Ultima actualizare: azi, 14:26
Locale

Terapie prin origami la secția Psihiatrie

origamiBiblioteca Județeană Satu Mare și Spitalul Județean Satu Mare, derulează marți, 24 noiembrie 2015, în intervalul orar 10:00-12:00, ateliere de creație prin tehnica origami, destinate pacienților internați în cadrul secției de Psihiatrie cronici, intenția organizatorilor fiind acea de a completa terapia medicală cu activități creative și reconfortante.

Inițiativa acestei activități aparține bibliotecarei Tarța Violeta, Șef serviciu relații cu publicul, care va dezvălui participanților la aceste ateliere tehnica realizării unor obiecte din hârtie specifice sărbătorilor de iarnă. Demersul ei va fi susținut de către cadrele medicale dr. Laura Cismaș și asistentele Nicoleta Marc și Andrea Barna.

Obiectele realizate vor fi valorificate în cadrul târgului de Crăciun, iar sumele obținute vor fi donate, în exclusivitate, asociației ASPROSAM, pentru a fi utilizate în scopuri terapeutice.

Biblioteca Județeană Satu Mare a donat secției Psihiatrie în jur de 50 de publicații, iar mica bibliotecă astfel constituită, care funcționează cu respectarea condițiilor de înscriere, împrumut și restituire, este foarte solicitată de către pacienții internați.

În sfera profesioniștilor din biblioteci se afirmă, pe bună dreptate, că biblioteca este pentru oameni și unește oameni. Iată un exemplu viu, în care două instituții diferite, Biblioteca Județeană și Spitalul Județean, pun laolaltă suflet și resurse pentru a dărui bucurie unor persoane aflate în dificultate. Ne dorim ca această colaborare să fie una îndelungată, în folosul pacienților și al familiilor lor“, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Despre origami:

Origami își are originea în Japonia și constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte.

Există multe stiluri de origami, acestea pornind de la cele mai simple compoziții până la compoziții extraordinar de complexe, alcătuite din mai multe unități origami pentru a forma un poliedru.

În România, arta plierii hârtiei este adesea considerată a face parte doar din segmentul disciplinelor pedagogice care dezvoltă îndemânarea, însă nu trebuie ignorată latura spirituală pe care această artă o are în țara ei de origine, Japonia.

Biblioteca Județeană Satu Mare a derulat în ultimii ani nenumărate ateliere de origami, fiind foarte apreciate în special de copii și tineri.

Sursa: Biblioteca Județeană Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.