Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

România ar putea avea un nou imn? Propunerea, făcută de către un academician (VIDEO)

imn romaniaUn academician român propune schimbare imnului actual, “Deșteaptă-te, române”, cu un imn de stat numit “Un suflet de român”.

Propunerea de imn a fost compusă de academicianul român Adrian Toader Williams. Profesorul spune că propunerea sa este mult mai bine ancorată în realitate, în actualitate, și reprezintă mai bine românii decât actualul imn de stat.

”România este, va fi și va rămâne! România trebuie apărată moral, clădită pe fundații sănătoase, respectând istoria, tradiția, credința, cultura, valorile și aspirațiile neamului românesc, chemând pe toate căile la unitate națională pentru consolidarea identității noastre naționale. Se poate! Imnul nostru național, ca simbol, trebuie să ne reprezinte în mod demn ca popor independent, „deșteptat” și pacifist. Să ne respectăm și apoi vom fi respectați”, spune academicianul.

Ascultați mai jos varianta finală a IMNULUI „Un Suflet de Român”, versuri Adrian Toader, PhD, muzica compozitorul Radu Goldiș, aranjament coral compozitorul Adrian Enescu, interpretat de Corul de Cameră al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” , Cappella Transylvanica , Dirijor: Prof. univ. dr. Cornel Groza, Cluj-Napoca.

Sursa video: Youtube.com

3 comentarii

  1. mipudeco Răspunde

    Nu am convingerea ca actualul IMN al României este cea mai bună alegere,în conţinut,dar,deocamdată,altul mai bun nu avem.
    Versurile propuse de academicianul din articol sunt forcepsate, nu îţi vine să le rosteşti/cânţi.Parcă sunt legate cu sfoară ori sârmă ghimpata şi nu te lasă să mergi mai departe. Sunt forţate în idee şi în transpunerea acesteia.
    Muzica nu poate fi reţinută deloc uşor, are părţi care ar cere studi muzicale serioase să poată fi interpretată.Să nu uităm,Imnul trebuie cântat de toate vârstele (aproximativ). Din păcate, din partea mea, nu văd niciun motiv să înlocuim Imnul cu aşa ceva.Deci:nu!

    • carcotas Răspunde

      Buna analiza a cantecului,nu merge desi partitura mi se pare valoroasa,asa cantata de profesionisti.Tricolorul,cu versurile originale era mai potrivit dar dacă s-a renuntat la el să rămână asta că-l ştiu şi fotbaliştii.

  2. Ioan Răspunde

    O alta timpenie ca cea propusa tot de academicieni de a folosi nu stiu ce alfabet invatat de ei pe vremea lui Decebal si Traian.
    Asa am ajuns sa cautam un magazin de ” piine ” si cind colo gasim unul de ” paine ”
    Animalul de linga casa nu mai este “ciine”. Acum el se numeste ” caine”.
    Academicienii astia chiar se plictisesc atit de rau.
    CE AR FI SA NE LASATI IN PACE. !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.