PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PNL Satu Mare, primul partid care şi-a lansat candidaţii. Hotărâţi să câştige (FOTO&VIDEO)

Candidații Partidului Național Liberal și-au exprimat ferm hotărârea de a câștiga alegerile locale atât în municipiul cât și în județul Satu Mare. În cadrul evenimentului de lansare a celor peste 30 de candidați liberali, care a avut loc azi după-amiază la Casa de Cultură a Sindicatelor, conducerea centrală a partidului, prin vocea copreședinților Alina Gorghiu și Vasile Blaga, le-a transmis sătmărenilor că județul și municipiul Satu Mare au nevoie de schimbare, iar Romeo Nicoară la Consiliul Județean, Adrian Cozma la Primăria Satu Mare, precum și ceilalți candidați, pot face acest lucru.

Inițiativă și dezvoltare

După ce candidații liberali sătmăreni au primit încurajările din partea colegilor lor din județele învecinate, dar și din partea deputatului de Oaș, Andreea Paul, candidatul la președinția Consiliului Județean, Romeo Nicoară, a anunțat că a fost nominalizat de PNL pentru a ocupa locul unu pe listă pentru funcția de consilier județean și candidat pentru președinție la negocierile care vor avea loc după alegeri.
”Consider că este o funcție foarte importantă pentru că am văzut cu toții, în ultimii ani, ce s-a întâmplat, prin prisma acestei funcții, cu județul. Am onoranta misiunea de a duce filiala Satu Mare în situația de a ocupa această funcție pentru PNL pentru că, în primul rând, sunt sătmărean, sunt de 26 de ani alături de PNL Satu Mare și îmi doresc un lucru foarte important. Îmi doresc foarte mult ca în 5 iunie, la sfârșitul zilei de votare, când numărăm voturile, să obținem minim 30% din voturi pentru PNL. Vrem să respectăm performanța din 2014. Atunci am dovedit că putem, așa că se poate și acum. Voi munci mult, voi străbate județul. Avem ce prezenta și ce propuneri sătmărenilor pentru că au fost multe promisiuni făcute și nu s-au făcut. Mi-am propus ca slogan inițiativă și dezvoltare, pentru că de asta are nevoie județul Satu Mare”, a declarat Romeo Nicoară.

La rândul său, Adrian Cozma a spus că vrea să dezvolte orașul Satu Mare și că știe cum să facă acest lucru. “Azi  mă aflu în fața dumneavoastră în calitate de candidat la Primăria municipiului Satu Mare. Este o onoare deosebită pentru mine că pot să vă reprezint, îmi doresc să facem multe lucruri bune împreună pentru sătmăreni, însă, în același timp, sunt conștient de responsabilitatea care apasă pe umerii mei și a întregii echipe care ne-au acordat încrederea. Îmi doresc ca, împreună cu dumneavoastră, să dezvolt orașul Satu Mare, să-l aducem acolo unde-i este locul, știind foarte bine care-i sunt nevoile. Știm care sunt problemele sătmărenilor. De aceea, programul meu de guvernare locală va fi construit cu oameni serioși și numai după ce vom asculta toate părerile societății civile”, a mai spus Adrian Cozma.

 Liberalii vor câștiga

La începutul cuvântului său, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a dorit să mulțumească ironic președintelui Consiliului Județean pentru că, de îndată ce a ajuns să circule pe drumurile județene a scăpat și de ultima piatră la rinichi. Apoi, făcând o disticție între PSD, în dreptul căruia a pus cuvântul frică, și PNL, în dreptul căruia a pus cuvântul curaj, și-a exprimat convingerea că așa cum Klaus Iohannis a câștigat la alegerile prezidențiale din 2014 în județ, la fel vor câștiga și candidații liberali alegerile locale din data de 5 iunie.

Copreședintele Vasile Blaga a declarat că cei care au condus până acum destinele județului și municipiului Satu Mare nu au făcut nimic pentru dezvoltarea lor și că trebuie schimbați.
”Sunt convins că și Adrian Cozma va câștiga și Romeo Nicoară vor câștiga. Cu condiția să se bată, să fiți lângă ei, să înțelegeți că în această sală nu aveți niciun adversar. Adversarul nostru politic este PSD-ul. Noi avem un candidat bun pentru Primăria Satu Mare, cu un program clar, și pe care-l susținem. Asta trebuie spus în permanență sătmărenilor. Am convingerea că a venit și rândul orașului Satu Mare că să arătăm noi liberalii ce poate o administrație de dreapta”, a mai spus Blaga.

PNL Satu Mare a validat până azi candidaţii pentru funcţiile de primari din 30 de municipii, oraşe şi comune din judeţul Satu Mare. Toți aceștia au fost prezenți la evenimentul de lansare a acestora în cursa electorală.