PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Rezultate exit poll: declaraţii rezervate la sediile PSD şi ACL Satu Mare

Rezultate exit poll. Conducerile PSD și ACL Satu Mare, alături de staffurile de campanie, au așteptat la sediile partidelor anunțarea primelor exit-poll-uri. În niciunul din cele două sedii nu a fost bucurie prea mare, liderii partidelor nu s-au prea avântat în declaraţii, aşteptând numărătoarea paralelă, mai ales după episodul când Mircea Geoană a fost declarat câştigător de sondaje dar a pierdut la numărarea oficială şi la voturile celor din diaspora.

La sediul PSD conducerea partidului a aşteptat datele sondajului pe Antena 3, care anunţa 50,9% pentru Victor Ponta şi 49,1% Klaus Iohannis.

Dacă Iohannis solicită prelungirea votului în diaspora înseamnă că ei ştiu că au pierdut. Nu vreau să facem declaraţii spumoase şi să ne bucurăm până când nu vedem rezultatul final. Eu sunt ferm convins că acesta este rezultatul final, că dl. Victor Ponta este viitorul preşedinte al României”, a declarat Mircea Govor.

”Prezenţa la vot a fost bună şi în municipiu, dar încă nu ştim pentru cine au votat majoritatea alegătorilor. Deocamdată rămânem aici până vom afla un rezultat aproximativ final şi abia după aceea ne vom exprima punctul de vedere”, a declarat preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PSD, Dorel Coica.

La sediul ACL Satu Mare au fost câteva aplauze la anunţarea rezultatelor. Aceştia urmăreau Realitatea TV care anunţa 50% Victor Ponta şi 50% Klaus Iohannis.

După cum vedem din exit poll-urile pe care le-am urmărit acum împreună, scorul în opinia celor care fac exit poll-ul est foarte strâns, noi credem că victoria este a lui Klaus Iohannis. Știm că după ora 19:00, când aceste rezultate pe care le vedem au fost date, scorul a fost la egalitate, știm că după 19:00, a fost un aflux foarte mare de alegători la secțiile de vot, i-am urmărit și noi prin județ pe unde am circulat în această seară. De asemenea, știm că după ora 19:00, foarte mulți români au votat în continuare la secțiile de vot din străinătate, câțiva au reușit să voteze, iar pentru noi acest lucru este încurajator și ne dă speranță că victoria va fi a noastră. Românii din afară, în marea lor parte au votat cu Klaus Iohannis. Acest rezultat înseamnă pentru ACL Președinția României pentru Klaus Iohanis, reprezentantul marelui Partid Național Liberal care a luat ființă în această toamnă”, a declarat deputatul Romeo Nicoară.

Eu sunt precaut. Îmi aduc aminte, cu cinci ani în urmă, că am avut un președinte de o noapte. Nu s-a terminat numărătoarea, de-abia s-au închis urnele. În trei ore ACL pe plan național o să finalizeze numărătoarea voturilor. Așteptăm cu nerăbdare bineînțeles rezultatele din diaspora și sunt atât de trist pentru că încă o dată am asistat la o bătaie de joc din partea premierului Ponta prin fosila comunistă, Meleșcanu, care și-au bătut joc de sutele de mii de români care au drepturi egale ca și noi, cei care trăim în interiorul granițelor. Încă, la toate ambasadele și consulatele din marele orașe europene sunt cozi de mulți km și nu cred că vor apuca să voteze nici măcar 60% dintre cei care stau în fața secțiilor de votare. Sper ca după numărarea voturilor, să ne bucurăm împreună. Sunt ferm convins că românii au ales calea dreaptă, au ales calea lucrului bine făcut, au ales un viitor european al României și o Românie normală, că de mulți ani de zile numai despre normalitate nu se poate vorbi în România”, a declarat copreședintele ACL Satu Mare, Petre Mureșan.