Ultima actualizare: azi, 14:26
Locale

Loc de joacă modern la Sibiu, făcut de sătmăreni (FOTO&VIDEO)

loc-de-jaoca-sibiuCel mai nou și cel mai modern loc de joacă din municipiul Sibiu, recent inaugurat, a fost construit de o firmă din Satu Mare,

De vineri, 9 septembrie, noul loc de joacă amenajat de Primăria Sibiu în zona Stadionului Municipal, în zona verde din fața Hotelului Silva, este funcțional. Acesta este primul loc de joacă din oraș care are și o tematică, având forma unor cetăți medievale, cu punți și turnuri. De asemenea, este primul astfel de spațiu care are și echipamente ce pot fi utilizate de copiii cu dizabilități.

Contractul pentru achiziția echipamentelor și efectuarea lucrărilor a fost semnat în luna iulie, în urma unei proceduri de achiziție în cadrul căreia au fost depuse trei oferte. Oferta câștigătoare a fost cea depusă de firma SC Platerom SRL din Satu Mare, cu o valoare de 546.730,80 lei.

Conform contractului, firma câștigătoare a furnizat echipamentele pentru dotarea acestui loc de joacă destinat copiilor cu vârsta între 0 și 14 ani. Printre acestea se numără:

* Două echipamente de joacă tip cetate, cu turnuri, platforme, punți, cățărătoare și tobogane

* Un turn de joacă cu tobogan și cățărătoare

* Două leagăne duble pentru copii cu vârsta între 3 și 14 ani și două leagăne duble cu protecție pentru copiii cu vârsta sub 3 ani

* Un leagăn tip cuib

* Un carusel cu frânghii tip liane

* Cățărătoare complexă din lemn și frânghie

* Un echipament de joacă cu tobogan

* Patru balansoare pe arc și un mini-balansoar destinat copiilor sub trei ani

* Un tobogan mic

* Un leagăn pentru copiii cu dizabilități

* Masă de joacă pentru apă și nisip

O parte dintre echipamente au fost așezate pe un teren pavat cu scoarță, restul fiind așezate pe iarbă. În zona locului de joacă au fost instalate și coșuri de gunoi și bănci.

Echipamentele sunt confecționate din oțel, lemn, poliuretan armat cu fibră de sticlă și panouri de polietilenă, caietul de sarcini specificând clar că trebuie să respecte cerințele de securitate prevăzute de HG 435/2010, prescripțiile tehnice PTR 19/2000 și standardele în vigoare pentru astfel de echipamente.

4 comentarii

  1. raudetot Răspunde

    Pe jos arata jalnic, dar tot e mai bine ca la Satu Mare unde in astfel de locuri pe jos este piatra grosiera sau nisip mult. De gazon fals nu s-a auzit?????

  2. Norick Răspunde

    Fain.Excavatorul (inca) lucreaza,iar copii deja se joaca pe leagane.Nici acolo nu este mai “european”… 🙂 😛

  3. cârcotaş Răspunde

    Deci,echipamente de 13000 de Euro.La capătul cartierului CII,pe strada Alecu Russo parcurile au costat 560 000 de euro si au echipamente mult mai putine.Risipă de bani pe vremea lui Gyuszi,dar curtea de conturi nu s-a sesizat.

  4. Fara Cap Răspunde

    Asa se mandresc si aia din Botosani cand Tehnic Asist mai face cate un drum in Satu Mare.
    Ce ironie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.