aseara de pe B1 tv cu dl. Iohannis inainte sa spui astfel de lucruri.

 87. Flaviu Răspunde

  In primul tur am votat cu IOHANNIS dar vazand agresivitatea din ultimele zile, vazand aliantele pe care le face cu extremisti precum Tokes m-am decis ! In turul II SIGUR voi vota PONTA !

  • Toader Răspunde

   Astea-s bazaconii pesediste!

  • Totti Răspunde

   Dumneata stii ce vb acolo? El nu s-a aliat cu nimeni, Tokes si ai lui vor sa-l sustina (lucru hotarat inca inainte de turul 1) si v-as fi recomandat sa te uiti la emisiunea de aseara de pe B1 tv cu dl. Iohannis inainte sa spui astfel de lucruri.

 88. Matei Răspunde

  Dragi prieteni si satmareni, care v-ati gandit sa nu iesiti la vot pe data de 16 noiembrie, va invit sa ganditi la rece !

  Mai jos va prezint echipa lui Iohannis :
  Ioan Oltean, Adrian Videanu, Sorin Blejnar, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Vasile Blaga !
  Cu ei vrea Iohannis să reformeze România. Când ne-au tăiat soldele, indemnizațiile și salariile reformau România! Când au boicotat referendumul era bine să nu te prezinți la vot! Lăsăm PDL și oamenii lui Băsescu să revină la conducerea statului român?
  Categoric NU ! VOTAM PONTA PRESEDINTE !

 89. tractorista Răspunde

  TOKES spune despre ziua nationala a Romaniei,ca ar trebui sa fie decretata zi de doliu national,si vi se pare normal sa mearga de mana cu iohannis.Dar daca Vadim ne atentioneza asupra a doi-trei extremisi maghiari,deranjeaza pe toata lumea.

 90. rosu Răspunde

  Jos Iohanis!!!!!Jos PDL!!!!!

 91. fane Răspunde

  Iohanis e un papagal(slab)PDL-ist!!!!Vai **** noatra ca asta nu stie nici vorbi bine, defapt nu stie nimic!!!!Adoptii, retrocedari, magarii!!!Mai bine Ponta!!!

  • Satmarean Răspunde

   Prostu nu e prost destul, daca nu e si fudul. Ponta e un nimeni,adica un mincinos,un plagiator, un demagog.

 92. retro Răspunde

  Iohannis = Blaga ,Flutur, Vass, Blejnar, Flutur!!! Astia chiar cred ca ne prostesc!!!Hai sa fim seriosi…asta nu are fata de presedinte!!!

 93. micutzu Răspunde

  PONTA!!!PONTA!!!PONTA!!!Ponta Presedinte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 94. ene Răspunde

  Ponta il bate pe Iohannis si la fizica!!!!!!

  • dascal Răspunde

   Poate ca la educatie fizica, la baschet. La fizica, doar daca plagiaza din nou.

  • vasile Răspunde

   nu pot fi de acord ca un plagiator la teza de doctorat să ajungă preşedinte ţării. În occident cei care au fost descoperiţi şi-au prezentat demisiile de onoare.

 95. mia Răspunde

  Voi vota Ponta!!!!

 96. mia Răspunde

  Mai voi care va tot laudati ca sunteti impartiali de ce nu postati toate comentariile sau mai bine spus postati numai ce va convine,RUSINEEEE !!!! Oricum tot cu Ponta votez si eu si toti cunoscutii mei!!!!

 97. Lisa Răspunde

  D-le Iohannis, dvs. nu aveti voie sa ajungeti presedinte al Romaniei deoarece nu respectati valorile si simbolurile romanesti. E inadmisibil sa nu participati la manifestarile national romanesti!!!In astfel de conditii nu cred ca se cuvine sa fiti reprezentantul tuturor romanilor.Dar defapt nici macar ce-i care va sustin,adica Blaga,Flutur, MRU, pdl-listii toti,nu cred ca dvs. puteti castiga. Ei v-au bagat la inaintare deoarecea veti un profil care poate totusi sa mobiliza o parte a electoratului din ardeal,dar nu puteti castiga intr-o romanie intreaga. V-au bagat in fata doar ca sa piarda onorabil si sa-si refaca o parte din electoratul traditional de dreapta,decimat dupa o guvernare PDL catastrofala.Dvs nu sunteti altceva decat o paiata de care se vor folosi pentru a revitaliza dreapta, nimic altceva!!!Ei ochesc defapt alegerile din 2016, sacrificand un primar cu o imagine cat de cat

  • EVA Răspunde

   Exagerezi, Lisa! Esti malitioasa. Ponta nu trebuie sa ajunga presedinte! Votez cu inima deschisa-Iohannis!

 98. Silviu Răspunde

  Acest om KLAUS JOHANNIS se zbate pentru noi toti,chiar nu vedeti sau nu vreti??? Desteapta-te romane acum,ori niciodata!! OAMENI BUNI MERITA SA INCERCAM !!!!

 99. Geta Răspunde

  Propaganda, minciuni, spalat de creiere, vulgaritate, incompetenta, hotie, corupție, manipulare, intr-un cuvânt: PSD.

 100. gogu Răspunde

  IOHANNIS-PRESEDINTE!

 101. observator Răspunde

  Cine sta in preajma lui Ponta se molipseste de mitomanie.

 102. alin Răspunde

  Sunt sătui romanii de proasta guvernare de toti îmbogățiții care au condus in folosul lor si pentru binele propriu. Dorim si altceva nu doar zâmbete si mascarici!Votez Iohannis.

 103. cetatean sm Răspunde

  Comentariile pro comuniste sunt tipice:stil psd.Daca vreti sa îi vedeţi afara pe puscariasii din psd,daca sunteţi de acord ca baronii locali din psd din toate judeţele să ne fure pe faţă ,votaţi psd!Eu nu vreau acest lucru asa că dau un vot ptr.Iohannis.Nu am nimic de pierdut!Noapte buna susţinătorilor Klaus

 104. Optimistul Răspunde

  Daca romanii mei ar invinge ciuma rosie si de data asta, suntem pe drumul cel bun!!!!Iohannis-presedinte!

 105. Poetul Răspunde

  Ponta este dictator,
  Rupt de ţară, de popor.
  El vă minte pe voi toţi
  Şi îi apără pe hoţi.

  Vă rupe de Occident,
  Purtându-se ca un dement.
  PeSeDe-ul de-l votaţi,
  De foame o să crăpaţi!

  De cand este mare-n stat,
  Cu baronii s-a-nhăitat.
  Si-n doi ani, care-au trecut,
  Doar de intrigi s-au ţinut.

  Ponta e un impotent,
  Mincinos, mişel dement
  Trebuie băgat la zdup
  Pentru tot ce v-a făcut!

 106. satmarean Răspunde

  Si daca Ponta v-a fi ales tot un mitoman, un oportunist, un arogant va ramane. Orb nu e cel ce nu vede ci cel ce nu vrea sa vada. Cei ce nu vor sa vada adevarul despre Ponta si PSD sunt orbiti de ignoranta.

 107. ponta albanezu Răspunde

  Da..de ce se agită toată ţara din cauza ca Iohannis n-ar fi român?Fraieru de ponta e de origine albanez-italian.Sau nu am vazut eu bine pe wiki?Iohannis Presedintele tuturor românilor indiferent de etnie.(Si ţiganii îl sustin pe pontinel..)

 108. Zsolt Răspunde

  IOHANNIS = BASESCU, BLEJNAR, FLUTUR, VIDEANU, BLAGA + TOKES!!
  VOTEZ PONTA PRESEDINTE !!!

  • Erika Răspunde

   Ai glume in program?! Iohannis trebuie sa fie presedinte, nu mincinosul de Ponta.

  • Totti Răspunde

   Dumneata stii ce vb acolo? El nu s-a aliat cu nimeni, Tokes si ai lui vor sa-l sustina (lucru hotarat inca inainte de turul 1) si v-as fi recomandat sa te uiti la emisiunea de aseara de pe B1 tv cu dl. Iohannis inainte sa spui astfel de lucruri.

 109. ponta albanezu Răspunde

  Zsolt,szopjál gecit!Daca nu intelegi,ia-ţi un translator!

 110. SATMAREAN Răspunde

  E inadmisibilă campania BOR pentru Victor Viorel Ponta.
  Un nou exemplu în acest sens oferit de Ps Iustin Sigheteanu: “Preşedintele României trebuie să fie creştin ortodox”.
  Menționez că sunt creștin ortodox, însă nu pot accepta un asemenea comportament al Bisericii Ortodoxe Române.Implicarea BOR în politică a atins cote inimaginabile.

 111. Mirica Răspunde

  Către care candidat credeţi că se vor îndrepta voturilor maghiarilor în turul doi?
  Victor Ponta, pentru că nu s-au dezis de alianţa cu PSD şi UDMR este la guvernare: 12% (711 voturi)
  Klaus Iohannis, pentru că electoratul UDMR votează, tradiţional, cu un candidat de dreapta: 88% (5282 voturi)

 112. relu fenechiu puscariasul Răspunde

  io votez ponta ca sa ma scoata de la puscarie …multumesc pentr intelegere….al vostru relu fenechiu TRANSFORMATORUL

 113. danuta.... Răspunde

  Aveti grija!Cadeti in capcana diversiunilor pregatite de dl.Basescu ,care e capabil sa dea foc tarii doar sa mai ramana Presedinte pana in primavara si sa arunce in HAOS RO daca nu reuseste sa-l impuna pe Iohannis!
  Dl.Basescu e de 10 ani stapan peste RO,dar… DOAR de 2 ani Justitia e puternica si independenta,fara frica!..

  Balaurul basescian are 9 capete,adica e periculos (imi cer scuze, dle Presedinte, dar spun drept!),iar azi unul din ginerii sai a fost un pic pe la DNA…
  Dl.Basescu se va lupta pe viata si pe moarte sa-si impuna SALVAREA ! Sa nu raspunda in fata Justitiei.
  Aveti foarte mare grija voi, cei care il sustineti pe Iohannis! Extremistii asteapta dupa colt sa dea foc tarii!

  Crin Antonescu NU IL SUSTINE !Nu-i raspunde nici macar la telefon !
  Mircea Ionescu Quintus NU-L SUSTINE NICI EL ! Doi fosti presedinti PNL !
  Culmea este , ca nici cancelarul Angela Merkel nu-l sustine pe Iohannis ! I-a refuzat invitatia/sustinerea acestuia ! In schimb, pe dl. PONTA l-a primit cu covor rosu si toate onorurile unui sef de stat !
  Alaturi PONTA stau si 7 sefi de guverne din UE ! E alaturi de el si fostul presedinte Constantinescu ! TONY BLAIR ,fostul premier al Marii Britatnii,de asemenea , ii este prieten si sustinator!

  Alaturi de Iohannis sunt TOKES si ceilalti extremisti ,presedintele Basescu, Biserica Evnghelista,forumul german…Presedintele PPE, J.Dool, cel care a cerut de la tribuna C.Europei AMPRENTAREA TUTUROR ROMANILOR plecati din Romania !…Cel care a fost alaturi de dl.Basescu cand 7,4 milioane de romani l-au DEMIS…cand l-ati demis prin referendum pt ca va taiat salariile/pensiile / soldele/aloctiile/nivelul de trai/spitalele…

  Pana acum, au fost 10 ani cu Basescu.Cu bune si rele.Cu rele.Dar ce ar putea fi cu Iohannis sprijinit de TOKES…Nu e de joaca !

  Vreti HAOS sau alegeti LINISTEA, pacea sociala, prosperitatea si adevarata SCHIMBARE in BINE ?!…

  E tragic ! Nu mai e un joc politic.Acum se decide destinul unei natiuni !…
  HAOS sau LINISTE SI PROSPERITATE ?!?!
  IOHANNIS….sau PONTA ?…
  HAOS…….sau PONTA ?!…

 114. Mirica Răspunde

  “Aceasta demisie a lui Titus Corlatean nu rezolva evident nimic, dimpotriva blocheaza in momentul de fata, posibilitatile de rezolvare pentru turul 2, pentru asigurare posibilitatilor de vot a cetatilor romani din strainate.

  Singura semnificate a acestui gest este frica, dupa parerea mea. Nu frica lui Titus Corlatean, sau nu numai a lui Corlatean, ci si a lui Victor Ponta. Altfel daca nu i-ar fi frica daca ar sti Ponta ca diferenta dintre el si adversarul lui este mai mult mica, decat in sondajele coafate care sunt date publicitatii. La cat cinism si cata aroganta are, lui Ponta putin i-ar pasa de manifestatiile ostile din tara si din strainate generate de porcaria votului in diaspora din primul tur. Singura interpretarea este nesiguranta lui Ponta, incepe sa-i fie teama, sa nu mai excluda posibilitatea de a pierde duminica alegerile si stim ce inseamna asta in chiar viziunea lui Ponta: din celebra lui zicere daca pierdem prezidentiale, “scapa cine poate”.

  Gestul acesta de slabiciune, pasul inapoi al acestui Corlatean, el nu exista ca si Stanoievici care nu spun niciun cuvant, adica acest Corlatean a gasit iesirea, Stanoievici sa linistit.

  Nu conteaza acesti indivizi, ci semnalul de slabiciune pe care il da camarila Ponta in fata atmosferei ostilei a manifestiilor care au avut loc in ultimele zile.

  Ponta nu s-a asigurat de nimic. Nu controleaza lucrurile si nu stiu cum putea fi rezolvata aceasta problemea, cum ar putea rezolva noul ministrul aceasta problema a noilor sectii.

 115. Mirica Răspunde

  Cu Ponta presedinte, vom avea o Romanie a furtului generalizat, a imposturii si incompetentei

  Dragii mei prieteni,

  Citind acest articol, veți înțelege cât de periculoasă este venirea lui Victor Ponta la putere, cât de periculoasă este ascensiunea lui politică.

  Victor Ponta este pupilul lui Ion Iliescu. Este continuatorul legitim (și legitimat) al lui Ion Iliescu.

  Cu un Victor Ponta Președinte al României, ne îndreptăm spre o Românie a furtului generalizat, o Românie a imposturii guralive și dezordonate, o Românie a incompetenței și a nerușinării, în care oameni fără nicio calificare, oameni care și-au cumpărat sau au furat diplome universitare – ajungând, astfel, în pozițiile-cheie ale magistraturii, ale mediului academic, economic sau politic –, acești oameni corupți, lipsiți de scrupule, lipsiți de caracter, se vor afla la cârma țării noastre, mai exact:

  LA TOATE CÂRMELE ROMÂNIEI.

  Ieri am împlinit 98 de ani.

  Și știu, pentru că am traversat secolul trecut – cu tot ce a avut el bun și rău, miraculos sau distrugător –, știu ce înseamnă atât fascismul, cât și comunismul. Pe amândouă le-am trăit pe pielea mea. Din amândouă am scăpat cu viață: fără să-mi vând sufletul nimănui, deși „ofertele“ au fost multe și subtile, inclusiv în anul 1990, când am devenit, în primul guvern liber, de după 1989, ministrul Educației și al Învățământului, funcție în care am rămas timp de șase luni, adică exact PÂNĂ LA MINERIADE, până când am văzut cu ochii mei ce se petrecea în Piața Universității și am decis să părăsesc guvernul condus de Petre Roman.

  Știu, așadar, ce ar putea însemna un Victor Ponta la cârma acestei țări.

  De aceea – TOCMAI DE ACEEA –, încă din primul tur de scrutin, l-am votat pe domnul Klaus Iohannis.

  De aceea îl voi vota pe domnul Klaus Iohannis și în turul al doilea, duminica viitoare, în ziua de 16 noiembrie 2014.

  Vă îndemn și pe voi, oameni cu scaun la cap și cu sufletul întreg, să mergeți la vot și să-l votați pe Klaus Iohannis: fără alte „rezerve“ sau „dileme“, complet sterile în acest moment.

  Copiii voștri vă vor fi recunoscători.

 116. Mirica Răspunde

  PSD a montat o campanie a cavernelor, de un primitivism feroce, în cursul căreia a zădărât şi asmuţit la maximum lipsa de educaţie, sărăcia, prejudecăţile şi spaimele unor largi categorii sociale. În ofensiva totală pentru cucerirea tuturor centrelor de putere din ţara noastră, acest partid a tulburat cu intenţie şi a scos la suprafaţă tot putregaiul şi noroiul societăţii, cu care a mânjit apoi contracandidatul.

  Am mai văzut şi trăit în anii ’90 contramanifestaţii şovine şi xenofobe la manifestaţii pro-democraţie. Atunci, Ion Iliescu chema “toate forţele responsabile” să zdrobească protestele anti-FSN. Acum, primăreasa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, ameninţă că PSD poate organiza contramanifestaţii de 10 ori mai puternice, dacă vrea. Mesajul e simplu, direct şi dur: nu vă mai opuneţi, pentru că vă vom zdrobi.

 117. Mirica Răspunde

  Contracandidatului i s-a reproşat situaţia imobiliară, deşi el şi-a declarat cinsist proprietăţile, spre deosebire de cuplul Victor Ponta-Daciana Sârbu, care nu doar că are mai multe case, dar acestea sunt şi mai valoroase şi mult mai greu de justificat. Părinţii pensionari ai lui Iohannis au fost făcuţi proprietari peste un imobil “de 1 milion de euro” din Germania, deşi bătrânii sunt doar chiriaşi la mansarda clădirii respective. Din acelaşi jeg propagandistic pe care, iată, PSD îl păstrează cu sfinţenie, de 25 de ani încoace, vin şi minciunile propagandistice că “Iohannis vinde Ardealul”, că e “nazist”, că “face trafic de copii pentru organe”. Cât de jos se poate scufunda acest partid?

  Acest partid care guvernează România a implicat fără scrupule Biserica Ortodoxă în campania electorală – o Biserică şi aşa prea uşor coruptibilă, prin tradiţie şi dogmă. Guvernul candidatului la preşedinţie a cadorisit Bserica cu zeci de milioane de euro în ultimele luni iar Biserica a răspuns, slugarnic, exact cum i s-a cerut. Prea sfinţii părinţi îşi dau cinstea şi bunul simţ pentru o ciorbă mai groasă şi sunt la fel de vinovaţi, în cazul acesta, ca mituitorul.

 118. racolta Răspunde

  Iata unul dintre miile de motive pentru care voi vota cu KLAUS IOHANNIS.
  1. Adrian Nastase, prim ministru, presedinte PSD, condamnat definitiv
  2. Liviu Dragnea, secretar general PSD, deputat PSD, trimis in judecata
  3. Viorel Hrebenciuc, cercetat penal
  4. Voicu Catalin, deputat PSD, condamnat definitiv
  5. Ecaterina Andronescu, ministru PSD, senator, cercetata penal
  6. Serban Mihailescu, senator, urmarit penal
  7. Miron Mitrea, vicepres. PSD, vicepres CDEP, condamnat la 2 ani cu executare in prima instanta.
  8. Dan Nica, europarlamentar PSD, cercetat penal
  9. Dan Sova, senator, vicepres. PSD, cercetat penal
  10. Ioan Adam, Senator PSD, cercetat penal
  11. Victor Mocanu, senator PSD, trimis in judecata
  12. Adrian Duicu, fost pres CJ, cercetat penal
  13. George Bunea Stancu pres. CJ Braila, cercetat penal
  14. Nicusor Constantinescu, presedinte CJ Constanta, trimis in judecata
  15. Ion Prioteasa, sef CJ Dolj, cercetat penal
  16. Sebastian Ghita, deputat PSD, trimis in judecata
  17. Ristea Priboi, deputat PSD, trimis in judecata
  18. Maior Lazar Dorin, deputat PSD, condamnat la inchisoare cu executare, nedefinitiv
  19. Dumitru Ion, deputat PSD, trimis in judecata
  20. Marian Oprisan, presedinte CJ Vrancea, trimis in judecata
  21. Bradisteanu Serban Alexandru, senator PSD, cercetat penal in dosarul Nastase, trimis in judecata pt. Abuz in serviciu
  22. Mazare Radu, primar Constanta, trimis in judecata
  23. Mirza Gavril, presedinte CJ Suceava, trimis in judecata
  24. Surupaceanu Mugurel, senator PSD, trimis in judecata
  25. Constantin Nicolescu, presedinte CJ Arges, trimis in judecata
  26. Ghiveciu Marian, deputat PSD, trimis in judecata
  27. Niculae Badalau, deputat PSD, cercetat penal
  28. Florin Paslaru, deputat PSD, cercetat penal
  29. Ion Stan, deputat PSD, cercetat penal
  30. Nicolae Vasilescu, deputat PSD, trimis in judecata
  31. Constantin Boscoldeala, primar PSD Buzau, trimis in judecata
  32. Constantin Contac, Presedinte CJ Botosani, condamnat definitiv
  33. Sebastian Secosan, sef OPC Bihor,
  34. Duta Vasile, senator PSD, condamnat definitiv
  35. Cutean Emilian Vasile, deputat PSD, secretar de Stat condamnat definitiv la inchisoare cu executar)

 119. Crina Răspunde

  Oameni buni, deschideti ochii, ce vedeti la Iohanis?? aceasta este conceptia gresita a romanului, ca orice lucru nemtesc este bun, dar nu este asa cu siguranta. Nu luati lucrile ca atare .
  Parerea mea este ca Ponta a demonstrat pana in momentul de fata ca poate.
  Ca are si el scapari? posibil . dar cu siguranta este mai bun ca Iohanis in a duce Romania pe o linie mai buna…

 120. Mirica Răspunde

  Aceasta este România ce am pregătit-o de un sfert de secol pentru fii şi fiicele noastre: o ţară în care politrucii ameninţă aşa cum o făceau secretarii de partid. Ar trebui să ne fie ruşine că am permis acestor specimene să mai reziste. Într-o ţară normală ar trebui ca acum sătmărenii să dea cu PSD şi cu Mircea Govor de pământ. Treziţi-vă, şi luaţi-vă judeţul înapoi. Dacă nu pentru voi măcar pentru copiii voştri.

 121. Flori Soare Răspunde

  Dragnea, esti doar un catel, mars!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.