PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Grupul PPE din Parlamentul European este aproape de agricultorii din România şi din Uniunea Europeană!

Grupul PPE este cel mai puternic apărător din Parlamentul European al intereselor fermierilor europeni. Acesta este cel care a asigurat un buget substanțial pentru agricultură în timpul ultimei reforme a Politicii Agricole Comune.

Propunerile noastre pentru abordarea actualelor provocări cu care se confruntă agricultorii:

  1. Extrem de importantă pentru agricultura UE este asigurarea condițiilor echitabile de concurență pe piața internă, în special pentru exploatațiile agricole familiale, care reprezintă coloana vertebrală a comunităților noastre rurale. Grupul PPE este preocupat de asigurarea unui echilibru între interesele agricultorilor şi a celor din sectorul comerțului cu amănuntul.
  1. Trebuie introdusă o formă de ajutor specific pentru unitățile de prelucrare și pentru producția și promovarea de produse de înaltă calitate în regiunile defavorizate, precum regiunile montane și ultraperiferice.
  2. Grupul PEE salută eforturile depuse de Comisarul European Phil Hogan pentru deschiderea de noi piețe. Barierele netarifare trebuie eliminate fiind necesară introducerea rapidă a garanțiilor de export/ instrumentelor de creditare suplimentare pe teritoriul întregii UE, în cooperare cu BEI, lucru care completează sistemele folosite de către statele membre.

Material publicat cu sprijinul Grupului PPE. Daniel Buda, membru al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, al Comisiei de Dezvoltare Regională şi al Comisiei de Afaceri Juridice din Parlamentul European.