Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Șofer de autobuz inconștient. S-a urcat băut la volan. Concediu o lună

razie-autobuze-politiaÎn urma raziei polițiștilor rutieri desfășurată vineri dimineața pe raza județului Satu Mare, a fost depistat un autobuz ce efectua transport de persoane la volanul căruia se afla un șofer care băuse înainte de a se urca la volan. În urma testării alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste condiții, șoferului i-a fost reținut permisul de conducere pentru cel puțin o lună de zile, și i-a fost aplicată o amendă substanțială.

Prin gestul său de a se urca la volanul unui autobuz care transporta persoane dupăce a con sumat băuturi alcoolice, șoferul sătmărean s-a dovedit a fi de-a dreptul inconștient și nu este eclus ca acesta să-și piardă, pe lângă permis, și locul de muncă.

În urma activităților desfășurate la nivel național, au fost reținute 285 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, au fost retrase 206 certificate de înmatriculare, pentru diferite încălcări a prevederilor legale (defecțiuni tehnice, lipsă ITP sau asigurare, etc.) și imobilizate 20 de vehicule pentru diferite abateri grave.

Un comentariu

  1. Anonim Răspunde

    La un sofer de autobus baut la volan ii luati permisu pe o luna ? Si amenda ? Inchisoare minim 2 ani ! A pus in pericol viata a zeci de oameni ( pasageri sau alti participanti la trafic / pietoni ) si doar atat ? Vrajeli de legi ! Inchisoare pentru alcolemie mai mare de 0,10 la volan !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.