PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD Satu Mare: Candidaţii noştri sunt gata să se bată pentru sătmăreni!

Președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, candidații la Camera Deputaților, Ioana Bran și Octavian Petric, candidatul la Senat, Gabriel Leș, și purtătorul de cuvânt Silviu Sumlas au prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă  o parte a programului de guvernare.

***

Purtătorul de cuvânt al PSD Satu Mare, Silviu Sumlas, a prezentat candidații, arătând că echipa PSD a început deja să aibă întâlniri cu cetățenii din județul Satu Mare în cadrul cărora a fost prezentat programul de guvernare al PSD, amintind și de anularea celor 102 taxe și de faptul că PSD susține creșterea salarială în educație și în sănătate. Acesta a arătat că PSD are un program de guvernare serios, pe când PNL vine în fața cetățenilor doar cu vorbe.

Candidatul PSD la Camera Deputaților, Ioana Bran, a vorbit despre creșterile salariale în sănătate:  “PSD va pune în aplicare creşterea cu 15% a salariilor din educaţie şi sănătate şi cu 25% a angajaţilor CNAS. Vom susţine această creştere în Parlament şi o vom pune în aplicare la guvernare pentru că numai aşa vom aduce mai mulţi români în clasa de mijloc.

•          Mărirea salariilor medicilor trebuie să aibă loc acum nu peste 20 de ani pentru că oamenii aceştia salvează vieţi în România de astăzi, nu în România de peste 20 de ani. Când noi avem o urgenţă ne aşteptăm sa fim trataţi imediat. Când medicii au o urgenţă sunt trataţi de tehnocraţi ca şi când ar fi infractori.

•          Acest Guvern vede peste tot oameni care încalcă legea. Acum au dat în judecată şi sindicatele. Medicii nu sunt infractori. Medicii au dreptul la salarii mai bune.

•   Există resurse bugetare din creşterea economică generată de guvernarea PSD, pentru a creşte salariile şi pensiile în următorii ani. Trebuie să aducem această creştere economică în buzunarul românilor, pentru a îi aduce în clasa de mijloc.

•          Guvernul arată că va continua să blocheze orice creştere de salarii şi pensii, exact cum a blocat creşterea de acum.

•  Bani sunt, dar guvernul nu îi știe folosi. Ministerul Sănătăţii are excedent bugetar pentru că nu a reuşit să utilizeze banii, astfel încât să rezolve nemulţumirile angajaţilor din sănătate.

•          Guvernul PSD a lăsat o lege a salarizării negociată cu sindicatele şi discutată inclusiv cu FMI care ar fi dus la majorări la toate categoriile de bugetari. Guvernul a blocat această lege şi în schimb a introdus o serie de inechităţi prin ordonanţa 20. Ce a făcut PSD luni seara prin modificarea ordonanţei a fost să înlăture aceste inechităţi. Prioritatea pentru 2017 este să trecem legea salarizării şi să o punem în aplicare la guvernare. Este clar că PNL va menţine blocajul impus de guvernarea tehnocrată.

•Poziţia liberalilor  dovedeşte că PNL nu va creşte salariile când va fi la guvernare.  Alina Gorghiu  a spus că va dubla  salariile medicilor începând cu vara lui 2017. Cine să vă mai creadă promisiunile, când vă opuneţi la o creştere mult mai mică, de 15%?”

Candidatul PSD la Camera Deputaților, Octavian Petric, a vorbit despre adoptarea Legii privind eliminarea celor 102 de taxe:

Candidatul PSD la Senat, Gabriel Leș, a vorbit despre Programul PSD pentru sprijinirea fermierilor români:

•          După ce marţi PSD a trecut legea de eliminare a 102 taxe, vineri PSD a revenit cu noi proiecte pentru a aduce mai mulţi români în clasa de mijloc. Astăzi prezentăm programul PSD pentru mediul rural, astfel încât fermierii români să trăiască şi ei în clasa de mijloc.

•          Guvernul tehnocrat ZERO a făcut mult rău agricultorilor români. În timp ce fermierii străini şi-au primit subvenţiile la timp, fermierii români nu şi-au primit subvenţiile, din cauza guvernului incompetent. Din nou, guvernul tehnocrat ţine cu companiile străine şi faultează fermierii români.

o          Amintiţi-vă de fermierii care au făcut zile în şir greva foamei în faţa guvernului, fiind ignoraţi de premier.

Prin acest program, PSD:

o          Sprijină producătorii români, pentru ca familiile să mănânce anul viitor roşii româneşti şi şuncă românească; nu roşii olandeze/turceşti şi şuncă germană.

o          Sprijină tineri din mediul rural, pentru ca satul românesc să aibă viitor.

o          Protejează fermierii români în competiţia cu fermierii străini.

Teme:

Măsuri propuse în programul PSD pentru sprijinirea fermierilor români

          Măsuri concrete:

o          De la ZERO fonduri europene absorbite de guvernul zero tehnocrat, la 9,7 miliarde de euro absorbite.

o          Plata la timp a subvenţiilor: un avans pe 15 octombrie, apoi plata regulată pe 1 decembrie şi 31 martie pentru 950,000 de fermieri români.

o          Un program amplu de investiţii în extinderea sistemului de irigaţii.

o          Încurajarea angajării tinerilor în agricultură prin scutirea angajatului şi angajatorului de toate obligaţiile către stat aferente salariilor pentru fiecare angajator care oferă locuri de muncă noi pentru 3 tineri (sub 35 de ani).

          Vom crea peste 8000 de locuri de muncă noi.

o          Investiţii prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiecte cum sunt:

          100 de milioane de euro minim 10 unităţi de procesare legume-fructe şi depozite frigorifice.

          200 de milioane euro pentru unităţi de colectare şi procesare lână şi piei de ovine şi caprine.

o          Program anual prin care se susţin produsele deficitare, unde importurile sunt foarte mari.  În 2017, începem cu tomatele şi carnea de porc.

          CUM? 3000 de euro anual pentru fiecare fermier cu peste 1000 de m2 de solarii. 40,000 de fermieri vor beneficia de program.

          CUM? 10,000 de euro anual pentru ferme cu peste 200 de capete. 12,000 de beneficiari

o          Sprijinirea fermierilor români în competiţia lor cu fermierii străini:

          Eliminarea impozitului pe terenuri agricole lucrate, începând cu 2018

          Impozit zero pe tractoare şi utilaje agricole începând cu 2018

          Cadastrarea tuturor terenurilor agricole până în 2020, de către stat.

          TVA de la 9% la 0% pentru toate materiile prime şi serviciile din agricultură.

În final, președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a declarat că PSD arată că are soluțiile corecte pentru români și pentru România:Avem candidați pregătiți, dar și un program de guvernare serios. Înainte de toate candidații noștri arată că sunt gata să se bată pentru România şi pentru români, pentru Satu Mare și pentru sătmăreni.

Am avut mai multe întâlniri cu sătmărenii în ultima săptămână pentru a lua pulsul și pentru a ne pune în acord oferta electorală cu necesitățile și dorințele oamenilor. Am constatat din nou că sătmărenii nu-și doresc mai mult decât să aibă locuri de muncă bine plătite, salarii și pensii decente și siguranța zilei de mâine. Și să nu mai fie umiliți!”