PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria îi sprijină cu materiale de construcții pe locuitorii din Sătmărel

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit ieri, în sprijinul cetățenilor din cartierul Sătmărel.

Potrivit primarului, în cartierul Sătmărel s-au identificat 61 de case care au fost afectate de furtună și au fost evacuate 113 de persoane.

Am intervenit din toate punctele de vedere, le-am asigurat condiții de cazare în Căminul Cultural, s-au dus saltele, pături, cearceafuri și tot ce ţine de acest lucru. Bineînțeles am apelat la câțiva sponsori care ne-au ajutat extrem de rapid și au donat conserve, apă plată, elemente pentru igienă și pâine. De asemenea, ieri am luat 5 mame cu 9 copii și le-am dus la centrele Consiliului Județean, acolo asigurându-li-se toate condițiile necesare”, a declarat Dorel Coica.

Mai mult, primarul a anunțat că astăzi împreună cu colegii din cadrul Primăriei au făcut o comandă pentru materiale de construcții iar mâine vor fi distribuite persoanelor cărora le-au fost afectate locuințele.

Avem disponibilă suma de 100.000 lei pentru situații de urgență, vom suplimenta această sumă într-o ședință de rectificare, deci practic s-a făcut un necesar de materiale pentru reparații. Mâine împreună cu jandarmii și cu Poliția Locală o să facem distribuția materialelor. Fiecare familie în urma verificărilor, va primi acele materiale pentru reabilitarea locuinței. O să îi sprijinim și cu un grup de muncitori care sunt angajați de către ADP”, a afirmat Dorel Coica.

Sponsori:

Crucea Roşie Satu Mare – Rodica Borlan- preşedinte

Poliţia Locală

Poliţia Municipală

SC Florisal SA

SC Apaserv SA

Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei

SC Derşidan SA

SC Neptun SRL (60 pâini)

SC Nova Oas (2000 L apă)

SC Mircea Blaga SRL ( 160 pâini)

SC Gama & Gama