PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Propunere șoc: Retragerea Olimpiei din Liga II. Datorii de peste 800.000 de lei

Situația la Clubul de Fotbal Olimpia Satu Mare este cât se poate de proastă în acest moment. Întrunită ieri în prima ședință, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Olimpiei a constatat că din suma de 2,5 milioane de lei alocată anual, la jumătatea anului s-au cheltuit deja 2 milioane de lei. În plus, clubul are datorii de 800.000 lei la diverse societăţi, transport, cheltuieli hoteliere, firme de securitate, dar şi la finanţele publice, ultima datorie însumând 194.000 lei.

Membrii AGA au făcut mai multe propuneri pentru a se face economii la club, printre care și reducerea salariilor jucătorilor sau renunțarea la cantonament înainte de meciurile de acasă.

Mai mult decât atât, reprezentantul Consiliului Județean în AGA, Jozsef Pinter, a propus chiar retragerea echipei din Liga a II-a. Propunerea nu a fost agreată de ceilalți membri, dar situația financiară a Olimpiei este cât se poate de dezastruoasă.

Tot în cadrul ședinței de ieri, fostul președinte al Olimpiei, Dan Băbuț, a fost eliberat din funcție, în locul lui fiind ales Zoltan Pataki. De asemenea, a fost reconfirmat și cuplul de antrenori Mircea Bolba – principal, Tiberiu Csik – secund.

În scurt timp se va constitui în prima ședință și Comitetul Director care-și va alege președintele, cele mai mari șanse avându-le Catrinel Raț.