Conferința de presă s-a ținut înaintea ședinței ordinare a Consiliului Local, grupul de consilieri dorind să atragă atenția asupra ”principalei investiții a municipiului Satu Mare, adică Zilele Orașului Satu Mare”. Consilierul Nagy Szabolcs a afirmat că orașul Satu Mare se află după o furtună cu grindină iar conducerea municipiului ”se preface că nu s-a întâmplat nimic”. Locuitorii din zonele Micro 17, Carpați 1, Carpați 2 sunt cu autoturismele avariate după grindina de luni, iar municipalitatea nici până la ora actuală nu a dat un centralizator al pagubelor suferite în urma furtunii către Comitetul pentru Situații de Urgență
”Prefectura și Comitetul pentru Situații de Urgență și la ora actuală lucrează din greu în anumite zone ca să ajute oamenii care sunt în probleme, și noi, la Satu Mare, ne prefacem că nu s-antâmplat nimic și ne pregătim de cea mai exorbitantă și cea mai mare zi a orașului Satu Mare. Domnul primar a susținut o conferință de presă, luni, chiar înaintea furtunii, în care el a prezentat mega programul de Zilele Orașului, în loc să țină în mână informarea de la ISU Satu Mare, cu furtuna care se va abate asupra orașului. Mi se pare un lucru extraordinar de rău, ca să faci o conferință și să nu informezi cetățenii Sătmarului cu cea mai mare furtună din ultimii zeci de ani. La Sătmărel sunt zeci de case care se dărâmă, sunt oameni păgubiți în urma furtunii, iar municipalitatea cheltuie bani pe concerte, mici și bere, cu comerciați dincolo de Carpați care ne ajută la promovarea municipiului Satu Mare. Nu putem să sărbătorim acum atât de intens, când jumătate Sătmarul și județul Satu Mare are probleme. Un adevărat sătmărean s-ar gândi acum la sătmăreni.”, a afirmat consilierul Nagy Szabolcs.
Deputatul Kereskenyi l-a completat pe consilierul Nagy, afirmând că obiectul acestei conferințe pe spațiul public nu este ”plin cu fumigene și nu vom spune cum vom construi Sală Polivalentă cu 6000 de locuri și nu vom spune că mergem la București cu sacul de rafie după banii pentru al treilea pod”, ci va aborda câteva teme de interes local.
Clădirea hotelului Dacia a fost adusă în discuție de consilierul local UDMR Nits Janos care a spus că de urgență ar fi alocarea de fonduri pentru protecția clădirii care se degradează pe zi de trece, iar exproprierea durează aproximativ 3-4 ani, iar dacă proprietarul de drept al clădirii nu va fi de acord, va hotârî instanța judecătorească, fapt care va prelungi și mai mult soarta imobilului.
Zona străzii Clujului a fost un alt subiect abordat, consilierul Butka Gergo atrăgând atenția asupra imobilului de pe Clujului nr. 13, locație în care trăiește o comunitate de ”mafioți, romi și oameni din lumea interlopă care-și fac acolo treburile” în care primăria investește în termopane, fără a avea o autorizație”.
”În ultimele săptămâni, Primăria municipiului Satu Mare investește în termopane. Nu în grădinițe, ci în termopane pentru romi și pentru prostituatele de pe strada Horea și acolo 20-30 de familii se vor muta după cum s-a văzut în ultimele zile. Prin asta se va distruge un cartier foarte frumos. Fără nicio autorizație, fără nicio gândire strategică, iar lucrătorii spun că este făcut de primărie. Nu dorim să se distrugă o parte frumoasă și liniștită a orașului”, a spus consilierul Butka.