Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

Cadrele didactice de la Școala Ion Creangă au participat la activități de formare profesională în patru metropole europene

inchidere proiect Scoala Ion Creanga (23)La Școala Gimnazială Ion Creangă  a avut loc astăzi conferința de închidere a proiectului ”Competențe noi, pentru  o școală europeană”, prin care nouă cadre didactice ale instituției școlare au avut posibilitatea de a participa la activități de formare profesională în Paris, Praga, Sevilia și York (Anglia). Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 12 luni, cu un buget aprobat de 24.185 euro din fonduri europene.

În cadrul conferinței coordonatoarea proiectului, Grecu Maria, a declarat că această participare a adus cu sine dezvoltarea unor competențe în ceea ce privește comunicarea în limba engleză, utilizarea unor instrumente web în activitatea didactică, gestionarea unor situații conflictuale la elevi și implementarea unor metode moderne de predare a limbilor străine.

 Toate acestea au fost puse și în practică, astfel că după ce s-au întors acasă, cadrele didactice au desfășurat o serie de activități la nivelul școlii cât și în afara ei, bazate strict pe informațiile dobândite.

Am încercat să prezentăm cât mai multe materiale și să folosim cele învățate în cadrul orelor de curs. La ora mea de educație tehnologică am realizat cu două clase activități interdisciplinare- Economia familiei, bugetul familiei și planificarea unei vacanțe din economiile familiei”, a declarat profesoara Doina Feher.

De asemenea, s-au desfășurat o lecție de consiliere, având ca temă ”Managementul conflictelor” fiind implicați și părinții elevilor, jocuri de gramatică a limbii engleze, Workshop-uri la Fundația Hans Linder – predarea gramaticii limbii engleze, referat despre utilizarea tehnologiei și a e-lecțiilor în predarea matematicii, realizarea unei scenete  cu titlul ”Alba ca zăpada la psiholog”, demararea proiectului e-Twinning ”Web Tools for Better Learning” și multe altele.

La încheierea proiectului, profesoarele s-au arătat extrem de mulțumite și încântate de experiența pe care au trăit-o la acele cursuri și mai mult, de faptul că au avut ocazia să întâlnească locuri noi, oameni cu experiență și să viziteze minunatele colțuri ale Europei.

Proiectul a fost cofinanțat prin Programul Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport 2014-2020, Acțiunea cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scop educațional. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.