Ultima actualizare: azi, 20:09
Locale

Pasta la Vista Cluj, afacerea de succes a unor sătmăreni

pasta_la_vista_6_0Pasta la Vista Cluj. Doi satmareni care detin o cafenea in Cluj Napoca au avut curajul sa deschida primul restaurant de paste to go din oraşul studenţesc, localul devenind cel mai trendy loc de unde iti poti procura o mancare rapida, gustoasa si sanatoasa.

Vlad Laptes si Carmen David, ambii din Satu Mare, au deschis acum 3 ani cafeneaua Old School de pe strada Andrei Saguna. Afacerea mergea bine, ei au observat ca nu prea au multe locur unde sa poata manca de amiaza, asta pana cand un priten de-a lor, Lucian Manta, a venit cu ideea sa faca un local de paste to go, scrie ziardecluj.ro.
Lucian este director de marketing la o firma de distributie paste fainoase si se pricepe si sa le gateasca. Tinerii au fost captivati de idee si, de a doua zi, au inceput sa caute o locatie potrivita, astefl ca in doua 2 luni vindeau deja prima portie de spaghete.
„Treaba merge surprinzator de bine. Avem comenzi de 8-10 portii si trebuie sa ne miscam foarte repede. Unii clienti vin zilnic si ne saluta cu „ne vedem maine”. Suntem foarte incantati ca le plac atat de mult pastele noastre”, a spus Carmen David, cofondatoarea afacerii, pentru ziardecluj.ro.
Primii care le-au calcat pragul au fost clientii fideli ai cafenelei, apoi au inceput sa vina, in mod regulat, profesorii si studentii de la universitatile tehnice din zona si tot mai multi angajati de la birourile si magazinele din centru.
Pretul unei portii variaza intre 12 si 14 lei, iar recipientul de carton personalizat e suficient de incapator.
Meniul e foarte variat, cuprinde 20 de retete, dar lista este in continua expansiune. Zilnic, sunt disponibile 4-5 variante, cu diferite tipuri de paste. Bolognesele merg cel mai bine cu fusilli, ca si tonul, pentru somon sunt mai potrivite tagliatellele, iar pennele se imbraca bine cu sosul carbonara sau a la arrabiata.
La Pasta la Vista, se folosesc doar ingrediente autentice, achizitionate direct de la distribuitori din Italia. Pancetta, parmesano, gorgonzola, chorizo, maslinele, pesto-ul, uleiul de masline, condimentele, toate le iau din sursa sigura, pentru a putea garanta calitatea mancarii oferite. Smantana e naturala, nu vegetala, un amanunt aparent fara semnificatie, dar proprietarii ne asigura ca face diferenta.
„Cumparaturile le facem seara, dupa ce stabilim meniul pentru a doua zi. Faptul ca nu aruncam nimic, reusim sa vindem tot ce gatim si chiar e nevoie sa refacem stocul de sosuri peste zi, ne bucura si ne motiveaza. Avem si doua ajutoare, doi studenti foarte draguti si harnici”, precizeaza Carmen.
Deocamdata, nu fac livrari la domiciliu sau la birou pentru ca nu au logistica necesara, dar iau in calcul si acest aspect, pentru ca cererea e foarte mare.
Sursa: ziardecluj.ro

Un comentariu

  1. Un satmarean Răspunde

    Felicitari satmarenilor. Vreau sa precizez ca si Lucian Manta este satmarean, iar pastele pe care le marketeaza sunt de asemenea produse la Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.