Ultima actualizare: azi, 10:19
Locale

Klaus Iohannis: Sorin Cîmpeanu, premier interimar

563b2367682ccf43f5beca1dPreședintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, astăzi, în care l-a anunțat ca fiind prim-ministru interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul Sorin Cîmpeanu. Am semnat înainte de conferința de presă ambele decrete”, a anunțat Klaus Iohannis.

Am urmărit aseară cu mare atenția manifestațiile de stradă. Sunt foarte mulțumit că au fost manifestații fără violențe, fără exagerări și am un mesaj important pentru toți cei care au fost și aseară și alaltăieri în stradă: v-am văzut, v-am auzit, voi ține de cont de solicitările voastre. Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astăzi și pentru mâine să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă societatea civilă cât și ceea ce se numește strada. Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile”, a mai spus Klaus Iohannis.

Cine este Sorin Cîmpeanu

Sorin Mihai Cîmpeanu s-a născut la 18 aprilie 1968. A absolvit Colegiul Național ”Sf. Sava” din București, în 1986, apoi Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) (1986-1991). În anul 2000 și-a susținut doctoratul în cadrul aceleiași facultăți.

A lucrat ca inginer proiectant la Institutul de Studii și Proiectări pentru Îmbunătățiri Funciare (ISPIF) (1991-1992); coordonator al Centrului Experimental Periș-Ilfov, din cadrul USAMV București (1992-1999); expert coordonator la Ministerul Educației și Cercetării — Centrul Național pentru Programul european Leonardo da Vinci (2000-2003); expert coordonator la Ministerul Educației și Cercetării — Agenția Națională pentru parteneriatul universităților cu mediul economico-social (APART) (2003-2004); director la Irrifrance Roumanie (2005-2008). Din 2003 este vicepreședinte al Centrului de Excelență în Cercetare BIOTEHNOL.

Și-a început cariera universitară în 1992, parcurgând toate treptele: preparator (1992-1995); asistent universitar (1995-1997); șef lucrări (1997-2001); conferențiar (2001-2006); profesor (din 2006). Este conducător de doctorat din 2006.

A fost prodecan al Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, USAMV (2004-2008); director al Departamentului FR din cadrul Facultății de Îmbunătățiri Funciare, USAMV (2008-2012) și decan al Facultății de Îmbunătățiri Funciare, USAMV (2008-2012). În prezent, este rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (din martie 2012).

De asemenea, este vicepreședinte al Comitetului Național Român pentru Programul Hidrologic Internațional (CIHR) (din 2012); membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice din România (din 2012); membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu Șișești” (din 2012); Secretar General al Consiliului Național de Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) (din 2012); președinte al Consiliul Național al Rectorilor din România (din iulie 2013).

Este autorul a peste 80 de articole științifice și a peste 10 cărți de specialitate sau manuale universitare. A fost distins cu Premiul național ”In Hoc Signo Vinces”, acordat pentru întreaga activitate de cercetare, în anul 2002, de către Consiliul Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior și cu Medalia ”Meritul pentru Învățământ”, acordată în anul 2004, de către Președinția României.

Este membru a numeroase asociații și organizații profesionale, printre care Administrația Națională a Îmbunătățirilor Funciare (ANIF) — Membru în Consiliul de Administrație în perioada 2008-2011; Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR); Fundația pentru Dezvoltare Rurală din România (FDR); Societatea Națională pentru Știința Solului (SNSS); Asociația Națională a Managerilor Universitari (AMU); Comitetul Național pentru combaterea secetei, deșertificării și degradării terenurilor; Centrul de Excelență în Cercetare în Inginerie Rurală și Protecția Mediului (CEXIRPM); Centrul de Excelență în Cercetare în domeniul Biotehnologiilor (BIOTEHNOL).

Este Profesor asociat la Institutul Superior de Agricultură Lille — Franța, din 2003; coordonator lucrări de diplomă și de disertație, elaborate de către absolvenți ai USAMVB, ASE și ESNA — Toulouse, Franța; membru în comitetul științific al revistei Agricultura — agricultural practice and science journal — Cluj Napoca; expert evaluator programe naționale de cercetare: CEEX / RELANSIN / MENER / BIOTECH / CNCSIS/PNCDI; președinte al Comisiei de Ingineria resurselor vegetale și animale, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Sursa: www.digi24.ro

 

 

 

 

 

4 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Deci poporul va fi condus de un veterinar !!!!!
    buna alegere !!!!

    • mircea Răspunde

      foarte bine decat un destept ca tine ce nu stie face diferenta intre un veterinar si un agronom…si cand a fost tara condusa de un cizmar?

    • mircea Răspunde

      sau ing mediu

      • x-ulescu Răspunde

        E o meserie onorabila , ca orice alta meserie ..
        dar am inteles ca este si in domeniul imbunatatiri funciare ..in afara de studii ..pe hartie ,prin ce sa remarcat ?? irigatii ??? protectie impotriva inundatiilor ?? ceva concret .. ca pe hartie avem si o gramada de autostrazi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.