PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Blaga: ”Satu Mare este cel mai rămas în urmă oraș din partea de nord-vest a României” (VIDEO)

Prezent la Satu Mare pentru lansarea candidaților PNL pentru alegerile locale din iunie, copreședintele Vasile Blaga a afirmat că municipiul reşedinţă de judeţ este cel mai rămas în urmă oraș din zona de nord vest a României. Afirmația a fost făcută azi în cadrul unei conferințe de presă la care a mai participat copreședintele PNL Alina Gorghiu precum și cei doi copreședinți de la nivel județean, Romeo Nicoară și Adrian Cozma, care sunt și candidații liberalilor la alegerile locale pentru Consiliul Județean, respectiv Primăria municipiului Satu Mare.

În deschiderea conferinței, Alina Gorghiu a afirmat că PNL Satu Mare este un exemplu pentru liberali, această organizaţie fiind foarte afectată de migraţiile politice.

În continuarea întâlnirii cu presa, copreședintele Alina Gorghiu a arătat că liberalii propun doi oameni tineri pentru președinția Consiliului Județean și Primăria municipiului Satu Mare. ”Este un exemplu pentru noi judeţul Satu Mare, care a fost unul destul de afectat de hemoragia traseismului politic încurajat sau generat de dl. Dragnea. Romeo Nicoară, care va ocupa poziția întâi la Consiliul Județean, și Adrian Cozma, care va fi candidatul PNL pentru municipiul Satu Mare, sunt doi oameni tineri, dedicați acestei comunități. Dacă societatea din România și-a dorit schimbarea, cred că PNL a înțeles acest mesaj și a venit cu doi oameni tineri care pot face față frumos acestei competiții electorale, cu proiecte, cu un program de guvernare locală solid”, a spus Alina Gorghiu.
Copreședintele PNL a mai precizat că această competiție electorală, a alegerilor locale, pornește cu două vulnerabilități, făcând referire la legea care permite traseismul politic și la legea electorală care permite alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, afirmând că PNL va face toate demersurile pentru ca edilii să fie aleși în două tururi.

Copreședintele Vasile Blaga a spus despre Satu Mare că pare a fi blestemat și că a avut parte doar de primari neperformanți, acesta fiind și motivul pentru care orașul nu s-a dezvoltat.

”Parcă Satu Mare a fost blestemat să aibă parte doar de primari neperformanți. Este, din nefericire, cel mai rămas în urmă oraș reședință de județ din partea de nord-vest a României. Nu se poate compara cu Oradea sau Arad, dar uitați-vă cum arată în oraș mult mai mic, dintr-un județ mult mai mic, Zalăul, ca infrastructură, dezvoltare economică, și cum arată Satu Mare. Acest municipiu a avut doi primari pe care nu i-a interesat sub nicio formă dezvoltarea orașului sau atragerea de fonduri europene. De altfel, actualul primar al municipiului Satu Mare s-a mulțumit cu doar cele 11 milioane pe care le-a primit fără niciun efort. În rest, absolut nicio inițiativă. Aceasta este situația acestui oraș azi. Eu cred că sunt create premizele ca o guvernare liberală să demonstreze de ce este în stare și la Satu Mare”, a declarat Blaga.
De asemenea, copreședintele PNL a mai precizat că, potrivit ultimului raport Forbes, pe primele locuri se află orașele Timișoara, Cluj, Oradea, Brașov, Arad, toate cu primari PNL, municipiul Satu Mare fiind pe locul 24 în acest clasament a celor mai bune orașe pentru afaceri din România,

Cei doi copreședinți au mai arătat că, pentru alegerile locale, nu vor face nicio alianță electorală cu vreo altă formațiune politică, dar a adăugat că după alegeri vor fi purtate discuții pentru formarea unei coaliții majoritare.