Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Cosmin Rațiu: ”Stomatologii cu experiență pleacă din Satu Mare”. Care sunt motivele

cosmin-ratiu1Președintele Colegiului Medicilor Dentiști, filiala Satu Mare, Cosmin Rațiu, a precizat astăzi, într-o conferință de presă, că, din cauza impozitelor prea mari pe care trebuie să le achite către bugetul local, mulți colegi de-ai săi au plecat sau sunt pe picior de plecare.

”Avem colegi care și-au vândut afacerea și au plecat unii în Franța, alții în Ungaria sau în alte orașe din țară. Mai avem colegi care nu mai pot suporta aceste cheltuieli și sunt pe picior de plecare. Dor în ultima lună au plecat din Satu Mare trei colegi. Este adevărat, au mai venit și alții. Dar, din păcate, ne pleacă colegii cu experiență, și vin alții noi, care abia au terminat facultatea, fără experiență”, a precizat Rațiu.

În prezent, cota de impozitare pentru clădirile nerezidențiale, unde medicii dentiști își au cabinetele, este de 1,5%. Primăria Satu Mare a decis reducerea acesteia la 0,7%. Cosmin Rațiu spune că și așa este prea mare.

”Satu Mare este singurul municipiu reședință de județ din România care are atât de mari impozite. Am încredere în actuala conducere a Primăriei Satu Mare. O cotă de 0,2% ar fi cea mai potrivită. Maxim ceea ce putem suporta este 0,4%. Dacă s-ar reduce cota de impozitare am convingerea că va crește numărul celor care ar și plăti aceste impozite și, cu siguranță, ar crește și încasările la buget”, a mai spus Cosmin Rațiu.

Președintele Colegiului Medicilor Dentiști a mai precizat că, pentru un cabinet medical, dacă în 2015 a achitat un impozit de 350 de lei, în 2016 acesta a fost de aproape 4.000 de lei.

Tot cu aceeași ocazie, Cosmin Rațiu a arătat că sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 19.00, va avea loc Balul Medicilor Stomatologi la care și-au anunțat până acum participarea peste o sută de persoane. Evenimentul va avea loc în sala nouă a Complexului Poesis.

Prezentă la întâlnirea cu presa, vicepreședintele Colegiului Medicilor Dentiști Satu Mare, Oana Datcu, a trecut în revistă câteva dintre competențele medicilor stomatologici, adăugând faptuol că, în  cursul acestui an, au fost organizate și două cursuri de perfecționare la Satu Mare. 

31 comentarii

  1. Dr.IOSIF MENGHELIE Răspunde

    N-am auzit stomatologi care sa se planga,probabil cei care nu au pacienti,insa acestia sigur sunt din categoria celor…fara experienta !Stiu destule clinici stomatologice in Satu Mare care merg “brici” iar medicii de aici au masini de lux,case impunatoare,au bani,isi fac concediile prin locuri exotice,ce mai doriti domnule Ratza ?? !

    • coleg Răspunde

      Felicită pt atitudine,foarte bună tema un coleg profesionist care a ridicat mult colegiul Satu Mare prin cursuri și organizare impecabila.

      • Sever Răspunde

        ratiu asta are un caracter de la care se infecteaza la dinti si clientii lui. Cine se uita in gura lui e un mare naiv,ca sa nu spun altceva…
        Un jeg care nu merita sa fie atat de bagat in seama!

    • petru Răspunde

      Ce mai vrea si Ratiu asta fusle de cabinete și clinici iar acum ne tine prelegeri de scutiri de taxe.

    • antonescu Răspunde

      Bună remarca, dacă cineva spune lucrurilor penume atunci este înjurat bravo mă poștarilor P. S. D. bine ca avem cele mai mari taxe așa ne trebuie.

    • Jean Răspunde

      Tampiti sunteti, astia care-l lingeti in cur pe ratiu. Urma va alege…

    • Carmen Osan Răspunde

      Este important să luăm atitudine la diferite abuzuri care se comit împotriva mediului de afaceri și a micilor întreprinzători. Felicitări pentru analiza și toată dragostea mea.

  2. ovi Răspunde

    Nu stie ce vorbeste asta!!!
    Sa plece si el mare pierdere ar fi pentru noi, cu unul mai putin la gura sacului de supt bani comunitati.
    cade atatia anii il; tin astia in brate da na daac cotizeaza la partid asta e dai inainte….

  3. cristi Răspunde

    pai poate nu ii ajunge cat fura cine stie

  4. Adi Răspunde

    Este vorba despre impozit impus de Coica idioților care a falimentat firme cretinilor.

  5. Calin dr Răspunde

    Super bine ca tine cineva cu noi doctorii felicitări d-le pt poziția pe care o ai în susținerea colegilor.
    Fata de alți colegi măcar lui asta ii pasa de noi.

  6. patric Răspunde

    Cel mai tare doctor fool de pacienți si super de gasca.

  7. Dr vagina Răspunde

    Sa plece drum bun sa aiba

    • vaginicca Răspunde

      Câtă înverșunare din partea unor loozari vai de voi mă proștilor fără carte puteți să comentați și voi mă kaki.

      • Dr vagina Răspunde

        Loozer esti tu daca esti dentist si nu îti poti plati ce ai de platit,inseamna ca esti unul slab si nu ai clenti asadar drum bun

  8. escape Răspunde

    1. 4000 lei ptr un cabinet mare si luxos, dar cum sunt multi cu o camaruta de 12 mp, nu platesc nici 1000 lei, haideti sa nu generalizam

    2. e frumos ca luptati ptr reducerea impozitului, dar nu cu acest motiv de haz 🙂 Sa fie si 4000 lei/an, inseamna 11 lei pe zi…. sa inteleg ca acei mdici stomatologi nu fac atata profit sa poate plati 11 lei/zi :))))) chiar un medic stomatolog:))))) cand are zilnic 20-30 de pacienti, care inseamna minim 1000 lei, ptr care mare majoritate nu taie nici chitanta !!!!!

    3. si intr-un final bag p..a in stomatologi, s in acest sistem de sanatate, ca orice interventie la stomatolog trebuie sa platesti. Sistemul ar trebui sa oblige pe toti medicii, indiferent de profil, ca zilnic 2-4 ore minim sa lucreze cum a fost in timpul lui Ceasca, adica ca bugetar, cu servicii gratuite ptr popor. Pana la urma facultatea ati terminat pe bani publici, apoi publicul primeste orice doar ptr bani. Un cardiolog, reumatolog, internist ….. mai gasesti la policlinica, dar stomatolog Frate, numai ptr cascaval.

    Deci sa si plece care nu are 11 lei sa plateasca ptr Public, dar si aici e o alta poveste, trista, ca acesti bani publici nu sunt bine gospodariti…… dar asta e alta poveste fara happy end.

  9. misy Răspunde

    Se vede de la o poștă ca ești idiot și ești poștacul lui Coica ,lucrurile stau în felul următor; aceasta este doar o taxa pe care o plătește pentru spațiu fiecare medic ,iar tu idioule gândește ca în privat lucrează în total medici ,asistente,femei de serviciu peste 8300 de oameni.
    Aici este cheia deci acești medici trebuie ajutați sa se dezvolte nu sa lucreze ca în comunism,nu prostii si fraieri ca tine care nu au plătit în viața lor un salariu și nu fac nimic dacăt stau la taclale și bârfesc .
    BRAVO VOUĂ D-LOR DOCTORI FELICITĂRI.

    • escape Răspunde

      Accept titulatura de “idiou” in cazul in care esti si tu stomatolog si te simti jignit de prima fraza din pct. 3, pe care ulterior regret ca scriam. In rest mucles. Am exact atata studii cat are un stomatolog, sunt convins ca cvantumul contributiei ce platesc la stat se compara cu cel platit de majoritatea stomatologilor dupa veniturile fiscalizate. Si in ultimul rand trebuie sa te linistesc, ca nu sunt postacul nimanui, mai ales nu al lui Coica.
      Deci… esti prost, stai jos, nota 4

  10. Calin dr Răspunde

    Dute ma la mața și cere medicamentele ca astăzi nu le -ai găsit fraiere.

    • escape Răspunde

      Eu imi tai venele daca tu cu acest limbaj select esti medic. Dar daca intr-adevar esti medic, e jale ptr popor ca suntem in mana indivizilor ca tine, Dle Doctor

      • escape 1 Răspunde

        Lăsa ca esti tu academician cu limbajul din comentariile tale parazit intestinal cârcei tu și tot neamul de hoți.

  11. OVI Răspunde

    Niste idioti cu asta Ratiu in frunte…
    Sper sa il caute DNA- ul cat mai repede si pe asta si pe taicasau ca multe au facut… asa ca bafta asteptam DNA-ul sa fac urmatorul comentariu

  12. mireasa Răspunde

    Bine spus taxe mici contribuabili mai mulți super ok iar despre dl doctor numai cuvinte de laudă la adresa lui și a clinicilor pa care le are.

  13. Romy Răspunde

    Măcar aceasta familie a realizat ceva pt comunitate și pt activitatea medicală din oraș,au ajutat foarte multi sătmărenii și se implica în continuare în diferite activități de afaceri și sănătate.
    Cinste lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.