”De curând am început un program numit ”Masa rotundă” prin care managementul, împreună cu reprezentanții angajaților și delegați aleși lunar din rândul angajaților noștri participă împreună și dezvoltă subiecte și abordează un spectru larg de probleme din procesul de producție”, a declarat Sorin Ghiță.
Mai mult, directorul a precizat că de când a ajuns la conducerea fabricii a avut peste 30 de solicitări din partea angajaților pentru audiențe, abordând un spectru larg de probleme pe care le au angajații iar pentru că programul de audiență este limitat a venit cu propunerea acestui program “Masa rotundă”.
”La puține zile după ce am venit, programul de audiență a fost pur și simplu ca o necesitate. A venit din discuția cu oamenii și pot să vă spun că am avut peste 30 de solicitări și discuții cu angajații, abordând un spectru larg de probleme, benefic în primul rând pentru mine, deoarece am învățat multe lucruri sensibile ale sistemului nostru de producție. De asemenea, pentru faptul că programul de audiență, fizic, este limitat, am considerat că este important să demarăm această ”Masă rotundă”, împreună cu reprezentanții angajaților și delegați din rândul angajaților noștri. Din fiecare producție a noastră, doi-trei oameni sunt aleși și participă o dată pe lună la discuții, la care împreună definim care sunt problemele cu care ne confruntăm și găsim soluții”, a afirmat directorul.
Totodată, Sorin Ghiță a menționat că problemele sunt strict pe sistemul de producție iar pentru fiecare problemă se găsește o soluție.
Întrebat în cadrul conferinței cum explică faptul că foarte mulți oameni se angajează și pe urmă își dau demisia, directorul a declarat: ”Această problemă este o preocupare foarte mare pentru mine din momentul în care am venit. Este unul din motivele pentru care am inițiat și programul de audiență iar în momentul de față suntem foarte focalizați de a înțelege motivele pentru care angajații noștri aleg un alt loc de muncă. În ultima perioadă au părăsit fabrica, în special angajații care au manifestat practic dorința de a-și continua activitatea în afara țării”.
Un alt program de care a amintit Sorin Ghiță în conferință, se adresează maiștrilor și este vorba de un program de școlarizare care are o perioadă de dezvoltare corespunzătoare cerințelor de training pe care acești oameni le au și va dura până la sfârșitul lunii septembrie.
La finalul conferinței, directorul general tehnic a mai anunțat că ”urmează să facem angajări conform cerințelor generate de clienții noștri și în momentul de față avem poziții deschise de operator cablaje și așteptăm cu drag pe toți care sunt dornici să facă parte din marea familie Draxlmaier”.