Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

PSD Satu Mare: Candidaţii noştri sunt gata să se bată pentru sătmăreni!

conferinta-candidati-psd-satu-marePreședintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, candidații la Camera Deputaților, Ioana Bran și Octavian Petric, candidatul la Senat, Gabriel Leș, și purtătorul de cuvânt Silviu Sumlas au prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă  o parte a programului de guvernare.

***

Purtătorul de cuvânt al PSD Satu Mare, Silviu Sumlas, a prezentat candidații, arătând că echipa PSD a început deja să aibă întâlniri cu cetățenii din județul Satu Mare în cadrul cărora a fost prezentat programul de guvernare al PSD, amintind și de anularea celor 102 taxe și de faptul că PSD susține creșterea salarială în educație și în sănătate. Acesta a arătat că PSD are un program de guvernare serios, pe când PNL vine în fața cetățenilor doar cu vorbe.

Candidatul PSD la Camera Deputaților, Ioana Bran, a vorbit despre creșterile salariale în sănătate:  “PSD va pune în aplicare creşterea cu 15% a salariilor din educaţie şi sănătate şi cu 25% a angajaţilor CNAS. Vom susţine această creştere în Parlament şi o vom pune în aplicare la guvernare pentru că numai aşa vom aduce mai mulţi români în clasa de mijloc.

•          Mărirea salariilor medicilor trebuie să aibă loc acum nu peste 20 de ani pentru că oamenii aceştia salvează vieţi în România de astăzi, nu în România de peste 20 de ani. Când noi avem o urgenţă ne aşteptăm sa fim trataţi imediat. Când medicii au o urgenţă sunt trataţi de tehnocraţi ca şi când ar fi infractori.

•          Acest Guvern vede peste tot oameni care încalcă legea. Acum au dat în judecată şi sindicatele. Medicii nu sunt infractori. Medicii au dreptul la salarii mai bune.

•   Există resurse bugetare din creşterea economică generată de guvernarea PSD, pentru a creşte salariile şi pensiile în următorii ani. Trebuie să aducem această creştere economică în buzunarul românilor, pentru a îi aduce în clasa de mijloc.

•          Guvernul arată că va continua să blocheze orice creştere de salarii şi pensii, exact cum a blocat creşterea de acum.

•  Bani sunt, dar guvernul nu îi știe folosi. Ministerul Sănătăţii are excedent bugetar pentru că nu a reuşit să utilizeze banii, astfel încât să rezolve nemulţumirile angajaţilor din sănătate.

•          Guvernul PSD a lăsat o lege a salarizării negociată cu sindicatele şi discutată inclusiv cu FMI care ar fi dus la majorări la toate categoriile de bugetari. Guvernul a blocat această lege şi în schimb a introdus o serie de inechităţi prin ordonanţa 20. Ce a făcut PSD luni seara prin modificarea ordonanţei a fost să înlăture aceste inechităţi. Prioritatea pentru 2017 este să trecem legea salarizării şi să o punem în aplicare la guvernare. Este clar că PNL va menţine blocajul impus de guvernarea tehnocrată.

•Poziţia liberalilor  dovedeşte că PNL nu va creşte salariile când va fi la guvernare.  Alina Gorghiu  a spus că va dubla  salariile medicilor începând cu vara lui 2017. Cine să vă mai creadă promisiunile, când vă opuneţi la o creştere mult mai mică, de 15%?”

Candidatul PSD la Camera Deputaților, Octavian Petric, a vorbit despre adoptarea Legii privind eliminarea celor 102 de taxe:

  • PSD a promis şi se ţine de cuvânt! Am promis că vom elimina taxe şi vom reduce birocraţia pentru a ajuta mai mulţi români să ajungă în clasa de mijloc şi ne ţinem de cuvânt. PSD a obţinut marțea trecută o mare victorie pentru clasa de mijloc din România prin eliminarea a 102 taxe nefiscale, printre care taxa radio-tv și timbrul de mediu. Dar președintele Iohannis anunță că nu va promulga legea.
  • PSD oferă românilor 102 de argumente pentru a îndrăzni să creadă că viitorul lor este aici, în țara lor. Acest proiect arată, încă o dată, că PSD are un program pentru clasa de mijloc, în timp ce PNL are o singură strategie: ”Jos PSD!”.
  • PSD taie 102 de taxe, în timp ce guvernul tehnocrat anunţă că introduce noi taxe:  taxa pe combustibil și o alta taxa plătită direct de către posesorii de autovehicule.
  • Guvernul Cioloş îi anunţă că le pregăteşte românilor creşteri de taxe si impozite.
    • Este o răzbunare politică şi vă dau câteva argumente:
      • Impactul bugetar al celor 102 taxe nefiscale este de 0,1%. Din punct de vedere financiar, impactul este minim. Impactul în viaţa oamenilor este major.
      • Premierul Cioloş face anunţul după ce a văzut valul de susţinere pe care l-am primit ca urmare a trecerii acestei legi. Pe mine personal m-au sunat sute de persoane pentru a mă felicita că am trecut această lege.
  • Guvernarea Cioloş pregăteşte cel mai amplu program de creştere al taxelor de la guvernarea Boc încoace. Au anunţat că vor introduce două noi taxe în locul timbrului de mediu. Acum o lună, ministerul Finanţelor avea în lucru un proiect prin care dubla taxelor plătite de cei care muncesc în România. Astăzi  premierul Cioloş anunţă şi el că va introduce noi taxe şi impozite.

Candidatul PSD la Senat, Gabriel Leș, a vorbit despre Programul PSD pentru sprijinirea fermierilor români:

•          După ce marţi PSD a trecut legea de eliminare a 102 taxe, vineri PSD a revenit cu noi proiecte pentru a aduce mai mulţi români în clasa de mijloc. Astăzi prezentăm programul PSD pentru mediul rural, astfel încât fermierii români să trăiască şi ei în clasa de mijloc.

•          Guvernul tehnocrat ZERO a făcut mult rău agricultorilor români. În timp ce fermierii străini şi-au primit subvenţiile la timp, fermierii români nu şi-au primit subvenţiile, din cauza guvernului incompetent. Din nou, guvernul tehnocrat ţine cu companiile străine şi faultează fermierii români.

o          Amintiţi-vă de fermierii care au făcut zile în şir greva foamei în faţa guvernului, fiind ignoraţi de premier.

Prin acest program, PSD:

o          Sprijină producătorii români, pentru ca familiile să mănânce anul viitor roşii româneşti şi şuncă românească; nu roşii olandeze/turceşti şi şuncă germană.

o          Sprijină tineri din mediul rural, pentru ca satul românesc să aibă viitor.

o          Protejează fermierii români în competiţia cu fermierii străini.

Teme:

Măsuri propuse în programul PSD pentru sprijinirea fermierilor români

          Măsuri concrete:

o          De la ZERO fonduri europene absorbite de guvernul zero tehnocrat, la 9,7 miliarde de euro absorbite.

o          Plata la timp a subvenţiilor: un avans pe 15 octombrie, apoi plata regulată pe 1 decembrie şi 31 martie pentru 950,000 de fermieri români.

o          Un program amplu de investiţii în extinderea sistemului de irigaţii.

o          Încurajarea angajării tinerilor în agricultură prin scutirea angajatului şi angajatorului de toate obligaţiile către stat aferente salariilor pentru fiecare angajator care oferă locuri de muncă noi pentru 3 tineri (sub 35 de ani).

          Vom crea peste 8000 de locuri de muncă noi.

o          Investiţii prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiecte cum sunt:

          100 de milioane de euro minim 10 unităţi de procesare legume-fructe şi depozite frigorifice.

          200 de milioane euro pentru unităţi de colectare şi procesare lână şi piei de ovine şi caprine.

o          Program anual prin care se susţin produsele deficitare, unde importurile sunt foarte mari.  În 2017, începem cu tomatele şi carnea de porc.

          CUM? 3000 de euro anual pentru fiecare fermier cu peste 1000 de m2 de solarii. 40,000 de fermieri vor beneficia de program.

          CUM? 10,000 de euro anual pentru ferme cu peste 200 de capete. 12,000 de beneficiari

o          Sprijinirea fermierilor români în competiţia lor cu fermierii străini:

          Eliminarea impozitului pe terenuri agricole lucrate, începând cu 2018

          Impozit zero pe tractoare şi utilaje agricole începând cu 2018

          Cadastrarea tuturor terenurilor agricole până în 2020, de către stat.

          TVA de la 9% la 0% pentru toate materiile prime şi serviciile din agricultură.

În final, președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a declarat că PSD arată că are soluțiile corecte pentru români și pentru România:Avem candidați pregătiți, dar și un program de guvernare serios. Înainte de toate candidații noștri arată că sunt gata să se bată pentru România şi pentru români, pentru Satu Mare și pentru sătmăreni.

Am avut mai multe întâlniri cu sătmărenii în ultima săptămână pentru a lua pulsul și pentru a ne pune în acord oferta electorală cu necesitățile și dorințele oamenilor. Am constatat din nou că sătmărenii nu-și doresc mai mult decât să aibă locuri de muncă bine plătite, salarii și pensii decente și siguranța zilei de mâine. Și să nu mai fie umiliți!”

 

 

27 comentarii

  1. Fara Cap Răspunde

    Cu masurile alea conccrete intra Romania in faliment.

    Cica produse dificitare rosiile, pai clar ca importam iarna la rosii cat nu consumam vara ca la noi in tara nu veizi sere incalzite pe timp de iarna. Le mai dam si ajutor de la stat de 3000 de euro sa se strofoce si mai putin sa produca.

    Buna strategie, se bate cap in cap inca din fasa.

  2. Oti Răspunde

    Petric nu este cumva deputat?. De ce nu vb de ce a realizat în actualul mandat. De promisiuni suntem sătui.

    • Ion Răspunde

      E total depasit de scaunul ce i s+a oferit, domnul Petric. Mult mai potrivit era cel din tinerete, cel de la UNIO.

  3. Observator Răspunde

    Debitaţi numai prostii. Cu asemenea candidaţi şi cu laude deşarte nu sunteţi credibili.Înţeleg că PSD e condus de un condamnat penal, Dragnea, dar de la filiale aşteptam altceva.

  4. Pavel Grad Răspunde

    Hori de popa beat ! Demagogie si minciuna crasa !Oare de 27 de ani PSD nu a fost la guvernare sa-si pună ,,promisiunile” in aplicare ? De altfel …nici marele PNL de 18% nu ne putem ,,plânge”. Bai magărilor, NU vedeți ca mediul economic si capitalul românesc sunt la pământ ? Nu vedeți ca tara e depopulate, săracă, trista, ultrabirocrata si fara perspective si asta numai datorită politicienilor de cacat ?

  5. Sătmărean Răspunde

    PSD nu merită votul sătmărenilor. Prin măsurile populiste promovate de PSD, fără nicio logică economică, România va ajunge pe buza prăpastiei.

  6. Ion Satmarean Răspunde

    De la un PSD nereformat nu am nicio aşteptare,fapt pentru care voi fi alături de un proiect realist, ce stimulează dezvoltarea.

  7. Informatorul Răspunde

    Majorările salariale cu care se laudă PSD, adoptate cu 6 luni înainte de alegeri, sunt ilegale. Sper ca să fie contestate la CCR!

  8. Andrei Răspunde

    PSD-ul e un partid ce promovează demagogia.

  9. satmarean Răspunde

    Avem nevoie de o forţă politică aptă să confere echilibru pe scena politică.PSD este interesat să ajungă la guvernare cu orice preţ. În opinia lor, societatea se rezumă doar la medici şi profesori şi uită de cei care aduc cele mai multe venituri la bugetul de stat, cei din mediul privat.

  10. votcaros Răspunde

    votez psd Ioana Bran, succes IOANA

    • Michael Muri Răspunde

      Votezi talharii, votezi pe cei care au fraudat statul si au belit institutiile de banii satmarenilor

    • Anca Răspunde

      Tu intelegi ce decizie ai luat? Eu nu pot sa votez pe cineva recomandat de iubaretul Dragnea,presedintele penal.

    • Informatorul Răspunde

      Silviu Mănăstire a vorbit miercuri, la ”Dosar de politician” despre palincă, politică și afaceri penale. Mai exact, despre palinca ardelenească de Satu Mare. Palinca reprezintă 40 la sută din consumul de băuturi spirtoase din România. Tot ardeleanul gospodar își fierbe la cazan palinca de zi cu zi, iar când îi prisosește, o vinde. Unii au făcut din palincă afaceri de milioane de euro: în zona de nord a țării ei sunt numiți “palincari” iar fabricile… palincii.

      Ioana Bran este prima femeie din România expertă în vânzarea palincii și va deveni, în scurt timp, deputat PSD de Satu Mare. Tânăra spirtoasă va ocupa prima poziție pe lista de deputați sătmăreni. Ioana Bran se autodefinește ca fiind o “palincaroșă’’, ea este șefa organizației de tineret a PSD Satu Mare și lider important al organizației centrale a tineretului PSD-ist.

      Aventura politică a tinerei PSD-iste a început însă acum patru ani, odată cu venirea la putere a USL. Victor Ponta, pe atunci tânărul premier al țării, era simbolul noii generații de politicieni socialiști. Fiecare tânăr PSD-ist visa să ajungă un mic Ponta Victor Viorel. Pe atunci, oșanca Ioana Bran și fratele ei Daniel Bran se jucau de-a politica în țărâna județului Satu Mare. Ioana era și este PSD-istă iar fratele ei, Daniel Bran, a fost lider al Partidului Conservator din Satu Mare. Motivul pentru care cei doi tinerei au fost atrași în politică este unul evident: tatăl Ioanei și al lui Daniel Bran deține, de fapt, Distileriile Bran, o afacere de familie care aduce bani frumoși. Bran Senior este un influent om de afaceri din zona Țării Oașului, având contacte în toate mediile politice. Nu întâmplător, acum fiica acestuia, Ioana Bran, va deveni deputat PSD. Asta după ce organizația de la Satu Mare a fost preluată de primărița orașulu Negrești Oaș. Negrești Oaș este adevărata capitala a tuturor oșenilor din România. Iar oșenii sunt extrem de influenți și bine dotați financiar.

      În baza relațiilor de familie, juniorul Daniel Bran a ajuns consilierul președintelui PC, Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii. Ajuns la București, Daniel Bran a început să ducă o viață de lux, pe banii produși de Distileria Bran, dar mai ales să intre în lumea mizerabilă a combinațiilor politice de București. În decembrie 2013, fiul palincarului din Satu Mare a fost arestat de procurorii DNA pentru că a primit o șpagă imensă de jumătate de million de euro pentru a rezolva un dosar de retrocedare la ANRP. Palincarul Bran a primit șpagă de la un controversat afacerist imobiliar din Satu Mare, pe nume Michael Mureșan, poreclit Power. Samsarul Mureșan “Power” a cumpărat, în 2011, drepturile de retrocedare pentru un teren de două hectare din centrul orașului Satu Mare.

      Daniel Bran a intervenit la colegul său de partid Cătălin Dumitru, fost vicepreşedinte al ANRP, iar samsarul Power Mureșan a obținut despăgubiri în contul terenului de 5,2 milioane de euro. Interesant este că șpaga luată de Daniel Bran, consilierul președintelui PC, Daniel Constantin, a fost luată, de fapt, de tatăl acestuia, tocmai patronul Distileriilor Bran. Samsarul Michael Mureşan a întocmit în fals un contract de împrumut către patron pentru suma de 2,2 milioane de lei.

      Procurorii DNA au descoperit toate documentele, dar și înregistrările discuțiilor despre șpăgi în casa samsarului Mureșan. Mureșan i-a înregistrat pe toți politicienii implicați în retrocedare.

      Văzând această poveste de șpagă, de politică asezonată cu palincă ardeleneasca, stai și te întrebi de ce nu și-a văzut familia Bran de afacerea prosperă, fără să se implice în mizeria politică.

      Tânăra Ioana Bran de la Satu Mare insistă să devină deputat PSD. Ea vrea să ajungă șefă în PSD când ar putea să se ocupe liniștită de afaceri și se roagă ca tatăl ei și fratele Daniel să nu facă pușcărie după dosarul șpăgii de jumătate de milion de euro. Palincăreasa Ioana trebuie să știe că politica este ca palinca, daca bei mult îți creează dependență, și inevitabil ajungi la boală… boala de putere.

  11. Michael Muri Răspunde

    Credem cu tarie ca deputatul Petric Octavian a dorit sa vorbeasca despre programul dansului pentru urmatorii patru ani: extinderea gaterului construit prin forme ilegale la Bicău, extinderea ariei de defrișare a pădurilor din zona Codrului, contractarea de noi lucrări pentru export cu armament, pe bani frumosi evident. Despre realizarile pentru cetateni nu are ce spune, ca doar nu a facut absolut nimic, ca doar mai tot timpul a fost plecat in concedii in Austria, Italia, Germania, evident tot pe banii satmarenilor

  12. nesimtiti Răspunde

    este asa de lunga lista cu promisiuni ca e greu sa o citesti da mitea sa o mai si crezi.puneti-l pe Sulas sau pe catindati sa nu mai citeasca de pe foaie sa vedem daca stiu trei puncte din program.

    • matrolica Răspunde

      Bine punctat! Ce ne asteptam, ca doar este o haita de politruci cu contracte cu statul, unul mai mare ca celalalt! Deputatul Petric si tanara politiciana Bran au cumva deficiente de vorbire?

  13. Tudor Răspunde

    Tara este poporul iara nu tagma comentatorilor

    • Ion Răspunde

      Tara e poporul, dar nu cel pesedist, cel inconstient de sensul gresit ales de partidul condamnatului Dragnea.

      • Julien Răspunde

        Bine ca esti tu constient, Ioane… ce ne-am face fara tine?

        • Ana Răspunde

          Mai sunt si din astia, ca “Ion”, care cred ca numai ei conteaza pe lume, ceilalti, majoritatea, care nu au aceleasi pareri cu el, sint “inconstientii”… si el, in mod constient, le doreste sa crape…
          Ioane, Ioane, stii tu cantecul ala care se termina asa – “Cine-i om si care-i caine”?

  14. pesedist Răspunde

    V-ati lepadat de Coica. Nu va mai votez!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.