Ultima actualizare: azi, 12:48
Locale

Cade tencuiala de pe un bloc de pe b-dul Lucian Blaga (FOTO)

tencuiala bloc carpati II (5)Pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină în această dimineață la un bloc de pe bdul Lucian Blaga, unde a început să se desprindă tencuiala de pe clădire.

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit cu o autospecială cu scară, de lucru la înălțime, și au degajat manual tencuiala care stătea să cadă, pentru a nu fi puse viețile trecătorilor în pericol. Practic care tencuiala de pe balcoanele de la etajul VI de pe ultimele blocuri din Carpați II.

Problema este una de patru ani, locatarii au făcut mai multe reclamații la Primăria dar deocamdată nu au primit ajutor.

4 comentarii

  1. obiectiv Răspunde

    Sper că se încasează banii de la locatari!Cu ce-i de vină primăria că aceştia nu au făcut minimă protecţie a zidurilor şi a balcoanelor?Au făcut nişte şarpante care,ani la rând,au deversat pe ziduri.Singura vină a primăriei a fost că nu i-a amendat din timp.Dar cine s-o facă?În primărie nu sunt gospodari ci doar conţopişti.

  2. Babanu Răspunde

    Iara sunteti foarte destepti! Ce treba are primaria? Este proprietarea orasului acel bloc? Sau macar o locuinta? Sau este vorba de delasarea proprietarilor???

  3. GB Răspunde

    Legea nr. 153/2011 privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor
    CAPITOLUL I
    Dispoziții generale
    Art. 1.
    (1) Deținătorii de orice fel ai clădirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de închidere perimetrală, pun în pericol sănătatea, viața, integritatea fizică și siguranța populației și/sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit și a spațiilor publice urbane, în temeiul și cu respectarea legislației în vigoare privind calitatea în construcții și a prezentei legi, sunt obligați ca, din proprie inițiativă, să ia măsuri de realizare a lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei clădirilor.

    (2) Autoritățile administrației publice locale au obligația de a elabora, organiza, monitoriza și controla realizarea programelor multianuale privind creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor prin reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei acestora, în concordanță cu planurile de urbanism și regulamentele locale aferente, aprobate în condițiile legii.

    (3) În situația în care deținătorii clădirilor prevăzute la alin. (1) nu iau din proprie inițiativă măsurile de realizare a lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei clădirilor, autoritățile administrației publice locale notifică acestora obligațiile ce le revin în condițiile prezentei legi.
    CAPITOLUL V
    Obligații și răspunderi
    Art. 27.
    Consiliul local/Consiliul General al Municipiului București aprobă, la propunerea primarului/primarului general al municipiului București, documentele prevăzute la art. 5 alin. (3), precum și măsurile prevăzute la art. 9 alin. (3).

    Art. 28.
    (1) Primarul/Primarul general al municipiului București are următoarele obligații:

    a) de a realiza identificarea și inventarierea clădirilor prevăzute la art. 1 alin. (1) și a deținătorilor acestora;

    b) de a realiza, prin intermediul instituției arhitectului-șef, stabilirea zonelor de acțiune prioritară și elaborarea regulamentelor de intervenție aferente acestora;
    Modificări (1)

    c) de a notifica deținătorii clădirilor inventariate, potrivit prevederilor art. 8 alin. (1) lit. c) și alin. (2);
    Modificări (1)

    d) de a monitoriza și de a controla modul de realizare a lucrărilor de intervenție de către deținătorii notificați, pe toată durata executării măsurilor notificate;

    e) de a autoriza executarea lucrărilor de intervenție, în condițiile legii;

    f) de a participa la recepția la terminarea lucrărilor;

    g) în situația prevăzută la art. 13 alin. (1) lit. b), de a contracta, potrivit prevederilor legale în vigoare, proiectarea și executarea lucrărilor de intervenție, de a efectua recepția la terminarea lucrărilor, de a transmite deținătorilor documentele care completează cartea tehnică a construcției și de a asigura recuperarea cheltuielilor de la deținătorii notificați, până la data recepției finale a lucrărilor de intervenție;

    h) în situațiile prevăzute la art. 13 alin. (1), de a asigura controlul utilizării eficiente a fondurilor alocate și de a răspunde în condițiile legii pentru necesitatea și oportunitatea sumelor, precum și pentru realitatea, exactitatea și legalitatea sumelor cheltuite în scopul pentru care au fost alocate.

    (2) Pentru ducerea la îndeplinire a obligațiilor prevăzute la alin. (1) lit. b), primarul/primarul general al municipiului București, prin instituția arhitectului-șef, colaborează, în condițiile legii, cu Ordinul Arhitecților din România, cu arhitecți și urbaniști cu drept de semnătură, precum și cu experți tehnici în construcții.

    Art. 29.
    Deținătorii de construcții notificați:

    a) își dau acordul ori, după caz, hotărăsc, în condițiile legii, realizarea măsurilor notificate;

    b) asigură sursa de finanțare necesară pentru realizarea măsurilor notificate;

    c) contractează proiectarea și executarea lucrărilor de intervenție, în condițiile legii;

    d) organizează recepția la terminarea lucrărilor, precum și recepția finală la sfârșitul perioadei de garanție de 5 ani și completează cartea tehnică a construcției cu documentele aferente lucrărilor de intervenție executate.

    CAPITOLUL VI
    Sancțiuni
    Art. 30.
    Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor care revin deținătorilor notificați cu privire la realizarea lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea structuralarhitecturală a anvelopei clădirilor inventariate se constată de către organul cu atribuții de control al autorității administrației publice locale, în limita competențelor care îi revin, la expirarea termenului comunicat deținătorului prin notificarea prevăzută la art. 8 alin. (1) lit. c) și, după caz, a termenului prevăzut la art. 9 alin. (2) și se consemnează în procesul-verbal de constatare.

    Art. 31.
    (1) Următoarele fapte constituie contravenții și se sancționează după cum urmează:

    a) nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 28 alin. (1) lit. a), cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei;

    b) nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 28 alin. (1) lit. b), cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei;

    c) nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 29 lit. c), cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei;

    d) nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 29 lit. d), cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.

    (2) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute la alin. (1) se fac după cum urmează:

    a) de către prefect, pentru cele prevăzute la alin. (1) lit. c) și d);
    Modificări (1)

    b) de către persoanele cu atribuții de control anume împuternicite de primăriile municipiilor, orașelor și municipiului București, precum și, după caz, de consiliile județene sau ale comunelor, pentru cele prevăzute la alin. (1) lit. a) și b).
    În prisma celor de mai sus răspunderea este împărțită, bine de știut pentru a analiza obiectiv cine și ce ar trebui să facă dragi concetățeni. Spor la lucru d-le prefect, primar și deținători ai blocurilor în cauză.”Mă închin”.

  4. Nimeni altul Răspunde

    mai nou Popmieri = zidari? :-))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.