PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cosmin Rațiu: ”Stomatologii cu experiență pleacă din Satu Mare”. Care sunt motivele

Președintele Colegiului Medicilor Dentiști, filiala Satu Mare, Cosmin Rațiu, a precizat astăzi, într-o conferință de presă, că, din cauza impozitelor prea mari pe care trebuie să le achite către bugetul local, mulți colegi de-ai săi au plecat sau sunt pe picior de plecare.

”Avem colegi care și-au vândut afacerea și au plecat unii în Franța, alții în Ungaria sau în alte orașe din țară. Mai avem colegi care nu mai pot suporta aceste cheltuieli și sunt pe picior de plecare. Dor în ultima lună au plecat din Satu Mare trei colegi. Este adevărat, au mai venit și alții. Dar, din păcate, ne pleacă colegii cu experiență, și vin alții noi, care abia au terminat facultatea, fără experiență”, a precizat Rațiu.

În prezent, cota de impozitare pentru clădirile nerezidențiale, unde medicii dentiști își au cabinetele, este de 1,5%. Primăria Satu Mare a decis reducerea acesteia la 0,7%. Cosmin Rațiu spune că și așa este prea mare.

”Satu Mare este singurul municipiu reședință de județ din România care are atât de mari impozite. Am încredere în actuala conducere a Primăriei Satu Mare. O cotă de 0,2% ar fi cea mai potrivită. Maxim ceea ce putem suporta este 0,4%. Dacă s-ar reduce cota de impozitare am convingerea că va crește numărul celor care ar și plăti aceste impozite și, cu siguranță, ar crește și încasările la buget”, a mai spus Cosmin Rațiu.

Președintele Colegiului Medicilor Dentiști a mai precizat că, pentru un cabinet medical, dacă în 2015 a achitat un impozit de 350 de lei, în 2016 acesta a fost de aproape 4.000 de lei.

Tot cu aceeași ocazie, Cosmin Rațiu a arătat că sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 19.00, va avea loc Balul Medicilor Stomatologi la care și-au anunțat până acum participarea peste o sută de persoane. Evenimentul va avea loc în sala nouă a Complexului Poesis.

Prezentă la întâlnirea cu presa, vicepreședintele Colegiului Medicilor Dentiști Satu Mare, Oana Datcu, a trecut în revistă câteva dintre competențele medicilor stomatologici, adăugând faptuol că, în  cursul acestui an, au fost organizate și două cursuri de perfecționare la Satu Mare.