Ultima actualizare: ieri, 22:30
Publicitate

Reacțiile companiilor Fintech după Brexit

Londra reprezintă centrul financiar al lumii și deci acționează ca un magnet pentru companiile din industria Fintech. Avantajele oferite de marea metropolă depășesc legislația și politica financiară avantajoasă. Marile companii precum TransferGo dar și alți operatori care intermediază transfer de bani peste granițe beneficiază de oportunități de networking aici. Interacțiunile cu lideri ai industriei și ceicare vin din urmă, au un efect benefic pentru toți participanții. 

Brexitul a stricat multe planuri și principalii operatori sunt îngrijorați de consecințele pe termen lung. Unele startupuri nu au timpul și resursele să se mute în altă țara europeană, dar cei ce se gândesc să își deschidă o afacere aleg Berlinul sau Parisul. În acest timp, companiile Fintech au o poziție diferită fără de valul de schimbări care s-au produs deja și cele anunțate.

În funcție de segmentul de piață dar și de publicul țintă, aceste afaceri pot să fie mai flexibile sau au puține opțiuni. Nici măcar cei mai mari operatori nu își pot permite să rămână indiferenți, în condițiile în care competiția în această nișă este acerbă.

Poziția liderilor FinTech față de Brexit

Cele mai avizate păreri sunt cele ale celor ce se află la carma companiilor de top din această industrie. Acțiunile lor sunt de natură să îi influențeze pe noii antreprenori și pe cei ai căror afaceri sunt încă într-o formă incipientă. Dacă semnalul dat este acela de a părăsi Marea Britanie în grabă, activitatea celor care lucrează în Anglia și folosesc un transfer de bani online pentru a trimite bani acasă va fi perturbată.

Andra Sonea, un mentor al industriei Fintech și reprezentat al unei bănci ce oferă acest gen de servicii financiare lansează avertismente serioase. Ea afirmă că “Bancile vor trebui să se concentreze acupra modului în care pot opera în climatul actual. Atunci când acțiuni se prăbușesc cu 30% în două zile, prioritățile se schimbă. Nu lipsa dorinței de a colabora ci lipsa resurselor și a atenției vor fi marile probleme”

Dora Ziambra, liderul departamentului de dezvoltare a afacerilor la furnizorul de servicii de remitere Azimo este mai optimistă. „Băncile și companiile FinTech sunt în aceeași barcă post-Brexit, întrucât toate acestea beneficiază de aceleași reglementări UE. Eu prezic că vor colabora mai mult prin unirea forțelor pentru a face lobby pentru condiții mai favorabile-votul este o amenințare pentru toți cei din sectorul serviciilor financiare”

Guste Sadauskaite, liderul departamentului de marketing de comunicații de la TransferGo subliniază importanța parteneriatului dintre Fintech și bănci. „In cazul TransferGo, singurul lucru care ne-a salvat de la crash în timpul Brexit a fost parteneriatul extins, cu bănci și infrastructura unică, ceea ce a permis companiei de a gestiona riscul și volatilitatea ridicată. Asta îmi arată că, probabil, în acest gen de situații doar conectivitatea și cooperarea poate fi o cheie pentru succes

Paulina Sygulska, fondator ar GrantTree afirmă că “Bazine de finanțare ale UE, cum ar fi Orizont 2020 sunt protejate pentru cel puțin doi, și probabil patru ani, indiferent de situația politică. Cu toate acestea, impactul general al Brexit privind fondurile UE disponibile pentru tehnologie și stiintă nu arată bine.”

Sophie Guibaud, vicepreședinte pentru expansiune Europeană la Fidor este de asemenea optimist: “Modul în care oamenii doresc să utilizeze FinTech nu se va schimba. Ce s-ar putea schimba este teritoriul în care aceste bănci doresc să investească.”

Nicole Anderson, director executiv al FinTech Circle Innovate, o rețea care conectează companiile de servicii financiare și firmele de FinTech afirmă: “Creativitatea și agilitatea vor fi cu atât mai necesare, ceea ce va convinge companiile de avantajele colaborarii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.