Ultima actualizare: azi, 22:01
Locale

Primăria îi sprijină cu materiale de construcții pe locuitorii din Sătmărel

sedinta Primarie (22)Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit ieri, în sprijinul cetățenilor din cartierul Sătmărel.

Potrivit primarului, în cartierul Sătmărel s-au identificat 61 de case care au fost afectate de furtună și au fost evacuate 113 de persoane.

Am intervenit din toate punctele de vedere, le-am asigurat condiții de cazare în Căminul Cultural, s-au dus saltele, pături, cearceafuri și tot ce ţine de acest lucru. Bineînțeles am apelat la câțiva sponsori care ne-au ajutat extrem de rapid și au donat conserve, apă plată, elemente pentru igienă și pâine. De asemenea, ieri am luat 5 mame cu 9 copii și le-am dus la centrele Consiliului Județean, acolo asigurându-li-se toate condițiile necesare”, a declarat Dorel Coica.

Mai mult, primarul a anunțat că astăzi împreună cu colegii din cadrul Primăriei au făcut o comandă pentru materiale de construcții iar mâine vor fi distribuite persoanelor cărora le-au fost afectate locuințele.

Avem disponibilă suma de 100.000 lei pentru situații de urgență, vom suplimenta această sumă într-o ședință de rectificare, deci practic s-a făcut un necesar de materiale pentru reparații. Mâine împreună cu jandarmii și cu Poliția Locală o să facem distribuția materialelor. Fiecare familie în urma verificărilor, va primi acele materiale pentru reabilitarea locuinței. O să îi sprijinim și cu un grup de muncitori care sunt angajați de către ADP”, a afirmat Dorel Coica.

Sponsori:

Crucea Roşie Satu Mare – Rodica Borlan- preşedinte

 • a oferit 75 pături şi ceai cald

Poliţia Locală

 • asigură paza permanentă la Căminul cultural

Poliţia Municipală

 • asigură ordinea publică în toată zona afectată

SC Florisal SA

 • asigură toalete ecologice şi transportul gunoiului menajer

SC Apaserv SA

 • asigură vidanjarea toaletelor ecologice

Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei

 • a asigurat transport şi cazarea pentru 5 mame şi 9 copii la Centrul maternal şi Adăpostul de noapte precum şi servicii de consiliere psihologică

SC Derşidan SA

 • a donat 500 de conserve, apă 200l, tacâmuri de unică folosinţă, materiale necesare igienei

SC Neptun SRL (60 pâini)

SC Nova Oas (2000 L apă)

SC Mircea Blaga SRL ( 160 pâini)

SC Gama & Gama

 

 

5 comentarii

 1. vali Răspunde

  Multumim domnului Primar Coica.

 2. bogdan Răspunde

  Coica capul grupului infractional din primarie se lauda ca are sustinatori in politie. Unde sunt spaga de 500.000 de la Florisal

 3. ion Răspunde

  Cel mai bun primar.

 4. Pop Ioan Răspunde

  Dar populatia tuciurie stie la ce servesc tacimurile de unica folosinta?? Duminica toata piata de vechituri va fi plina ce ele.

 5. roli Răspunde

  Coica conduce un group care ne goleste buzunarele sistematic .Si culmea totul este in regula!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Concurs de educație rutieră la grădinițele sătmărene

Educaţia rutieră a celor mici este una din priorităţile poliţiştilor de prevenire sătmăreni. Prin lecţii desfăşurate la grupe,  jocuri, activităţi...

Închide