Ingrediente:
12 ouă fierte, tari
4 felii bacon
100 g maioneză
2 linguri brânză Cheddar rasă
1 lingură muştar iute
1 lingură pastă wasabi
un fir de ceapă verde, prntru ornat
Mod de preparare:
Ouăle se curăţă de coajă, apoi se taie în jumătăţi, pe lungime. Gălbenuşurile se scot cu o linguriţă, se pun într-un castron şi se zdrobesc cu furculiţa.
Baconul se prăjeşte la foc iute, pe ambele părţi, până când devine crocant. Când a căpătat o culoare aurie uniformă, se scoate pe un prosop de hârtie şi se lasă la scurs. Când s-a răcit, se taie în cubuleţe sau se rupe, după preferinţă.
Păstraţi o parte din bacon şi o parte din brânză pentru decor. Restul adăugaţi peste gălbenuşuri. Se continuă cu maioneză, muştar şi pasta wasabi. Amestecul se omogenizează.
Ouăle se umplu cu pastă, folosind o linguriţă. Se ornează cu bacon crocant, ceapă verde, brânză Cheddar şi se servesc.
Sursa: feellikecooking.ro