PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

România ar putea avea un nou imn? Propunerea, făcută de către un academician (VIDEO)

Un academician român propune schimbare imnului actual, “Deșteaptă-te, române”, cu un imn de stat numit “Un suflet de român”.

Propunerea de imn a fost compusă de academicianul român Adrian Toader Williams. Profesorul spune că propunerea sa este mult mai bine ancorată în realitate, în actualitate, și reprezintă mai bine românii decât actualul imn de stat.

”România este, va fi și va rămâne! România trebuie apărată moral, clădită pe fundații sănătoase, respectând istoria, tradiția, credința, cultura, valorile și aspirațiile neamului românesc, chemând pe toate căile la unitate națională pentru consolidarea identității noastre naționale. Se poate! Imnul nostru național, ca simbol, trebuie să ne reprezinte în mod demn ca popor independent, „deșteptat” și pacifist. Să ne respectăm și apoi vom fi respectați”, spune academicianul.

Ascultați mai jos varianta finală a IMNULUI „Un Suflet de Român”, versuri Adrian Toader, PhD, muzica compozitorul Radu Goldiș, aranjament coral compozitorul Adrian Enescu, interpretat de Corul de Cameră al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” , Cappella Transylvanica , Dirijor: Prof. univ. dr. Cornel Groza, Cluj-Napoca.

Sursa video: Youtube.com