PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Octavian Petric intră deputat. Silaghi pierde!

Candidatul PSD Octavian Petric va obţine cel de-al cincilea mandat de parlamentar rămas liber în judeţul Satu Mare, în detrimentul lui Ovidiu Silaghi de la ALDE.

Surse politice au declarat pentru PortalSM că Petric va lua aproape sigur mandatul, acest lucru reieşind din centralizarea a 99% din voturi.

Explicaţia este următoarea: PSD a obţinut 30.968 voturi în judeţul Satu Mare faţă de 5.465 de voturi cât a luat ALDE. Pentru obţinerea unui mandat de deputat întreg este nevoie de aprximativ 21.000 de voturi, astfel că PSD Satu Mare intră la redistribuire pentru al doilea mandat cu un rest de aproape 10.000 de voturi, faţă de 5.475 cât are Silaghi. În plus, ALDE obţine doar trei mandate de deputaţi la nivel naţional, unul este deja ocupat de Daniel Constantin, iar restul se vor epuiza până să ajungă la Silaghi.

Astfel, noii parlamentari de Satu Mare vor fi:

Senat: Turos Lorand (UDMR) şi Gabriel Leş (PSD)

Camera Deputaţilor: Magyar Lorand (UDMR), Erdei istvan (UDMR), Ioana Bran (PSD), Rmeo Nicoară (PNL) şi probabil Octavian Petric (PSD).

Precizăm că aceste estimări sunt făcute pe baza rezultatelor în proporţie de 99% anunţate de Biroul Electoral Central şi pot suferi modificări.