PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul, atac devastator la liderii UDMR: Sunt făţarnici! “Foarte mulţi maghiari o să-l voteze pe Coica”

Deranjat de faptul că este chemat la confruntări televizate de către deputatul Kereskenyi Gabor, posibil candidat UDMR la Primăria Satu Mare, primarul Dorel Coica a ţinut să facă unele precizări cu privire la activitatea acestuia, lansându-se într-un atac devastator.

Dl. Kereskenyi se lăuda că pe vremea  când era dl. Ilyes primar şi dânsul viceprimar învăţământul a explodat, în sensul pozitiv, că dânsul a răspuns de învăţământ. Dacă e să discutăm la modul de ce nu a vrut UDMR-ul viceprimar, că tot nu v-am spus. În momentul când dna Papici a plecat, echipa de la UDMR, dl. senator şi cu domnii deputaţi, au cerut o întâlnire cu primarul municipiului, ne-am întâlnit cu dânşii într-o sâmbătă aici, mi-au zis că ar dori să aibă viceprimar, dar că nu doresc să aibă viceprimar fără atribuţii. Eu le-am spus, nicio problemă, totul se poate discuta dacă dorim să facem o construcţie comună şi i-am întrebat: ce doriţi dumneavoastră să vă dau eu ca atribuţii pentru viiorul viceprimar? Au spus că învăţământul şi am zis STOP, STOP. De învăţământ răspunde primarul şi o să răspundă în continuare, pentru că dacă nu merge bine toată lumea îl înjură pe primar nu pe viceprimar. Şi atunci, neprimind un răspuns favorabil de la mine, au zis că strugurii sunt acri, cum face şi vulpea, adică nu ne trebuie viceprimar. Dar înainte le-au trebuit? V-au spus că ne-am întâlnit? Vă spun eu acum. Pe urmă spun că nu vor să participe la proasta guvernare a lui Coica în municipiul Satu Mare. Asta e proastă guvernare, ce să vă spun despre guvernarea lor? Acum ca să-i demonstrez dlui Kereskenyi cât de eficient a fost dânsul ca viceprimar l-am rugat pe dl. viceprimar Roca să scoatem exact valoarea investiţiilor în perioada 2008-2012 în învăţământ, şcoli, grădiniţe, creşe  şi să scoată valoarea investiţiilor de când am venit noi din 2012“, a declarat primarul.

El a spus că va publica aceste informaţiile pe internet şi pe facebook, şi-a transmis public de ce nu vrea să se confrunte cu el.

Pe ce teme să mă confrunt eu cu dl. Kereskenyi? Pe tema naţionalismului? Pe tema lui Jobbik? Sau pe ce temă? Eu sunt primarul municipiului merg să discut despre ce am făcut, ce fac şi ce vreau să fac. Dl. Kereskenyi este obişnuit să se confrunte. Dânsul a avut nişte confruntări directe cu jandarmii din Satu Mare, nu? După câte am înţeles şi am văzut şi în poze a ieşit cu cătuşele pe mâini. Eu nu fac astfel de confruntări cu dl. Kereskenyi. Dacă dânsul se consideră valoros şi are nişte acte normative pe care le-a promovat, să vină să ni le prezinte, să vedem ce a făcut dânsul timp de 4 ani în Primăria Satu Mare. O să vedem şi câţi bani a luat de la Primărie  pentru inactivitatea sa şi acum se dă mare formator de opinie şi mare provocator, că nu am eu curaj să mă confrunt cu el. Eu nu mă cobor la nivelul lui. Eu am altă gândire, eu am şcoală, nu mi se umflă muşchii în mine din cauza apei tari şi să mă  duc să mă bat cu jandarmii, nu mă bat cu arbitrii, eu nu mă bat cu antrenorii în teren“, a adăugat edilul.

Coica îi sugerează contracandidatului Kereskenyi să se ocupe de treburile parlamentare, să nu-l mai provoace.

Fizic eu nu sunt un bătăuş, cu  partea aialaltă, eu nu cred că pe mine m-a văzut cineva într-o stare euforică mergând pe stradă, şi să mi se umfle muşchii creierului, să încep să mă înroşesc, să dau, să urlu, să fac cum a făcut dl. Kereskenyi. Hai să fim serioşi. Eu primii şapte ani i-am trăit lângă mama mea, Dumnezeu s-o odihnească! Şi cred că m-a educat bine, să fiu civilizat, să fiu respectuos, să nu răspund la provocări, şi uite că nu răspund“, a mai spus primarul.

El a ţinut să precizeze că nu are absolut nimic cu etnicii maghiari, dovadă că face parte dintr-o familie mixtă în care “soacră-mea e mai unguroaică decât unguroaicele“.

Eu am treabă cu UDMR-ul pentru că sunt făţarnici. UDMR-ul nu mai reprezintă interesele populaţiei de etnie maghiară. S-a văzut asta şi în 2012. Foarte mulţi maghiari l-au votat pe Coica pentru că a avut încredere în el. Şi şi mai mulți maghiari o să-l voteze pe Coica. Credeţi că populaţia de etnie maghiară nu vede ce luptă este între Kereskenyi şi Masculic? Se bat şi se mănâncă unii pe alţii. Foarte bine! Să vadă cine sunt politicienii care îi conduc. Eu am problemă cu conducerea UMR-ului“, a mai spus acesta.

Primarul susţine că unul dintre motivele pentru care este împotriva UDMR-ului este acela că a răspuns solicitării conducerii de a se întâlni şi a discuta despre atribuţiile unui viceprimar, dar pentru că nu le-a dat învăţământul din Satu Mare, au spus că nu doresc să participe la proasta guvernare a lui Coica.