Ultima actualizare: azi, 18:20
Locale

Blaga: ”Satu Mare este cel mai rămas în urmă oraș din partea de nord-vest a României” (VIDEO)

conferinta PNL, romeo nicoara, vasile blaga, alina gorghiu, adrian cozma (12)Prezent la Satu Mare pentru lansarea candidaților PNL pentru alegerile locale din iunie, copreședintele Vasile Blaga a afirmat că municipiul reşedinţă de judeţ este cel mai rămas în urmă oraș din zona de nord vest a României. Afirmația a fost făcută azi în cadrul unei conferințe de presă la care a mai participat copreședintele PNL Alina Gorghiu precum și cei doi copreședinți de la nivel județean, Romeo Nicoară și Adrian Cozma, care sunt și candidații liberalilor la alegerile locale pentru Consiliul Județean, respectiv Primăria municipiului Satu Mare.

În deschiderea conferinței, Alina Gorghiu a afirmat că PNL Satu Mare este un exemplu pentru liberali, această organizaţie fiind foarte afectată de migraţiile politice.

În continuarea întâlnirii cu presa, copreședintele Alina Gorghiu a arătat că liberalii propun doi oameni tineri pentru președinția Consiliului Județean și Primăria municipiului Satu Mare. ”Este un exemplu pentru noi judeţul Satu Mare, care a fost unul destul de afectat de hemoragia traseismului politic încurajat sau generat de dl. Dragnea. Romeo Nicoară, care va ocupa poziția întâi la Consiliul Județean, și Adrian Cozma, care va fi candidatul PNL pentru municipiul Satu Mare, sunt doi oameni tineri, dedicați acestei comunități. Dacă societatea din România și-a dorit schimbarea, cred că PNL a înțeles acest mesaj și a venit cu doi oameni tineri care pot face față frumos acestei competiții electorale, cu proiecte, cu un program de guvernare locală solid”, a spus Alina Gorghiu.
Copreședintele PNL a mai precizat că această competiție electorală, a alegerilor locale, pornește cu două vulnerabilități, făcând referire la legea care permite traseismul politic și la legea electorală care permite alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, afirmând că PNL va face toate demersurile pentru ca edilii să fie aleși în două tururi.

conferinta PNL, romeo nicoara, vasile blaga, alina gorghiu, adrian cozma (25)

Copreședintele Vasile Blaga a spus despre Satu Mare că pare a fi blestemat și că a avut parte doar de primari neperformanți, acesta fiind și motivul pentru care orașul nu s-a dezvoltat.

”Parcă Satu Mare a fost blestemat să aibă parte doar de primari neperformanți. Este, din nefericire, cel mai rămas în urmă oraș reședință de județ din partea de nord-vest a României. Nu se poate compara cu Oradea sau Arad, dar uitați-vă cum arată în oraș mult mai mic, dintr-un județ mult mai mic, Zalăul, ca infrastructură, dezvoltare economică, și cum arată Satu Mare. Acest municipiu a avut doi primari pe care nu i-a interesat sub nicio formă dezvoltarea orașului sau atragerea de fonduri europene. De altfel, actualul primar al municipiului Satu Mare s-a mulțumit cu doar cele 11 milioane pe care le-a primit fără niciun efort. În rest, absolut nicio inițiativă. Aceasta este situația acestui oraș azi. Eu cred că sunt create premizele ca o guvernare liberală să demonstreze de ce este în stare și la Satu Mare”, a declarat Blaga.
De asemenea, copreședintele PNL a mai precizat că, potrivit ultimului raport Forbes, pe primele locuri se află orașele Timișoara, Cluj, Oradea, Brașov, Arad, toate cu primari PNL, municipiul Satu Mare fiind pe locul 24 în acest clasament a celor mai bune orașe pentru afaceri din România,

Cei doi copreședinți au mai arătat că, pentru alegerile locale, nu vor face nicio alianță electorală cu vreo altă formațiune politică, dar a adăugat că după alegeri vor fi purtate discuții pentru formarea unei coaliții majoritare. 

53 comentarii

 1. eu Răspunde

  Suntem cel mai ramas in urma oras datorita guvernarii PDL, care nu a investit nimic in oras sau in judetul Satu Mare

 2. x-ulescu Răspunde

  liberalii ling unde inainte au scuipat ..!! odata nu se aliaza cu pdl-istii ..odata nu se poate fara ei … seara candideaza in USL ..dimineata dupa alegeri .. nu mai sunt in alianta ( dar nu renunta la post cei alesi pe liste USL)..
  odata VOTEAZA !! alegerea primarului in un singur tur,,apoi
  sa razgindesc.. Deci dupa ceasta logica candideaza la librali
  si dupa alegeri trec la comunisti sau fascisti dupa cum au interesul si ordinul de zi .

  • monulescu Răspunde

   Ei ling impreuna cu UDMR ca sa fure voturi. Asta e politica lor ! Da sa le fie rusine ca satmarenii nu mai pot fi prostiti de acesti lingai

 3. servus Răspunde

  suntem cel mai in urma oras datorita udmr ului si asa vom ramane daca udmr-pnl va face alianta, vom fi in troaca de porci

 4. cozmuta Răspunde

  haha si cozmuta ne va duce in topul clasamentului cu caracterul lui infect si zero experienta in administratie!

 5. Marius Răspunde

  Bine mai Blaga, bine mai ,,Buldogule,,, da acuma ti+ai amintit ca Satu Mare e ramas in urma, cand vi si tu o data la 5 ani?? Da cand erai ministrul Dezvoltarii (ce-i drept nu mult timp) nu te-ai gandit la asta?? Macar asa ca sotia ta e din Satu Mare. Fratilor, am o veste….banii pe care ii gestioneaza un primar vin asa: de la bugetul local (unde depinde de vointa primarului si a Consiliului Local pe ce merg banii) de la UE (unde se lucreaza la proiecte europene de catre functionarii primariei, Coica anuntand deja cateva din ele) si desigur de la Bucuresti, unde, cu toata sinceritatea, si cat timp a fost PSD la guvernare, municipiul nu a primit bani decat pt Tehnic Asist (drum Careiului), dar mai ales in guvernarea PDL, unde si Blaga era, municipiul nostru drag nu a primit nimica. Bineinteles, ca trotuarele, centrul etc aa unde umbla mii de oameni zilnic se poate face cu vointa, si nu cu bani multi, sa arate frumos, insa asta iar depinde de cat de bun gospodar e primarul. Momentan, s-a dovedit ca nu prea avem cu ce ne lauda…

 6. Marian Răspunde

  coica a fost mult mai slab decat illes care a fost foarte slab. ce a facut coica pentru oras? absolut nimic. nu mai votez cu el niciodata. iar pentru ca sunt roman si la Satu Mare votul etnic aduce castigatorul am sa merg cu Cozma la alegeri. Simt eu ca are potential si ca va face o treaba buna.

  • gica Răspunde

   Du te ma serios cu cine mergi tu? Cu tigareta 2?

  • kalaman Răspunde

   La noi, de exemplu a asfaltat drumul, a aizolat blocul. Ti se pare ca nu a facut nimic ? De 25 de ani nu am calcat pe asfalt pe strada unde locuiesc eu. Asa ca vorbeste numai in numele tau !

   • Unu' Răspunde

    Fostul primar, ala foarte slab, udemerist, impreuna cu fosta coalitie sunt “vinovati” pentru 90% din ceea ce s-a realizat in oras!
    Tot ce inaugureaza olteanul chel in zilele astea sunt rezultatul muncii depuse de fosta echipa UDMR-PNL-PD-L, la care fosta “opozitie” adica pesedeii s-au opus din rasputeri! De aceea nu avem azi al treilea pod, centura si multe altele …
    Pesedeii merg pe principiul, daca noua nu ne pica nimic, nu se face nimic in oras!
    Meritul lui coica: a furat pista de biciclete in Carpati II (Lucian Blaga) si a transformat-o in locuri de parcare pentru jenibila lui flota de ambulante si pentru medicii de la cabinet, ca biatii pacienti nu pre au loc acolo (majoritatea nu-si permit o masina!)!!!!

    Ca sa-ti treaca duhoarea orala de dupa curlingus, fa gargara cu chloroform … poate ca-ti da coica …

 7. petre david Răspunde

  in toata istoria satmarului mai slab primar ca si coica nu a fost , bonus pentr acest blestem este ca primarul satmarului este oltean si chel , blestem curat

  • Luli Răspunde

   A fost mult mai bun Ilyes ca nu a facut nimic pentru oras.

   • Unu' Răspunde

    Fostul primar, ala foarte slab, udemerist, impreuna cu fosta coalitie sunt “vinovati” pentru 90% din ceea ce s-a realizat in oras!
    Tot ce inaugureaza olteanul chel in zilele astea sunt rezultatul muncii depuse de fosta echipa UDMR-PNL-PD-L, la care fosta “opozitie” adica pesedeii s-au opus din rasputeri! De aceea nu avem azi al treilea pod, centura si multe altele …
    Pesedeii merg pe principiul, daca noua nu ne pica nimic, nu se face nimic in oras!
    Meritul lui coica: a furat pista de biciclete in Carpati II (Lucian Blaga) si a transformat-o in locuri de parcare pentru jenibila lui flota de ambulante si pentru medicii de la cabinet, ca biatii pacienti nu pre au loc acolo (majoritatea nu-si permit o masina!)!!!!

    Ca sa-ti treaca duhoarea orala de dupa curlingus, fa gargara cu chloroform … poate ca-ti da coica …

  • profesor Răspunde

   Inseamna ca dumneata nu cunosti istoria Satmarului!

 8. Ionel Patrutz Răspunde

  Vai de steluta lui de oras. M-am lamurit si cu Coi Ca si cu Ilyes…ar fi timpul sa mai schimbat ceva

 9. Alegator Răspunde

  D-le Blaga aveti legaturi stranse cu Satu Mare.Doamna D-voastra e satmareanca insa n-am primit sprijin in perioada cand P D L era la guvernare in alianta cu U D M R. Cu ,,ciclofenderii “pe cae-i propuneti nu veti izbuti nimic.Din adins parca vreti sa abandonati Satmarul cu asemenea,,Valori”. Ati mai bifat o actiune. ,,Si cu asta ce-am facut”?

 10. jos COICA Răspunde

  JOS COICA JOS COICA JOS COICA HUUUUUU COICA , ne rupem masinile in oras nerusinatule , ajunge cu hotia COICA ajungee

 11. bela Răspunde

  Satmareni trebuie sa stie ca nu este bun nici psdul nici udmrul Am vazut ce poate amandoi

 12. rudi Răspunde

  eu personal m-am saturat de minciunile si AMANTLICURILE din primarie a lui COICA DOREL , plus tupeul ordinar in care iese si arunca vina in stinga si dreapta , daca nu era mizeria numita USL acest PINOCHIO , nu ajungea primar niciodata in SATU-MARE , sa fie foarte clar

  • cetatean bun Răspunde

   Dumneata vezi chiar invers problemele.Pai nu intotdeauna cei din UDMR aruncau vina la altii in curte ?

 13. Ion Răspunde

  Din pacate are perfecta dreptate, in orasul asta nu se intampla nimic constructiv, inafara de jafuri si furturi. COIca a promis, ca vine el si face si a facut un rahat. numai interesul lui propriu si l-a urmarit. eu cred ca trebuie sa schimbam ceva neaparat.

  • moriko Răspunde

   Da tu unde traiesti? Nu in Satu Mare sigur de nu vezi cat e s-au schimbat in acest oras de cand e Coica primar.E singurul primar care chiar a facut orasul sa arate a oras.

   • Unu' Răspunde

    Fostul primar, ala foarte slab, udemerist, impreuna cu fosta coalitie sunt “vinovati” pentru 90% din ceea ce s-a realizat in oras!
    Tot ce inaugureaza olteanul chel in zilele astea sunt rezultatul muncii depuse de fosta echipa UDMR-PNL-PD-L, la care fosta “opozitie” adica pesedeii s-au opus din rasputeri! De aceea nu avem azi al treilea pod, centura si multe altele …
    Pesedeii merg pe principiul, daca noua nu ne pica nimic, nu se face nimic in oras!
    Meritul lui coica: a furat pista de biciclete in Carpati II (Lucian Blaga) si a transformat-o in locuri de parcare pentru jenibila lui flota de ambulante si pentru medicii de la cabinet, ca biatii pacienti nu pre au loc acolo (majoritatea nu-si permit o masina!)!!!!

    Ca sa-ti treaca duhoarea orala de dupa curlingus, fa gargara cu chloroform … poate ca-ti da coica …

 14. pirike Răspunde

  poate domnul COICA sa ne spuna de povestea zonei metropolitane?? cu RENTEA in rol secundar , ne spunea de vaporase pe somes , barcute , etc

 15. tanar Răspunde

  Tineri și atât…..
  În rest nimic Cosma este acuzat
  .prin oraș ca a făcut trafic cu țigări când lucra în Halmeu.
  Iar celalalt un om comod care doar plimba actele din stânga în dreapta prin Ferentari.
  D-l Blaga cred ca este scleroza t complet când era la putere cu nevasta sătmărean că-ți bani a alocat pt SM
  Asa ca la pușcărie cu voi hoților și mincinoșilor ce sunteți toți.

 16. mia Răspunde

  OARE CINE A FUGIT CU BAZA DE DATE A P.D.L SM ACUM 2 ANI ????

 17. VIORICA DIN 16 Răspunde

  ioii , io il votez pe domnul primar COICA daca ne mai aduce muzica populara pe scena in micro 16, recunosc sunt o pensionara proasta de aia l-am votat si il votez in continuare , nu-i bai ca mine , dar muzica populara sa avem sa joc si eu cu MARIN sotul , nu conteaza ca vb lumea ca orasul arata ca si dupa razboi , eu cind voi dansa cu MARIN sotul voi uita de toate gropile din oras , votam COICA ca ni tare drag, si mie si lui MARIN sotul

 18. mihai Răspunde

  Coica la puscarie cu el, Cozma la fel, Resler ii omu lui Cozma, ajung sa votez fortat cu omul care discrimineaza romanii la ei in tara (Gabor K.)

  • erika Răspunde

   De ce sa mearga la puscarie pentru corectitudine ,cinste si dreptate? Acolo sa ajunga ceilalti care nu au in bagaje aceste calitati.

   • Unu' Răspunde

    Fostul primar, ala foarte slab, udemerist, impreuna cu fosta coalitie sunt “vinovati” pentru 90% din ceea ce s-a realizat in oras!
    Tot ce inaugureaza olteanul chel in zilele astea sunt rezultatul muncii depuse de fosta echipa UDMR-PNL-PD-L, la care fosta “opozitie” adica pesedeii s-au opus din rasputeri! De aceea nu avem azi al treilea pod, centura si multe altele …
    Pesedeii merg pe principiul, daca noua nu ne pica nimic, nu se face nimic in oras!
    Meritul lui coica: a furat pista de biciclete in Carpati II (Lucian Blaga) si a transformat-o in locuri de parcare pentru jenibila lui flota de ambulante si pentru medicii de la cabinet, ca biatii pacienti nu pre au loc acolo (majoritatea nu-si permit o masina!)!!!!

    Ca sa-ti treaca duhoarea orala de dupa curlingus, fa gargara cu chloroform … poate ca-ti da coica …

 19. romica Răspunde

  S-a gasit si Blaga sa comenteze chiar despre Satu Mare. Probabil stie ca PSD este un pericol pentru ei . Oricum sa -i fie rusine ca vorbeste fara sa gandeasca ce spune

 20. larisa pop Răspunde

  Daca nici domnul Coica nu a facut proiecte pentru atragerea de fonduri europene ,atunci nu stiu cine a mai facut? Blaga probabil nu a vazut ca acest oras a prins viata doar de cand e domnul Coica primar.

 21. catalin Răspunde

  Romeo asta numai fata de primar nu are! Sa nu mai vorbesc de alte ,,calitati”.

 22. Cata Manelistul Răspunde

  Un singur om poate sa mai facă ceva în satu mare si acela e nimeni altul decatdomnul Horea Anderco.un domn si jumatate.

 23. romanul Răspunde

  Alo!!! P D Lul a distrus orasul Satu Mare!!! Buldogule aici nu prea se fura cum se fura in Oradea!!!…)))

 24. Om de afaceri Răspunde

  Ametitu ala de Romeo Dormeo Nicoara la Presedintia CJSM??? Vai de noi atunci!!!
  Cum sa impingi un travestit politic sa fie lresedinte cj? De ce nimeni din presa nu scrie cum a fost facu Blada in conferinta de presa, mai exact cum i s-a adresat Alina Ghiorghiu, “Domnul Dragnea”. Cu asa curve politice iese PNL travestit in fata?
  Voi nu sunteti liberali!!

 25. Sorin Pop vecinul Răspunde

  Eu sunt Pop Sorin vecinul Domnului Primar Coica. Vreau sa-i multumesc in public Domnului Primar ca m-a facut Sef Serviciu la Primarie, pe sotia mea a angajat la Transurban ca Director Economic, si fiul meu face toate proiectele si machetele cu parcari si stadioane pentru 10.000 de euro/bucata! Va multumesc Domnule Primar, mersi mult Vecine!!!

 26. Young man Răspunde

  Bravo Adi cozma.

  Te votam , asta dorim tineri nu comuniști bătrâni

 27. rentea Răspunde

  si eu i multumesc domnului primar ca de 4 ani ma tine pe linga el si nu fac nimic , domnul sa-i dea sanatate

 28. larisa pop Răspunde

  Va rog sa ma scuzati pntr comentul in care am scri de atragerea de fonduri europene a primarului mincinos Coica, am fost drogata si va promit ca , atunci cind consum droguri nu mai pun comentur multumesc

 29. gurnisson Răspunde

  Eu merg cu Cozma. Cu, Coica nu se poate merge mai departe. L-am votat in 2012 fiindca mi-a promis a 3-lea pod peste Somes. Unde este a 3-lea pod? Raspuns: in buzunarul PSD-ului

 30. Eu Răspunde

  Lasati-ma si cu Cozmik asta parca de cand s-a facut mare avocat a si uitat cum a ajuns aici. Cate tigaruse a pitit cat lobi a facut din fiul unui nimeni a ajuns mare politician rusine, si acum ne vinde gogosi si ne promite exact ce ne-a promis fiecare primar inaintea alegerilor. A cat face o cursa pana la noi in Italia sau Kentul cu cat merge fiti seriosi asta vrem…

 31. Nik Răspunde

  Un diler și drogat

 32. costica Răspunde

  tandala si pacala, sa inceapa circul!! traficantu si adormitu astia doi nici peste 20 de ani nu prind nimic, ce a facut si cozma in cons jud in afara de circ, astalalt adormit crede ca noi suntem tiganii din ferentari sa ne ia voturile pe o paine,halal candidati

 33. costica din 17 Răspunde

  Multumim lui COICA ca si-a batut joc de cartierul micro 17 , adio vot INCOMPETENTULE

 34. VOT Răspunde

  Votati COICA , si ne vom ineca in mocirla si gropi toti satmarenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.