Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

Discuţii pe tema sporurilor de la spital, în Consiliul Judeţean

adrian cozmaConsilierul judeţean Adrian Cozma, candidat la Primăria Satu Mare, a deschis în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean subiectul salarizării angajaţilor Spitalului Judeţean, afirmând că a primit informaţii cu privire la acordarea unor sporuri.

Adrian Cozma a făcut o serie de afirmaţii care au fost demontate pe loc de preşedintele Adrian Ştef şi managerul spitalului, Marcela Papici, semn că nu s-a documentat deloc înainte să deschidă subiectul.

Cozma a declarat că în vederea asigurării unor servicii medicale de calitate în judeţul nostru, pe fondul migrării personalului de specialitate din domeniul  amintit, să se facă promovarea angajaţilor, dar să se dea şi sporuri.

“Fac un apel către conducere, acolo unde trebuie acordate sporuri, şi dacă sunt îndeplinite toate criteriile, să fie acordate, nu sunt mari, dar poate pentru acel salariat 50 – 100 de lei la salar contează foarte mult”, a spus Cozma.

El a spus că sunt şi procese între sindicate și conducere, lucru dezminţit de managerul Marcela Papici.

Preşedintele Adrian Ştef i-a reamintit că instituţia judeţeană s-a implicat în aducerea de noi medici, dovadă fiind şi proiectul ANL de construire de locuinţe pentru medici.

“Începând din iunie 2015 de când am ajuns la spital am făcut concursuri şi s-au angajat 182 de persoane ca şi personal auxiliar şi au venit 14 medici noi, aduşi prin efortul colectiv al Comitetului Director şi al Consiliului Judeţean. Din fericire nu aveam această problemă  cu care se confruntă multe spitale din ţară, a migraţiei personalului, dimpotrivă, se dovedeşte că suntem un spital în care lumea îşi doreşte să vină”, a spus Marcela Papici.

Referitor la sporuri, ea a precizat că au fost tăiate încă din anul 2010 iar colaborarea cu sindicatele este tot mai bună.

“Sporurile acestea au fost tăiate în 2010, există documente care arată acest lucru. Din cauza  bugetului spitalului sporurile nu au putut fi acordate, cu toate că sindicatele au făcut demersuri în acest sens. Nu suntem daţi în judecată în momentul acesta de nicio organizaţie sindicală, dimpotrivă, la stabilirea salariilor personalului nou încadrat sindicatele au fost chemate, există procese verbale în acest sens”, a mai spus Papici.

sedinta consiliul judetean 2

Managerul a adăugat că în luna octombrie a fost un control la spital, în urma unei interpelări a unui deputat, şi s-a decis revocarea sporurilor pentru personalul TESA.

Cu privire la avansările în grad, managerul a precizat că se organizează concursuri de două ori pe an, angajaţii având posibilitatea să se înscrie.

Medicul Virgul Enătescu a intervenit spunând că trebuie foarte atent făcute promovările astfel încât să se facă pe bază de competenţă, să nu fie promovaţi “toţi proştii”.

Referitor la nivelul de salarizare, Marcela Papici a explicat că există legislaţie naţională care reglementează aceste aspecte, care probabil ar trebui schimbată.

6 comentarii

  1. Zelu Răspunde

    No stai o băgat ca musca n lapte boul asta.Si mai vrea sa fie primar.

    • kionnuinimeni Răspunde

      sterge-te la gura… de limba romana.
      are tot dreptul, Spitalul Judetean e sub tutela Cosiliului Judetean.
      “no ni ma la el” de zelos.

  2. Apan Răspunde

    Mare i gradina Domnului.

  3. florica Răspunde

    Ce sa faci domnu Cosma daca te-ai maritat si soacra lucreaza la spital probabil ca saraca a ramas si ea fara un spor de carat hirtii ca al rol nu prea vad sal aiba in spital decit de la un birou in altul la cafelute si uite asa trece ziua de munca

  4. mama Răspunde

    Sunt o grămadă de academicieni proști. Ce competențe are academicianul să acuze medicii că sunt proști. Dacă îi știe de ce nu dă nume. Cred că obstrucționează justiția și numai un prost aduce acuzații nefondate. Celor care acuză nefondat să le putrezească limba în gură.

  5. Sătmărean Răspunde

    În timp ce oameni cu zile mor în spital, cum ar fi cazul lui Anca Cosma, o tânără ce s-a dus să nască în iunie anul trecut, oameni din spital ce nu-ți fac datoria primesc sporuri imense. Cum se simte un medic ce nu și-a făcut datoria, ale cărui greșeli de malpraxis sunt ascunse de o comisie medicală, care a lăsat doi copii orfani?! De ce conducerea spitalului a obstrucționat organele judiciare ce au fost implicate în acest caz? De ce se ocupă de mușamalizări de greșeli, soldate cu moartea pacienților? Cum își permit să mai deschidă gura oameni vinovați de moartea acestei tinere paciente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.