PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Poliţia Satu Mare, în deficit de cadre. Două probe ADN ale presupusului criminal au fost trimise la analiză

Județul Satu Mare se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce privește numărul forțelor de ordine publică. În prezent la nivelul secțiilor de poliție din județul Satu Mare sunt 10 ofițeri de siguranță publică și 189 de agenți care deservesc 8 secții de poliție și desfășoară strict activități de siguranță publică, ceea ce rezultă un efectiv foarte scăzut în județ. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei ședințe ordinare a  Autorităţii Teritoriale de Ordinea Publică, de către șeful Inspectoratului Județean de Poliție, Vlad Florentin.

Potrivit șefului IPJ, Vlad Florentin, lipsa de efectiv este foarte mare iar din numărul total de agenți, 60 sunt din alte județe. Mai mult, acesta susține că sunt prea puțini agenți pentru a asigura tot municipiul în această perioadă în care se caută criminalul actriței Gabriela Dorgai, fapt pentru care a apelat la Jandarmerie și Poliția Locală pentru a dubla numărul agenților.

”Vreau să vă spun că în urma evenimentului petrecut, respectiv crima actriței sătmărene, am suplimentat aceste efective în limita efectivelor care ne sunt puse la dispoziție de către celelalte instituții cu atribuții de siguranță publică, respectiv colegii de la Inspectoratul Județean de Jandarmi și colegii de la Poliția Locală, fără de care nu prea puteam să suplimentăm din altă parte, întrucât fiecare instituție are organigrama și atribuțiile ei. În ultima săptămână au acționat 23 de jandarmi în schimbul unu și 18 în schimbul doi, iar de la Poliția Locală 21 de polițiști, motiv pentru care aproape am reușit să dublăm efectivele de siguranță publică ce își desfășoară activitatea în municipiul Satu Mare”, a declarat Vlad Florentin.

De asemenea, șeful IPJ a mai anunțat că beneficiază și de sprijinul șefului de la Serviciul omoruri din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române, precum și de sprijinul Institutului de Medicină Legală Mina Minovici, în cazul crimei actriței sătmărene, unde s-au trimis astăzi două probe de ADN.

Din punct de vedere al analizei infracționalității, șeful IPJ susține că județul Satu Mare este cel mai sigur județ din țară.

Ca o concluzie, județul Satu Mare este cel mai sigur județ din țară, județul Satu Mare are nevoie de liniște și de siguranță publică, are nevoie de colaborarea mass-mediei pentru a prezenta în mod corect și obiectiv situația de pe stradă și mai ales avem nevoie de sprijinul concetățenilor care în primul rând să dea dovadă de solidaritate umană, nu cer nimic altceva. Vreau să vă spun că au fost martori care au văzut ce s-a întâmplat și nu au intervenit. Nu trebuiau să intervină ci doar să dea un telefon la 112”, a spus Vlad Florentin.

În încheiere, Vlad Florentin a transmis cetățenilor că se face tot posibilul pentru a prinde criminalul și tot posibilul pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului sătmărean.

În cadrul ședinței, un reprezentant al Poliției Locale a anunțat că se vor instala camere video pe dig, acestea fiind prevăzute într-un nou proiect.