Ultima actualizare: azi, 13:07
Locale

Primarul, atac devastator la liderii UDMR: Sunt făţarnici! “Foarte mulţi maghiari o să-l voteze pe Coica”

dorel coicaDeranjat de faptul că este chemat la confruntări televizate de către deputatul Kereskenyi Gabor, posibil candidat UDMR la Primăria Satu Mare, primarul Dorel Coica a ţinut să facă unele precizări cu privire la activitatea acestuia, lansându-se într-un atac devastator.

Dl. Kereskenyi se lăuda că pe vremea  când era dl. Ilyes primar şi dânsul viceprimar învăţământul a explodat, în sensul pozitiv, că dânsul a răspuns de învăţământ. Dacă e să discutăm la modul de ce nu a vrut UDMR-ul viceprimar, că tot nu v-am spus. În momentul când dna Papici a plecat, echipa de la UDMR, dl. senator şi cu domnii deputaţi, au cerut o întâlnire cu primarul municipiului, ne-am întâlnit cu dânşii într-o sâmbătă aici, mi-au zis că ar dori să aibă viceprimar, dar că nu doresc să aibă viceprimar fără atribuţii. Eu le-am spus, nicio problemă, totul se poate discuta dacă dorim să facem o construcţie comună şi i-am întrebat: ce doriţi dumneavoastră să vă dau eu ca atribuţii pentru viiorul viceprimar? Au spus că învăţământul şi am zis STOP, STOP. De învăţământ răspunde primarul şi o să răspundă în continuare, pentru că dacă nu merge bine toată lumea îl înjură pe primar nu pe viceprimar. Şi atunci, neprimind un răspuns favorabil de la mine, au zis că strugurii sunt acri, cum face şi vulpea, adică nu ne trebuie viceprimar. Dar înainte le-au trebuit? V-au spus că ne-am întâlnit? Vă spun eu acum. Pe urmă spun că nu vor să participe la proasta guvernare a lui Coica în municipiul Satu Mare. Asta e proastă guvernare, ce să vă spun despre guvernarea lor? Acum ca să-i demonstrez dlui Kereskenyi cât de eficient a fost dânsul ca viceprimar l-am rugat pe dl. viceprimar Roca să scoatem exact valoarea investiţiilor în perioada 2008-2012 în învăţământ, şcoli, grădiniţe, creşe  şi să scoată valoarea investiţiilor de când am venit noi din 2012“, a declarat primarul.

El a spus că va publica aceste informaţiile pe internet şi pe facebook, şi-a transmis public de ce nu vrea să se confrunte cu el.

Pe ce teme să mă confrunt eu cu dl. Kereskenyi? Pe tema naţionalismului? Pe tema lui Jobbik? Sau pe ce temă? Eu sunt primarul municipiului merg să discut despre ce am făcut, ce fac şi ce vreau să fac. Dl. Kereskenyi este obişnuit să se confrunte. Dânsul a avut nişte confruntări directe cu jandarmii din Satu Mare, nu? După câte am înţeles şi am văzut şi în poze a ieşit cu cătuşele pe mâini. Eu nu fac astfel de confruntări cu dl. Kereskenyi. Dacă dânsul se consideră valoros şi are nişte acte normative pe care le-a promovat, să vină să ni le prezinte, să vedem ce a făcut dânsul timp de 4 ani în Primăria Satu Mare. O să vedem şi câţi bani a luat de la Primărie  pentru inactivitatea sa şi acum se dă mare formator de opinie şi mare provocator, că nu am eu curaj să mă confrunt cu el. Eu nu mă cobor la nivelul lui. Eu am altă gândire, eu am şcoală, nu mi se umflă muşchii în mine din cauza apei tari şi să mă  duc să mă bat cu jandarmii, nu mă bat cu arbitrii, eu nu mă bat cu antrenorii în teren“, a adăugat edilul.

Coica îi sugerează contracandidatului Kereskenyi să se ocupe de treburile parlamentare, să nu-l mai provoace.

Fizic eu nu sunt un bătăuş, cu  partea aialaltă, eu nu cred că pe mine m-a văzut cineva într-o stare euforică mergând pe stradă, şi să mi se umfle muşchii creierului, să încep să mă înroşesc, să dau, să urlu, să fac cum a făcut dl. Kereskenyi. Hai să fim serioşi. Eu primii şapte ani i-am trăit lângă mama mea, Dumnezeu s-o odihnească! Şi cred că m-a educat bine, să fiu civilizat, să fiu respectuos, să nu răspund la provocări, şi uite că nu răspund“, a mai spus primarul.

El a ţinut să precizeze că nu are absolut nimic cu etnicii maghiari, dovadă că face parte dintr-o familie mixtă în care “soacră-mea e mai unguroaică decât unguroaicele“.

Eu am treabă cu UDMR-ul pentru că sunt făţarnici. UDMR-ul nu mai reprezintă interesele populaţiei de etnie maghiară. S-a văzut asta şi în 2012. Foarte mulţi maghiari l-au votat pe Coica pentru că a avut încredere în el. Şi şi mai mulți maghiari o să-l voteze pe Coica. Credeţi că populaţia de etnie maghiară nu vede ce luptă este între Kereskenyi şi Masculic? Se bat şi se mănâncă unii pe alţii. Foarte bine! Să vadă cine sunt politicienii care îi conduc. Eu am problemă cu conducerea UMR-ului“, a mai spus acesta.

Primarul susţine că unul dintre motivele pentru care este împotriva UDMR-ului este acela că a răspuns solicitării conducerii de a se întâlni şi a discuta despre atribuţiile unui viceprimar, dar pentru că nu le-a dat învăţământul din Satu Mare, au spus că nu doresc să participe la proasta guvernare a lui Coica.

47 comentarii

 1. cetatean sm Răspunde

  Baaa!Nu ti e rusine sa declari asa ceva?Nici noi romenii nu o sa te votam!Asa ceva..?!?Ce stil penal ai…

  • sat Răspunde

   Poi normal ca o sa l voteze ca doar au vazut toti cetateni indiferent de etnie cate s-au facut in acest oras in ultimii trei ani fara de perioada Ilyes.

  • adrian Răspunde

   NU TE MAI VOTEAZA NIMENI MAI OLTEAN ,MINCINOS.

 2. kalaman Răspunde

  Eu sunt unul din ei! Votez Coica!

 3. mariana Răspunde

  Mare adevar! Tot timpul cei care s-au impotrivit au fost cei din UDMR. Daca ei nu obtineau ce doreau spuneau apoi ca nu e bine .Cum sa mai votezi asemenea oameni?

 4. Volksac V. Răspunde

  Apoi daca nici interesele noastre nu le mai apara cum sa votam cu ei?Sa ne lase in pace!Votam pe cine intereseaza de noi.Pe Coica !

  • iuliana Răspunde

   Si apoi cum sa mai incredere intr-un asemenea om? Pariuri ,cluburi …Sigur nu mai are timp de functii de conducere.Sa-l lasam sa-si faca treaba acolo ca o face bine .in club!

 5. satmarean Răspunde

  Regret ca te-am votat, Dorel Coica! Locuiesc in Carpati II,iar lucrarile la schimbarea magistralei de apa s-au intrerupt. Trotuarele facute recent au fost distruse, drumurile sunt ca dupa bombardament. Ne-au fost distruse gradinile si spatiile verzi. Au fost demolate garajele, iar in locul lor nu s-a facut nimic, fiind o zona plina de balarii si mizerii. Se observa ca Dorel Coica e incompetent, iar echipa sa, constituita pe nepotisme, e extrem de slaba.

  • radu. Răspunde

   Mai buna echipa ca PSD nu are niciun partid .Sunt oameni competenti care stiu ce fac. Din pacate isi vâra coada cei care muncesc doar pentru ei si privesc inainte ca si calul in loc sa se uite si la ce vor cetatenii.

 6. dominium Răspunde

  Domnule primar nu el este cel impotriva caruia trebuie sa va bateti in alegeri, ci grupul de interese din spatele lui, el la fel ca tatal sau este nesemnificativ si cu ceva probleme pe la mansarda, asa ca la treaba, ca ce spuneti ca ati facut pana acum nu cred ca va este suficient sa mai castigati un mandat. Or fi franari de care va plangeti sau consiliul va este potrivnic nu stim, cert este ca viitorul nu va suna bine .

 7. Baba Ana Răspunde

  Fără să facem politică ne dăm seama că cei de la UDMR, nu ungurii care sunt vecini de stradă, prieteni, oameni de omenie, nu vor decât răul sătmărenilor. Vă pot da n exemple de promovare a prostiei și incompetenței din partea liderilor UDMR începând cu CSEHI ARPAD încât vă cruciți.

 8. Zoli Kovacs Răspunde

  Ne-am dat seama cine sunt UDMR istii care ne conduc! Niste frustrati carora nu le convine nimic din ceea ce face primarul.Daca e bine de ce e bine ,daca e rau de ce nu-i bine?Permanent gasesc prilejul de a se opune in loc sa puna umarul.

 9. un cetatean... Răspunde

  Normal ca vrea confruntari televizate acest domn Kereskeny .Se apropie alegerile si probabil doreste sa il cunoasca lumea .Fii linstit domnule ca oricum Coica castiga in fata dumitale cu sau fara confruntari televizate.

 10. coshcorobelu Răspunde

  Coica este cel mai slab primar din 1990. In plus chiar nu are cei 7 ani de acasa ca este fruntas numai in injuraturi si in excursii exotice pe bani publici etc. In curand o sa afle opinia publica de ce a venit (de ce l-au exilat) oltenii sai dragi in Satu Mare acest mare “doctor”…

  • popica Răspunde

   Publicul a aflat deja ce fel de om este altminteri nu obtinea suficiente voturi pentru a ajunge primar. Acum, dupa 3 ani de munca la primarie,sunt sigur ca si mai multi il vor in continuare ca si primar.A demonstrat asta prin fapte .

 11. Baba Novac Răspunde

  Doctorul Ratiu, avocatul Cozma dar chiar si deputatul Kereskeny ar fi mult peste acest dobitoc cu nume de Coi.

 12. satmarean Răspunde

  Mai rasfirati, postaci!

 13. Timea Lang Răspunde

  Respectul minim ar fi, sa fim atenti la scrierea unui reportaj , sa redactam corect numele prop

 14. rocotarc Răspunde

  Sunt culmea ungurii astia nu le trebuie doar barca vor si oceanul de parca ei au inventat si una si alta!Vezi din cauza fatarniciei au voturi din ce in ce mai putine. Pana si ei nu mai voteaza cu ei!

 15. matroz Răspunde

  A revenit ceata lui Pitigoi!Auzi lumeeeee,cel mai tare argument impotriva primarului dr.Coica:e oltean si are nume care incepe cu coi…Astia sunt zdraveni la mansarda?

 16. dr cotas Răspunde

  Mai postacilor platiti din bani publici, ia intrebati-i pe medicii din SM ce parere au de impostorul Coica? Nici romanii n-o sa-l mai voteze

 17. Teidora Răspunde

  Coica este detasat cel mai bun primar .Ilyes nu a facut in opt ani decat sa inceapa proiecte atat.

 18. Stan Răspunde

  Gabor,Albu,Ratiu cu ai lui cascadorii răsului.

 19. satmarean Răspunde

  Duplicitarismul si fararnicia UDMR sunt binecunoscute de toti cetatenii Romaniei,in toata istoria postdecembrista a fost partidul care s-a aliat cu toti doar pentru a urmarii interesele de grup ale lor,ei nu au nimic in comun cu interesele comunitatilor pe care le reprezinta dupa cum s-a vazut si in Satu Mare in guvernarea Ilyes.Trist este faptul ca sunt dustinuti de personaje ca si Ratiu ,Albu doar pentru a fi la ciolanul puteri alaturi de curvele udmr-iste.

 20. Vocea Satmarenilor Răspunde

  Pe dl securist Coica nu-l voteaza nici P.S.D-isti la cat ne-a mintit ,dar cat de prost trebuie sa fii sa mai candidezi cand stii ca nu ai facut nimic pt oras si satmareni ,numai pt sleahta de acoliti din jur.

 21. Sorin-Iulian Florut Răspunde

  care sunt interesele populatiei de etnie ungara din Romania si cand a reprezentat UDMR acele interese, daca "nu mai reprezinta"….?

 22. robert Răspunde

  Coica un mincinos, cum arata Satu-Mare inainte de 3 ani si acum.

  • matroz Răspunde

   @robert:mai bine oricum mai bine decat acum cinci!

   • Norick Răspunde

    Pe o scala inversa chiar… 😀

    • matroz Răspunde

     @Draga Norika:scala este ceva care foloseste la aparatele numite „radio”-nu stiai ,sau incerci sa minimizezi parerea lui Robert,plina de intelepciune?Dar hai sa zicem,limba romana nu e punctul tau forte,deci te iert.
     PS.dragule eu nu beau Borsodi,las placerea carutasilor.
     Cu manutele tale ai scris chestia cu mamaliga cu varza versus(acu sa nu ma pui sa-ti traduc)bograci.Eu la pap cu placere pe amandoua,spre disperarea celor cu nasul prea fin ,sau acvilin!
     Despre sentimentul national pe care incerci sa-l aduci in discutie,firesc il am ca toti cei ce apartin unei natiuni.Tie iti lipseste?Nu cred!(Te rog-in spiritul prieteniei intre popoare pune in locul meu trei emoticoane-da sa fie cu dintii la vedere)
     Ai fost azi la Ziua Imnului national?

     • Norick

      Salut @matrozule ! Ma bucur ca ti mila de mine,dar nu este cazul.Scriu cum scriu,de bine,de rau,dar din fericire ma intelegi tot timpul.As propune sa scriem intr-o alta limba,dar sunt sigur ,ca numai una iti merge…:-D
      Maine revin ,acuma conduc 😛

     • Norick

      Si inca ceva: daca totusi vrei sa-mi dai lectii gramaticale ,atunci in primul rand insriete si Tu la un curs,pentru ca ai greseli cat China (“care SE foloseste la aparatele…” – de pilda 🙂 )
      Dar fiind vorba de o comunicare tip “Chat” , nu cred ca asta conteaza ,sau numai profesori de gramatica poate sa comenteze problemele si/sau evenimentele Satmarului .
      Stiu ca nu bei Borsodi , n-ai gustat inca -poate , nici nu le permiti – nu cred ca si asta ar fi un dezastru pentru noi.Oricum pe mine nu ma inereseaza daca bei Samberg,sau Koma-Sa-ti fie de bine !
      Din pacate iarasi cauti dusmanul in mine,dar m-am obisnuit deja cu chestia asta.
      Nu am avut ocazia sa ma duc la sarbatori , dar daca as fi fost acasa,eram in primul rand cu un buchet de flori…;-D 😉 😀

  • mariana Răspunde

   Da de ce e mincinos ca orasul a inflorit de cand este el primar? deschide ochii si vezi cu adevarat cum arata acum orasul !

 23. gelu Răspunde

  Da ce e asa devastator la atacul la persoana pe care il practica primarul la adresa adversarilor politici vazuti ca dusmani? De unde titlul asta pompos?

 24. daniel Răspunde

  Modul in care se comporta cei din UDMR te face si mai mult sa votezi primar Coica in continuare.

 25. matroz Răspunde

  @Norik:acum chiar sepuku n-o sa-mi fac din cauza vitezei!Apreciez ca ti-ai intrerupt calatoria sa-mi corectezi beteaga-mi scriere.Drum bun si daca e cazul concediu placut!

  • Norick Răspunde

   @matroz : Chiar as vrea,sa faci sepuku ! Sa bagi in tine un whisky pentu sanatatea si prietenia noastra .:-D
   P.S. Mersi amice 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Primarul Coica a anunţat pe cine vrea viceprimar. “De două voturi mai avem nevoie!”

Primarul Dorel Coica a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că l-ar dori viceprimar al municipiului Satu Mare pe consilierul...

Închide