PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Șofer de autobuz inconștient. S-a urcat băut la volan. Concediu o lună

În urma raziei polițiștilor rutieri desfășurată vineri dimineața pe raza județului Satu Mare, a fost depistat un autobuz ce efectua transport de persoane la volanul căruia se afla un șofer care băuse înainte de a se urca la volan. În urma testării alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste condiții, șoferului i-a fost reținut permisul de conducere pentru cel puțin o lună de zile, și i-a fost aplicată o amendă substanțială.

Prin gestul său de a se urca la volanul unui autobuz care transporta persoane dupăce a con sumat băuturi alcoolice, șoferul sătmărean s-a dovedit a fi de-a dreptul inconștient și nu este eclus ca acesta să-și piardă, pe lângă permis, și locul de muncă.

În urma activităților desfășurate la nivel național, au fost reținute 285 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, au fost retrase 206 certificate de înmatriculare, pentru diferite încălcări a prevederilor legale (defecțiuni tehnice, lipsă ITP sau asigurare, etc.) și imobilizate 20 de vehicule pentru diferite abateri grave.