ALDE propune reducerea cotelor de impozitare, scutiri de impozite pentru firmele care își extind afacerile sau își înființează firme noi și creșterea gradului de colectare de la 82% în prezent la peste 90%.
Dezvoltarea economică a municipiului este o prioritate pentru primar și consilierii locali care la rândul lor sunt în contact permanent cu mediul de afaceri și este un partener de dialog, urmărind ca nivelul de impozitare de la nivel local să fie unul stimulativ, echitabil și neîmpovărător.
ALDE își propune:
- atragerea a cel puțin cinci noi investitori de nivel mediu și mare (cu crearea a minim 300 locuri de muncă noi) care să își deschidă afaceri în Satu Mare.
- Nici un investitor important dintre cei existenți să nu își închide afacerile sau să nu își reducă semnificativ numărul de angajați
- Stabilirea unor cote de impozitare în concordanță cu realitățile economico-sociale de la nivelul municipiului
- Gradul de colectare al DITL să depăsească 90%. (în prezent este 82%)
Se va efectua o analiză privind gradul de impozitare actual vis-à-vis de nivelul de dezvoltare economică a municipiului, de situația agenților economici, de profitabilitatea acestora … ( lucru care nu s-a făcut până acum) corelat cu legislația în vigoare.
- Intâlnire între Primar (însoțit de specialiști din cadrul DITL), consiliul local și mediul de afaceri, reprezentanți ai societății civile pentru a afla nevoile acestora și greutățile cu care aceștia se confruntă.
- Formarea unei echipe mixte de lucru din reprezentanți ai DITL, consilieri locali, reprezentanți ai oamenilor de afaceri și ai societății civile, care să lucreze la stabilirea unor cote de impozitare în concordanță cu situația economico-socială a municipiului, atractive pentru noi investitori, neîmpovărătoare, care să permită o dezvoltare economică sustenabilă a municipiului Satu Mare. Echipa informează în permanență primarul cu privire la discuțiile și concluziile la care a ajuns.
- Reducerea cotelor actuale de impozitare:
- Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice de la maxim permis de lege cât este în prezent 1,3% la un maxim de 0,5%. (Satu Mare are în prezent 1,3%, cea mai mare cotă din România în condițiile în care județele din Nord-Vestul Transilvaniei au stabilite cote între 0,2% și 0,6%). Legea permite o cotă între 0,2 și 1,3%.
- Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor juridice de la maxim permis de lege cât este în prezent 1,3% la un maxim de 1% . Legea permite o cota între 0,2 și 1,3% .
- Pentru terenurile din extravilan de la cota maximă permisă de lege cât este stabilit în prezent la un nivel care să fie în concordanță cu dezvoltarea economică de la nivel local.
- Scutiri de impozite și taxe, pe perioade cuprinse între 3 și 5 ani, pentru societăți care vin și deschid afaceri noi în Satu Mare sau pentru societăți locale existente care își extind afacerile și angajează un număr minim de angajați (pe toată perioada în care beneficiază de scutire trebuie să își mențină un număr minim de angajați)
- Creșterea gradului de colectare la nivelul DITL la peste 90% de la 82% cât este în prezent. (Acest lucru va permite scăderea cotelor de impozitare de mai sus)
Calendar de întâlniri periodice între Primar, consiliul local și mediul de afaceri, societate civilă pentru a avea o imagine clară și permanentă a nevoilor și a gradului de împovărare al acestora.
Punctual ALDE propune:
- Reducerea cotelor de impozitare astfel încât acestea să fie în concordanță cu situația economico-socială a municipiului Satu Mare
- Scutiri de impozite, pe perioade între 3 și 5 ani, pentru firmele noi care își deschid afaceri în municipiu sau pentru cele existente care își extind afacerile actuale și angajează un număr minim de persoane.
- Creșterea gradului de colectare la nivelul municipiului la peste 90% de la 82% cât este în prezent.
Nu te-aș vota nici dacă ți-ai lua doctoratul în “și”.
Atunci te-oi vota cand ajunge Govorila la inchisoare DIN NOU pentru cat a furat si a jecmanit acest judet. Si pentru ca v-ati aliat cu astfel de borfasi pe care si Dumnezeu ii bate: nepotii lui govor au o boala de sange!
lasa-te ma gunoiule !
nu te mai crede nimeni !
daca te-ai delimita de penalii GOVOR MIRCEA si SILAGHI OVIDIU, poate ai mai avea o sansa in politica !
promisiuni, nimic viabil !
un zero barat acest nemernic ,, cine il voteaza inseamna ca nu are discernamint
Stef vine DNA ul! Stef e un mafiot alaturi de Govor si Silaghi si Coica impreuna au furat, trebuie sa plece impreuna. Hotilor ati nenorocit acest judet!
http://www.voceatransilvaniei.ro/mircea-govor-trimis-judecata-procurorii-dna-l-au-luat-vizor-pe-adrian-stef/
Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, se află în vizorul procurorilor, după ce DNA a dispus extinderea urmăririi penale in rem pentru folosirea funcției publice în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Noul dosar este disjuns din cel al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, trimis deja în judecată de DNA.
http://www.voceatransilvaniei.ro/mircea-govor-trimis-judecata-procurorii-dna-l-au-luat-vizor-pe-adrian-stef/
Adrian Ștef, vizat de ancheta DNA
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem pentru folosirea funcției publice în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Procurorii DNA spun că în context al reorganizării structurilor ANAF, și Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare și vicepreședinte al PNL Satu Mare la acel moment, a acționat, în cursul lunii august 2013, pentru numirea unor persoane din anturaj/obediente/membri PNL, pe funcții de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, respectiv a Serviciilor Fiscale municipale și orășenești de la nivel județean.
”De menționat că acesta a acționat de maniera mai sus arătată în urma unor negocieri pe care le-a purtat anterior cu inculpatul Govor Mircea, respectiv Ardelean Ioan Mircea, aceștia stabilind concret care persoane să ocupe funcții de conducere la instituția mai sus menționată, pe baza unor criterii exclusiv politice, în contextul în care la acea vreme, coaliția aflată la putere în acel moment (Uniunea Social Liberală) era formată din partidele PSD și PNL”, se arată în rechizitoriul DNA.
Astfel, potrivit procurorilor, la data de 6 august 2013, Adrian Ștef, cu sprijinul lui Ioan Mircea Ardelean, a procedat la identificarea unor posturi vacante în domeniul fiscal de la nivel județean, în scopul redistribuirii, precum și la vacantarea altor posturi ocupate de persoane care nu se aflau în sfera sa de interese.
”De asemenea, cei doi au convenit asupra necesității vacantării unor posturi de conducere la Serviciul Fiscal Carei (unde pe postul de adjunct șef serviciu fiscal, numitul Spătar Sabin a fost înlocuit de numitul Sas Lucian, persoană din anturajul lui Ștef Adrian). La aceeași dată, Ștef Adrian a manifestat interes pentru numirea lui Toth Călin Ioan pe funcția de trezorerier șef al AJFP Satu Mare, intenție ce nu s-a concretizat, pe funcția respectivă fiind numită ulterior numita Kotai Maria. Nemulțumit de această numire, Ștef Adrian a luat legătura cu numita Barbul Mona Carla (persoană care în octombrie 2013 a fost numită director executiv interimar în cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj, la intervenția pe care numitul Silaghi Ovidiu, Ministrul Transporturilor la acea vreme, ar fi făcut-o pe lângă Chițoiu Daniel), căreia i-a comunicat că va încerca să ia legătura în acest sens cu ministrul Finanțelor Publice de la acea vreme, numitul Chițoiu Daniel (membru PNL), prin intermediul directorului său de cabinet, numitul Vulpescu Dumitru Remus. În acest sens, Ștef Adrian Mihai l-a contactat telefonic pe Vulpescu Dumitru Remus, care l-a asigurat că a transmis doleanța sa în legătură cu numirea lui Toth Călin ”mai departe”, adică factorilor decidenți din cadrul ANAF, respectiv ministrului Finanțelor Publice. În continuare, Ștef Adrian își exprimă nemulțumirea în legătură cu faptul că propunerile cu persoanele afiliate politic ce urmează să ocupe funcții de conducere (fie din PSD, fie din PNL) în cadrul nou constituitei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare trebuie trimise de Mircea Govor pe mail lui Andrei Dolineaschi (secretar general PSD), fapt pe care Ștef Adrian îl consideră inoportun, atâta vreme cât ministrul de Finanțe este membru PNL. Astfel, cei doi interlocutori au convenit ca listele cu persoanele agreate de PNL să fie trimise direct lui Vulpescu Dumitru Remus, urmând ca acesta să le redirecționeze către ministrul finanțelor publice, respectiv conducerea ANAF. Pe cale de consecință, există indicii rezonabile că numitul Ștef Adrian, sprijinit și de către numita Papici Marcela (viceprimar al municipiului Satu Mare și membru PNL la acea vreme), respectiv Ovidiu Silaghi, au înaintat la ANAF o listă proprie cu persoanele avute în vedere pentru ocuparea posturilor”, se arată în documentul DNA.
Anchetatorii mai susțin că, în perioada august – octombrie 2013, Adrian Ștef a avut mai multe întâlniri atât cu ministrul finanțelor publice, cât și cu președintele ANAF, Gelu Diaconu, ocazii cu care acesta și-ar fi folosit influența și autoritatea sa de vicepreședinte PNL Satu Mare, respectiv de președinte al CJ Satu Mare, în vederea numirii unor persoane agreate în funcții de conducere în cadrul AJFP Satu Mare.
Potrivit procurorilor DNA, la data de 07.08.2013, Mircea Govor are o discuție în contradictoriu cu Adrian Ștef, din care se desprinde cu ușurință concluzia că posturile vacante din organigrama AJFP Satu Mare urmează a fi ocupate doar în urma unor negocierilor purtate între liderii politici ai PSD și PNL, neavând importanță criteriul profesional:
” Domn (Ștef Adrian) : – Da !
GOVOR MIRCEA VASILE : – Măi Adi !
Domn : – Da.
GOVOR MIRCEA VASILE : – Io am circul de pe lume aici măi !
Domn : – Na, ce s-o întâmplat ?
GOVOR MIRCEA VASILE : – Păi da’ astea nu-s măi, acesta, în primul rând acesta pe care l-ai pus tu la Negreşti îi de la PDL şi măi, îţi spun io…
Domn : – Măi !
GOVOR MIRCEA VASILE : – Na bun, acuma Adi, îţi spun ceva, toţi îmi sar în cap, toată lumea îmi sare în cap de acolo…
Domn : – Mircea, ascultă-mă te rog frumos.
GOVOR MIRCEA VASILE : – Da.
Domn : – Te rog frumos ascultă-mă.
GOVOR MIRCEA VASILE : – Da.
Domn : – Deci, numirile astea, numirile astea care noi le facem….
GOVOR MIRCEA VASILE : – Adi, nu-i aşa, că astea locuri cheie, dă-le dracului să le f… că acum oamenii ăştia ştiu…
Domn : – Stai măi un pic atuncia, te rog nu mă suna de faţă cu oamenii ! Dacă vrei discutăm noi separat chestiunea asta.
GOVOR MIRCEA VASILE : – Nu-i bai, io opresc, io sun la Bucureşti şi opresc numirile.
Domn : – Na opreşte, opreşte cum vrei tu, asta este, n-am ce să fac, dacă tu discuţi cu oamenii mei pe care io îi fac şi io îi pun, tu îi opreşti, io n-am discutat niciodată, nici o propunere de a ta.
GOVOR MIRCEA VASILE : – Na bine Adi, îi vorba, ştii ce spun ăştia, de ce luaţi de la PDL măi, ne-o f… într-una şi acum îi luaţi voi şi îi faceţi PNL…
Domn : – Mircea, ascultă-mă te rog frumos, dacă vrei să discutăm nu discuta cu mine îi şedinţă… te rog frumos.
GOVOR MIRCEA VASILE : – Da’ unde eşti acum ?
Domn : – Îs la birou, da’ n-am discutat niciodată nici o numire de a ta, nici un nume nu l-am discutat.
GOVOR MIRCEA VASILE : – Da Adi, Adi, stai un pic, că şi asta îi o chestie, da’ io, io efectiv nici io n-am spus până acum nimic, da’ asta, îmi spun oamenii ăştia acesta domnule, o venit de la PDL acum şi într-una o fost în circ şi în scandal cu el şi acum l-a şi luat voi ca să continuăm circul şi scandalul, dă-le dracului măi !
………………………………………………………………………..
Domn : – Deci Mircea, nu mai fac nici o propunere, nu mai discut nimic, am închis subiectul când vine Ovidiu (se referă la Ovidiu Silaghi) să şi le f…, io am închis subiectul, gata ! Nu mă mai interesează !… Nu mă mai interesează !”…..