PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Împăratul Adrian Ștef a citit povești copiilor

Preșcolarii și elevii sătmăreni au intrat și astăzi în lumea basmelor în cadru acțiunii ”Maratonul Poveștilor”. Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef s-a transformat în împărat și a citit povești copiilor.

Zeci de copii au așteptat astăzi, cu nerăbdare, prezența împăratului poveștilor în sala de lectură a Bibliotecii Județene Satu Mare, care de această dată a fost președintele CJ, Adrian Ștef. 

Îmbrăcat în strarie împărătești și însoțit de prințese și cavaleri, acesta s-a așezat pe tron și le-a citit elevilor de la Școala Gimnazială Octavian Goga și preșcolarilor de la grădinițele Draga Mea și Ioan Slavici. Împăratul poveștilor a reușit să îi capteze pe cei mici cu povestea ”Mama sau Ziua de Paște” iar la final pentru că au fost ascultători, copii au fost recompensați cu dulciuri.

”Maratonul Poveștilor” este o activitate de promovare a lecturii ca modalitate de petrecere a timpului liber și de conștientizare a părinților și cadrelor didactice privind efectele negative asupra copiilor ce utilizează în mod excesiv noile tehnologii IT, conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare a invitat reprezentații autorităților administrației locale să se implice în acest demers.