PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

O firmă din Satu Mare va reabilita cea mai costisitoare clădire monument istoric din Sibiu

O firmă din Satu Mare a câștigat licitația pentru reabilitarea unei clădiri, monument istoric, din centrul Sibiului. Reabilitarea acestei clădiri este considerată cea mai costisitoare lucrare din Sibiu, suma alocată fiind de 2,18 milioane de euro.

Înaintea licitației, lucrarea a fost estimată prin studiul de fezabilitate la peste 13 milioane de lei, fără TVA. Au depus oferte pentru această lucrare nu mai puțin de șapte asocieri de firme de construcții, iar oferta declarată câștigătoare aparține firmei Euras SRL, din Satu Mare, în asociere cu Antrepriză Montaj Instalații SA, din Baia Mare. În baza ofertei acestora, Primăria Sibiu va achita pentru reabilitarea monumentului suma de 9,64 de milioane de lei fără TVA (aprox. 2,18 milioane de euro). Ca o comparație, lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei din Piața Mare (efectuate în perioada 2003 – 2006) au costat echivalentul a aproximativ 2,6 milioane de euro.

SC Euras nu este la prima lucrare de reabilitare a unui monument istoric în centrul istoric al Sibiului. Înaintea anului cultural 2007, sătmărenii au mai lucrat la restaurarea fațadelor imobilelor nr. 6, nr. 7 (Casa Generalului), nr. 8 (Casa Hecht), nr. 9, nr. 10 (Casa Haller) din Piața Mare, a Palatului Brukenthal și a imobilului aflat la numărul 3, în Piața Huet. În plus, la începutul acestui an, au câștigat și contractul de reabilitare a zidurilor medievale și a turnurilor din Mediaș.

Sursa: www.turnulsfatului.ro