PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD Satu Mare, pe un val de simpatie. Liderii speră la un scor istoric

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, s-au aflat astăzi într-o vizită în judeţul Satu Mare pentru a lua pulsul organizaţiei judeţene dar şi a vedea cum reacţionează sătmărenii la campania desfăşurată de liderii judeţeni. Ei s-au declarat încântaţi de modul în care sătmărenii îi primesc pe candidaţii PSD şi au îndrumat organizaţia PSD Satu Mare să obţină un scor istoric.

De dimineață, cei doi oaspeți, împreună cu președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, și candidații Ioana Bran, Octavian Petric și Gabriel Leș, au vizitat ”Plastica”, o fabrică din Parcul Industrial din Satu Mare, care are 50 de angajați și produce mase plastice, fiind una dintre cele mai mari și mai moderne fabrici de acest gen din țară.
Apoi, oaspeții s-au întâlnit cu sătmărenii în Piața de Vechituri din Satu Mare, recomandându-le să voteze listele PSD pentru alegerile parlamentare, deoarece PSD este singurul partid care propune oameni noi și tineri, dar și candidați cu experiență, toți profesioniști în domeniile lor de activitate.

A urmat o vizită la fabrica Euro Prod, specializată în confecții metalice pe care le exportă în procent de 90%, și care are 300 de angajați, iar apoi întâlniri cu sătmărenii în centrul orașului Satu Mare. 

La fabricile vizitate, deputații Marian Neacșu și Florin Iordache au discutat despre problemele pe care le întâmpină antreprenorii și au prezentat propunerile PSD pentru mediul de afaceri, bazate pe un parteneriat corect și transparent, predictibilitate și simplificare, pe relaxare fiscală și pe stimularea dezvoltării.

De asemenea, în discuțiile cu angajații acestor firme, social-democrații au prezentat programul de guvernare pentru salariați, despre cum vor fi eliminate taxele și cum vor crește veniturile, astfel încât mai mulți români să facă parte din clasa de mijloc.

Ulterior, cei doi au susţinut o conferinţă de presă, în care au vorbit despre organizaţia judeţeană.

“Ne-am întâlnit cu mii de sătmăreni, am deschis uşile, am avut foarte multe întâlniri în judeţ cât şi în municipiul Satu Mare. Le-am ascultat problemele, în mare parte sunt problemele care se pliază  programului nostru de guvernare, dar avem şi probleme specifice ale judeţului nostru, care o să avem grijă ca ele să găsească rezolvare după ce o să câştigăm alegerile din 11 decembrie şi o să reuşim să facem o majoritate să ajungem la guvernare”, a declarat Aurelia Fedorca.

“Ştiam multe lucruri bune despre organizaţie şi ne-au fost întărite, despre organizare, despre campanie. În primul rând pentru noi este important să spunem un lucru, că am venit să susţinem candidaţii noştri, sunt nişte candidaţi buni, fie că discutăm de Ioana, Gabi, de Octav, care a fost candidatul nostru şi în mandatul trecut. Sunt nişte oameni serioşi care cunosc problemele sătmărenilor şi sunt oameni care pot veni cu soluţii. Trebuie să demonstrăm că programul nostru de guvernare, că răspunde la multe problemele cu care se confruntă sătmărenii. Într-adevăr, valul de simpatie pro PSD a ajuns şi a crescut foarte mult şi la Satu Mare, deci oamenii sunt conştienţi în acest moment că singurul partid responsabil, printr-un program de guvernare, prin nişte oameni responsabili, prin cunoscători ai realităţilor cotidiene, este PSD-ul. Şi de aceea eu am încredere că atât cei doi colegi de-ai mei care care vor veni în Camera Deputaţilor cât şi viitorul senator Gabi Leş, vor fi nişte oameni care vor duce mesajul sătmărenilor. Nu am nicio frică, după ce am văzut şi la Bihor şi la Maramureş ieri cât şi la Satu Mare că PSD-ul va câştiga la un scor confortabil, pentru că avem  şi candidaţi buni, sunt oameni ai locului, dacă aţi constatat şi aici la Satu Mare venim cu oameni de aici, care cunosc realităţile, şi nu venim cu oameni de import de la Bucureşti”, a spus Florin Iordache.

 “Am vrut să fiu aici pentru a vedea care este pulsul şi mai ales în ce mod organizaţia respectivă relaţionează cu oamenii. Suntem de departe cel mai bine organizat şi structurat partid din România, avem cea mai bună structură organizatorică, avem cea mai bună relaţionare cu oamenii, dar e foarte important să vedem în ce măsură se stabileşte şi feed back-ul, în ce măsură înţeleg oameii acest lucru, în ce măsură oamenii sunt participativi. Din persoectiva asta pot să spun că sunt foarte mulţumit de ce am văzut aici la Satu Mare, la fel de mulţumit sunt de ce am văzut la Maramureş şi alaltăieri la Bihor, deşi tematicile sunt  uşor diferite, pentru să şi judeţele sunt cu elemente lor de specificitate. Sunt problematici cu caracter general dar sunt şi problematici speciale care trebuie tratate ca atare. Cei trei prezenţi aici, şi Ioana, şi Gabi şi Tavi, sunt sătmăreni, aici s-au născut, au crescut. Unul din lucrurile care mi-a făcut mare plăcere să-l observ astăzi este că ei sunt oameni foarte cunoscuţi în comunitate. Chiar dacă este tânără Ioana, chiar dacă este tânăr Gabi, Octav are o foarte bună experienţă antreprenorială şi a fost şi conducător politic aici a organizaţiei judeţene, avea nivel de notorietate. Erau simţiţi ca oameni  de-ai locului şi cetăţenii cu care ne-am întâlnit aveau încredere în ei. Mai mult decât atât, şi le-am spus şi lor, este o echipă foarte empatică, am văzut că relaţionează foarte bine cu cetăţenii, cetăţenii relaţionează foarte bine cu ei şi sunt deschişi,  participativi, ceea ce înseamnă că rezultatale pe care le prognozez şi îmi permit să mă parafrazez, asa să dau un citat din mine, de la conferinţa de presă din iunie. Am anticipat atunci că la alegerile  parlamentare, după modificările care le-am făcut atunci, şi după reaşezarea organizaţiei, vom obţine la alegerile parlamentare cel mai bun scor pe care l-a obţinut organizaţia PSD de aici de la Satu Mare şi sunt convins că lucrul ăsta se va realiza”, a spus Marian Neacşu.