Ultima actualizare: azi, 10:16
Locale

Street Music Festival: Ei sunt muzicienii care ne vor încânta în acest week-end

street music festivalSatu Mare se umple de muzică. Spațiile publice din centrul orașului vor fi invadate de muzicieni din mai multe colțuri ale bătrânului nostru continent, sătmărenii având ocazia de a asculta muzică în stiluri blues, jazz, funky, pop, world music, clasic, etc.

Street Music Festival, unicul eveniment de acest gen din România, se apropie cu pași repezi de start, organizatorii pregătind multe surprize sătmărenilor. Ajuns deja la a treia ediție, Street Music Festival prinde strălucire și amploare tocmai datorită înscrierii în concurs a muzicienilor și artiștilor stradali din toată Europa, care vin la Satu Mare pentru a-și prezenta talentul. Organizatorii încurajează și interpretările non-muzicale cum ar fi jongleri, graficieni de stradă sau statui vii. Evoluția artiștilor va fi atât pe scenele amplasate ale evenimentului cât și în centrul istoric al orașului pe spațiile stradale sau alte locații interesante. După cum știm, festivalul are un juriu de specialitate care va puncta fiecare participant în concurs.

Până în prezent s-au înscris 22 de concurenți, pe care vi-i prezentăm în funcție de numărul din concurs:

01 – Cezar Habeanu, din Dublin – Irlanda: cetăţean român, muzican super-talentat care a încântat publicul de pe străzile din Dublin, Amsterdam, Milano, Roma, Berlin şi alte oraşe europene, iar pentru festival soseşte acasă pentru a vă oferi momente de neuitat.

01 cezar

02 – Blak Mojo Band, din Samorin – Slovacia: Concurenţii din Slovacia interpretează un stil country-blues american, completat de instrumente neobişnuite, cooptând  în echipă şi pe vechiul prieten Thomas Harpo, va fi superb!

02 sk

03 – Moonfellas, din Târgu Mureș – România: au un stil indie folk band, nebuni după lună.

03ro

04 – Urban SM (Cezar Petrovici and friends), din Satu Mare: Proiectul URBAN a venit ca ceva firesc, astfel încât, Cezar (voce, chitară, muzicuță) și doi dintre membrii trupei Inedit, respectiv Koka Gabriel (percuție)si Horea Popdan (chitara bas) vor încerca să ofere sătmarenilor o paletă diversă de stiluri și genuri, alternând piese originale și coveruri, un spectacol la care publicul este invitat să ia parte activ.

04 sm

05 – Projekt Akusztik, din Pecs – Ungaria

05hu

06 – Revules Doromb Trio, din Hodmezovasarhely – Ungaria: se definesc ca trei caractere, trei lumi și trei stiluri care se întâlnesc într-un singur instrument strămoșesc: dorombul.

06hu

07 – Bohemian Acoustic, din Tatabanya – Ungaria: trupă de cover band câștigătoare a multor concursuri de muzică de stradă.

07hu

08 – Mulligan Tree, din Gheorghieni – România: trupa a luat ființă în iunie 2015. Piesele lor sunt puțin funky, puțin dinamice și redau atmosfera anilor 80-90 precum și sunetul muzicii de jazz și blues.

08ro

09 – Acoutic Soul, din Ruse – Bulgaria: “Suntem doi băieți, care ne-am cunoscut acum 5 ani într-un parc, am început să jemuim împreună şi de atunci suntem prieteni și colegi cu o pasiune comună către muzică” – scriu muzicienii de la Acoustic Soul, Bulgaria.

09bg

10 – Jamm Project, din Budapesta – Ungaria și Satu Mare: Nu există Muzică de Stradă fără Ambrus! De data asta el vine cu trupa Jamm Project alcătuită din muzicieni tineri ai Studioului Muzical din Kőbánya, Budapesta.

10hu

11 – Afronauta, din Budapesta – Ungaria: Janos are 24 de ani și de 12 ani cântă la un instrument acustic denumit handpan.

11hu

12 – Larry Jo Silver, din Heidelberg – Danemarca și București: “În 1994 mi-am început activitatea, fiind unul dintre primii artişti stradali care au început să promoveze această artă în România. De peste 22 de ani practic aceasta formă de artă, in timp ea devenind un mod de viaţă. KEEP ON ROCK’IN IN A FREE WORLD!!!”, spune Larry Jo Silver.

12de

13 – Varga Andras, din Cluj Napoca – România: ”Chitara flamenco m-a inspirat cel mai mult să descoper această ramură pentru că este potrivită prestațiilor solo. Tocmai în acest spirit voi cânta piesele mele și alte piese de flamenco”, declară  maestrul ardelean Varga András, prezent la Muzica de Stradă.

13ro

14 – The Phoenix, din Satu Mare – România: The Phoenix vine la Muzica de Stradă într-o nouă înfățișare. De data asta vor cânta piese proprii, în stil acustic, oferind un spectacol fidel conceptului Muzicii de Stradă care va stârni mult interes și zâmbete deopotrivă.

14ro

15 -Cari Tibor Project, membrii fiind din Sofia, Sarajevo, Odorheiu Secuiesc și Timișoara: Cari Tibor Project este un proiect artistic itinerant, independent, inovativ, care promovează muzica originală, interpretată live în spectacolul de teatru. Scopul formației este transmiterea unui mesaj, a unei idei culturale, într-o expresie artistică cât mai convingătoare.

15bosmia

16 – Stema, din București – România: Trupa STEMA: indie-alternative, cu influențe psihedelic, trip hop… a cântat la festivaluri din România: Electric Castle, Rock in Park, Street Delivery, Romanian Music TV.

16 ro

17 – Vitez Julia Quintet, din Carei – România: Julia este pasionată de jass și îi stă bine. Restul e bonus.

17ro

18 – Szasz Csaba, din Târgu Mureș – România: „De obicei cânt la chitară în diverse trupe, dar acum voi cânta pe ukulele, singur”. Se pare că a ajuns în locul potrivit!

18ro

19 – TransKloud, din Satu Mare – România: TranSKlouD a fost creat în 2014 la Satu Mare. Poate sună ciudat, dar într-adevăr li se potrivește eticheta de „saman-punk” acordată de producerul Kenny Gore. Ritmuri și melodii de indie rock, percuții și un doromb determină stilul aparte al celor de TranSKlouD.

19ro

20 – Cosmopolitan Vibe, din Oradea – România: Carmen Elena și Cosmopolitan Vibe ne trimit înapoi în lumea demult uitată a jazzului și swingului. Calmul orădean vine la noi acasă! Nu uitați să vă aduceți fotoliul!

20

21 – Mister Nicu (special guest), din Seini – România: Dragi copii, stimaţi părinţi, avem şi un invitat special în concursul nostru de artă stradală: Mister Nicu Romaniuc vă invită la dans, muzică şi la un spectacol interactiv, cum n-aţi mai văzut!

21

22 – Alex Torres, din Lima – Peru: Vă mai amintiţi de invitatul special de anul trecut, care din motive administrative nu putea ajunge la festival? În acest an, recuperăm, chitaristul Alex Torres va urca pe scenele sătmărene!

22

Muzicienii vor urca pe cele 5 scene amplasate în centrul istoric al oraşului: scena DRÄXLMAIER Group pe platoul de evenimente Corneliu Coposu, scena TransPink pe pasajul Coposu, în mijlocul parcului Pieţei Libertăţii va fi amplasată scena Zes Zollner, iar în acest an se vor completa cu două locaţii tematice: scena AutoNet în curtea Muzeului de Artă iar pe scena Rosendahl Industrial se va organiza un program de tineret în colaborare cu Asociaţia Samstudia. 

Sponsorul principal al evenimentului este DRÄXLMAIER Group, partenerul în comunicare DigiMobil, iar premiul cel mare în valoare de 2.000 de euro este oferit de GotecRom.  Sponsorii evenimentului sunt Goodwill Consulting, TBA Romania şi Roland Corp. Partenerii în organizare sunt PRO Music Stage şi GerBog, invitaţii din alte ţări sunt găzduiți de Hotel Dana 2. Sloganul organizatorilor rămâne acelaşi: Împreună aducem viaţă în oraş!

Vom reveni cu programul și noi detalii ale Street Music Festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.