Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

DGASPC Satu Mare, criticată de ONG-urile din domeniul social

Comisia de incluziune sociala (9)Fosta conducere a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost acuzată de neprofesionalism și nepăsare față de serviciile sociale din subordinea instituției, în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială, desfășurată astăzi la Prefectura Satu Mare.  

Ședința comisiei a fost prezidată de prefectul Eugeniu Avram, fiind prezenți factorii decizionali privind asistența socială în județul Satu Mare. Noul director al DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș, a prezentat ”Planul anual de externalizare a serviciului social din subordinea instituției”, urmând ca acesta să fie supus dezbaterii publice iar ONG- urile să vină cu propuneri pentru îmbunătățirea serviciului de asistență socială.

După prezentarea planului, în cadrul ședinței de lucru, președinta fundației Mia Munteanu, Dorina Codaț, a ținut să își declare nemulțumirile față de fosta conducere a DGASPC, menționând că în ultimii zece ani nu a primit niciun răspuns la solicitările făcute către instituție și mai mult a avut parte doar de răspunsuri negative la orice cofinanțare în 13 ani.

Comisia de incluziune sociala (25)Nu am avut răspunsuri la solicitările făcute, cu probleme foarte serioase, nu există o colaborare a Serviciului de Asistenșă Socială cu celelalte instituții cu care noi avem contact, școală, sănătate etc. Dacă avem probleme cu copiii și ajungem la internări, în două trei zile suntem scoși afară pentru că nu putem susține financiar plusurile. Cum este posibil ca noi să furnizăm servicii sociale și peste tot să plătim consultațiile medicale? Sunt copii cu probleme speciale și nimeni nu ne răspunde la o solicitare în sensul să se ia niște măsuri. Nu se face nimic concret decât formal și toată lumea da, da, da, rămânem cu acest da și pe teren nu se întâmplă nimic”, a declarat Dorina Codaț.

De asemenea, președinta fundației Mia Muntean susține că a vrut să acceseze diverse fonduri europene dar a fost împiedicată de situația juridică a imobilului în care funcționează, clădirea fiind în patrimoniul Consiliului Județean.

M-am înscris la accesarea de fonduri, nu am putut să o fac pentru că situația juridică a clădirii nu era stabilită. Au trebuit 3 ani până s-a stabilit situația juridică a clădirii cu un dezinteres total și toate acestea s-au rezolvat pentru că toată ziua am fost la Consiliul Județean, după aceea la DGASPC, dar a fost prea târziu”, a mai spus Dorina Codaț.

În privința acestor nemulțumiri, prefectul a solicitat o altă întâlnire în care se vor discuta și se vor propune modificări legislative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.