PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Au apărut gropile în asfalt după îngheț la Satu Mare. Urmează craterele (FOTO&VIDEO)

După zilele extrem de friguroase, în care temperaturile au scăzut și sub minus 20 de grade noapte, pe unele străzi din municipiul Satu Mare au apărut gropile imediat după dezgheț. Dacă nu se intervine urgent, acestea se vor transforma în cratere. Unele dintre ele sunt deja transformate. 

De departe, cea mai afectată arteră de din acest punct de vedere este bulevardul Independenței din Micro 17. Aici, practic, s-au format pâlcuri de gropi pe care șoferii se străduiesc să le ferească chiar dacă, uneori, sunt nevoiți să treacă linia dublă continuă, care se mai vede doar din loc în loc, dintre cele două benzi. 

Mai mult decât atât, unele gropi s-au plictisit să fie doar simple gropi, și astfel că au evoluat în cratere. Spre exemplu, în dreptul bisericii și-au făcut de curând apariția două minunate cratere de circa un metru pătrat fiecare și o adâncime de până la 10 centimetri. Unii șoferi le mai ocolesc, alții nu. 

Gropi apărute recent mai sunt și pe artere principale din Carpați I și II, dar și pe bulevardul Cloșca, strada Prahovei (chiar pe trecerea de pietoni) sau pe strada Ady Endre. 

Cu siguranță, mai sunt și alte străzi cu gropi sau unde vor apărea imediat ce temperaturile de afară vor mai crește. Și cum în această săptămână se anunță temperaturi pozitive de până la 5 grade ziua, nu putem aștepta la o explozie a numărului de gropi din Satu Mare.