PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Echipamente speciale la sonda din Moftin. Pompierii nu pot estima când se va termina operaţiunea

Incendiul de la sonda din Moftin este în cea de-a XIV-a zi. Pe amplasamentul sondei de gaz, pe parcursul ultimelor două zile, s-au desfășurat operațiuni ample de pregătire a intervenției.

Pompierii militari prezenți la fața locului au verificat capacitatea autospecialelor de absorbție a apei din rezervoare și au exersat modul de acțiune pentru protecția sondorilor, care vor interveni pentru închiderea sondei.

A fost ancorată suprastructura metalică și s-a demarat operațiunea de secționare a acesteia, cu ajutorul unor echipamente speciale, aduse în  această dimineață pe amplasament, în vederea extragerii din focar. La finalizarea operațiunilor de eliberare a puțului sondei, vor fi create condițiile necesare personalului specializat pentru a evalua situația  și dacă există anumite componente care trebuie înlocuite sau reparate. După ce se va reusi evaluarea situației, se va stabili strategia de intervenție în vederea captării eficiente a gazului.

In acest sens, pompierii menționează faptul că, fiind o operațiune de amploare, aflată în dinamică nu poate fi estimată data finalizării intervenției.

Sursa: ISU SATU MARE