Ultima actualizare: azi, 15:22
Locale

O firmă din Satu Mare va reabilita cea mai costisitoare clădire monument istoric din Sibiu

30281O firmă din Satu Mare a câștigat licitația pentru reabilitarea unei clădiri, monument istoric, din centrul Sibiului. Reabilitarea acestei clădiri este considerată cea mai costisitoare lucrare din Sibiu, suma alocată fiind de 2,18 milioane de euro.

Înaintea licitației, lucrarea a fost estimată prin studiul de fezabilitate la peste 13 milioane de lei, fără TVA. Au depus oferte pentru această lucrare nu mai puțin de șapte asocieri de firme de construcții, iar oferta declarată câștigătoare aparține firmei Euras SRL, din Satu Mare, în asociere cu Antrepriză Montaj Instalații SA, din Baia Mare. În baza ofertei acestora, Primăria Sibiu va achita pentru reabilitarea monumentului suma de 9,64 de milioane de lei fără TVA (aprox. 2,18 milioane de euro). Ca o comparație, lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei din Piața Mare (efectuate în perioada 2003 – 2006) au costat echivalentul a aproximativ 2,6 milioane de euro.

SC Euras nu este la prima lucrare de reabilitare a unui monument istoric în centrul istoric al Sibiului. Înaintea anului cultural 2007, sătmărenii au mai lucrat la restaurarea fațadelor imobilelor nr. 6, nr. 7 (Casa Generalului), nr. 8 (Casa Hecht), nr. 9, nr. 10 (Casa Haller) din Piața Mare, a Palatului Brukenthal și a imobilului aflat la numărul 3, în Piața Huet. În plus, la începutul acestui an, au câștigat și contractul de reabilitare a zidurilor medievale și a turnurilor din Mediaș.

Sursa: www.turnulsfatului.ro

4 comentarii

 1. Tudor Silaghi Răspunde

  Felicitari! Si cand te gandesti ca in judetul Satu Mare toate contractele ii sunt date cu dedicatie firmei ”Solpress”, conduse de directorul ziarului”Informatia Zilei”. Ce nu fac politicienii locali pentru tacerea presei satmarene… Oamenii isi mai amintesc de celebra caseta a lui Mircea Govor de care vuia toata presa centrala si fata de care, cu exceptia meritorie a ”portalsm”, toate ziarele locale au tacut malc.

  • Andrei Răspunde

   Stati linistit ca si EURAS are suficiente distrugeri de patrimoniu la activ. Momentan ei lucreaza la “restaurarea” zidurilor medievale ale Mediasului. Deja au 3 plangeri penale pentru distrugere de patrimoniu indreptate impotriva lor. Si pe buna dreptate, au distrus complet o inscriptie de sec. XVII, fara nici cea mai mica urma de regret. “O repictam” a fost solutia lor, de parca distrugerea partiala sau totala a unui monument istoric se poate repara in felul asta.

 2. sm Răspunde

  felicitari? pentru ce? uitativa la emisiunea romania te iubesc de pe pro tv si sa vedeti care este firma din sm si ce lucrare face. nesimtire, rusine!

 3. Mustea Crina Răspunde

  Buna ziua as dori sa stiu unde as găsi o firma ce reabilitează groapa septica a blocului trebuie golită si pus capace la coloane si schimbată țeavă ce iese afara la canal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bustul lui Gheorghe Dragoș, dezvelit în curtea Colegiului Economic

În curtea Colegiului Economic ”Gheorghe Dragoș” a avut loc astăzi dezvelirea oficială a bustului ce-l reprezintă pe profesorul economist Gheorghe...

Închide