PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liderii PNL Satu Mare se aşteptau la reţinerea lui Mircea Govor

Deputatul Romeo Nicoară și consilierul județean Adrian Cozma, co-președinți ai PNL Satu Mare, s-au așteptat la arestarea vicepreședintelui Mircea Govor, fapt care, potrivit celor doi, era previzibil mai ales în urma comportamentului acestuia în campania electorală pentru prezidențialele din 2014.

Iată că multiplele semnale de presă pe care le-am avut în ultimii ani, comportamentul pe care l-a avut vicepreședintele Consiliului Județean și președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, în 2014 la alegerile prezidențiale, iată că acum toate aceste fapte își arată adevărata față, acum când Mircea Govor a fost dus la audieri la București. Pentru mine este un fapt fără precedent. Văd că la vârful județului avem asemenea conducători care nu ne fac cinste deloc. În opinia mea, cred că acum este un moment bun ca PSD-ul dacă tot a adoptat aceste criterii de integritate să le și pună în practică. Adică să scape de acești oameni care aduc prejudicii atât cetățenilor unui județ cât și partidului din care fac parte. Noi, PNL, am adoptat criteriile noastre de integritate pentru candidații noștri de anul viitor și le vom aplica literă cu literă pentru fiecare candidat. Aștept și din partea celorlalte partide, în special din partea PSD, să aplice aceste criterii și în acest caz, al domnului Mircea Govor. Nu face cinste județului Satu Mare un asemenea lucru”, a afirmat deputatul Romeo Nicoară.

Consilierul județean Adrian Cozma acuză lipsa de moralitate din politică sătmăreană.

În ceea ce privește faptele de care am auzit că domnul vicepreședinte este acuzat, și este treaba justiției să facă dreptate într-adevăr, dar pe noi ca oameni politici, ca oameni implicați în administrație, în primul rând ne interesează tot ce înseamnă morală în politică, în administrație. În ultima perioadă am observat că aceste lucruri, din păcate, de mulți lideri județeni nu au fost  respectate. Eu am fost unul dintre cei care am spus mereu că nu este normală politica care se duce la nivelul unor partide și aici mă refer la PSD. Am avut suficiente luări de poziție în care am arătat că nu sunt de acord cu un anumit tip de politică. Mai ales în 2014. Este incontestabilă acea perioadă în care primari, funcționari publici au fost amenințați. Partidul nostru a fost unul care și-a asumat și a făcut o plângere penală în acest sens. Este o politică care din punctul nostru de vedere de mult a apus și nu vrem să ne gândim că mai există astfel de derapaje din partea vreunui lider politic.  

Fiecare persoană își poartă crucea, va răspunde în fața legii. Repet, ca persoană, ca om, e regretabil ce i se întâmplă domnului vicepreședinte, dar oarecum era previzibil din demersurile pe care le-a întreprins în ultima perioadă, mai ales în timpul campaniei din 2014. Nu putem să uităm de acea ordonanță de urgență 55, când am ieșit public și am spus că se fac presiuni asupra primarilor și inclusiv promisiuni de a se da fonduri sau nu în funcție de partidul pe care-l vor alege în urma plecării din partidul nostru. Onestitatea primarilor noștri a fost grav plătită, și în sensul ăsta am putut observa acele fonduri care au fost orientate doar spre primari PSD”, a declarat consilierul județean Adrian Cozma.