500 g creveţi
300 g orez pentru risotto
1 ceapă
2 caţei de usturoi
1 l supă de legume (sau apă)
150 ml vin alb sec
100 g unt
ulei de măsline
pătrunjel verde
parmezan
sare şi piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
1. Încinge 2-3 linguri cu ulei, aureşte ceapa şi usturoiul tocate fin şi adaugă orezul bine spălat în prealabil.
2. Amestecă să nu se prindă şi ţine-l pe foc până devine un pic transparent. În acest moment, toarnă un polonic din supa de legume (sau apă).
3. Pune şi 150 ml de vin şi lasă să fiarbă încet, până se evaporă alcoolul. Toarnă supă treptat, după ce zeama s-a absorbit complet. Când bobul de orez s-a fiert, nu mai adauga supă. Pune 2-3 linguri cu parmezan, sare şi piper după gust şi creveţii perpeliţi în tigaia în care ai încins untul (până au căpătat o culoare portocolie).
4.Servește risotto cu creveţi imediat, cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra. Un pahar cu vin alb, servit lângă acest preparat.
Sursa: www.ecuisine.ro