Din 2014, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Satu Mare există un formular tipizat pe care fiecare din pacienţii deveniţi victime în accidente rutiere sau vătămări corporale îl semnează la externare. Pe baza lui, aceştia se angajează ca, în termen de 30 de zile, să achite cheltuielile de spitalizare, scrie digi 24.
În cazul în care pacientul refuză să achite contravaloarea spitalizării, cazul ajunge în instanţă. În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare este parte civilă în peste 350 de dosare, dintre care 83 sunt în faza de executare silită.
Mai devreme sau mai târziu, banii – spun reprezentanţii spitalului – sunt recuperaţi cu tot cu penalităţile şi dobânzile aferente. Numai în primele 9 luni ale acestui an, Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a recuperat de la pacienţii spitalizaţi peste 900 mii lei, aproape triplu faţă de anul 2016.
“Sumele sunt de la 2-3 mii de lei până la 60-70 mii lei, în funcţie de investigaţiile şi tratamentul de care a beneficiat persoana care a fost internată. Ce este mai problematic este faptul că aceste procese durează o perioadă mai lungă de timp pentru că, de la faza de cercetare penală şi până la rămânere definitivă a sentinţei durează, de multe ori, şi 4-5 ani. Având în vedere că este banul public, pentru noi şi 1 leu trebuie să îl recuperăm”, a precizat Zamfira Micle, jurist Spitalul Judeţean Satu Mare.
Anul acesta, la unitatea din Satu Mare au fost spitalizaţi 108 pacienţi proveniţi din accidente rutiere şi 41 din vătămări corporale.
Sursa: Digi 24
Daca toata viata platesti din salar CAS-CASS….ar fi corect sa nu ai probleme de acest gen in cazul in care tii se intampla asemenea nenorociri .