Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Octavian Petric intră deputat. Silaghi pierde!

petric-silaghiCandidatul PSD Octavian Petric va obţine cel de-al cincilea mandat de parlamentar rămas liber în judeţul Satu Mare, în detrimentul lui Ovidiu Silaghi de la ALDE.

Surse politice au declarat pentru PortalSM că Petric va lua aproape sigur mandatul, acest lucru reieşind din centralizarea a 99% din voturi.

Explicaţia este următoarea: PSD a obţinut 30.968 voturi în judeţul Satu Mare faţă de 5.465 de voturi cât a luat ALDE. Pentru obţinerea unui mandat de deputat întreg este nevoie de aprximativ 21.000 de voturi, astfel că PSD Satu Mare intră la redistribuire pentru al doilea mandat cu un rest de aproape 10.000 de voturi, faţă de 5.475 cât are Silaghi. În plus, ALDE obţine doar trei mandate de deputaţi la nivel naţional, unul este deja ocupat de Daniel Constantin, iar restul se vor epuiza până să ajungă la Silaghi.

Astfel, noii parlamentari de Satu Mare vor fi:

Senat: Turos Lorand (UDMR) şi Gabriel Leş (PSD)

Camera Deputaţilor: Magyar Lorand (UDMR), Erdei istvan (UDMR), Ioana Bran (PSD), Rmeo Nicoară (PNL) şi probabil Octavian Petric (PSD).

Precizăm că aceste estimări sunt făcute pe baza rezultatelor în proporţie de 99% anunţate de Biroul Electoral Central şi pot suferi modificări.

11 comentarii

  1. Votant USR Răspunde

    Daca vor avea bunul simt pesedeii sa nu se atinga de DNA, atunci pe Silaghi o sa-l vedem cu bratari la maini si imbracat in dungi in curand. 😉

  2. Calin B Răspunde

    si daca o sa-i lasa pe UDMR-ei sa-si faca damblalele vom vedea satu mare peste granita si romanii badjocoriti, tot la fel de curand….

  3. Canigula Răspunde

    Impresia mea e ca PSD va face (din nou) un compromis, si la redistribuire va fi ales Silaghi in detrimentul lui Petric. E un pion mult mai important in “jocuri” decat Petric.

  4. Academics Răspunde

    Ba Emilia Enatescu o sa primească mandatul! Go ,EMI,go!

  5. Jiji Răspunde

    Relax! Relax! Ne culcam deputat si ne trezim fara mandat

  6. Mihai Răspunde

    Se pare ca se comenteaza pe aici dar habar nu aveti cum se face redistribuirea!!!!! Nu are nimeni voturile in buzunar si le da la cine doreste!!!!! Se face automat de catre calculator pe baza unor calcule ,deci Petric este 100% deputat!!!

  7. o credula Răspunde

    Asa poate dl. Petric sa repuna pe tapet proiectul legii loialitatii scris de fostul senator Valer Marian la care apare si dansulca initiator!
    http://m.cotidianul.ro/proiect-pentru-legea-loialitatii-206520/
    Succes d-le deputat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.